Bočná ulica 98B - nelegálna stavba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý

Táto stavba, ktorá vznikla v zákrute Studenej a Bočnej ulice nemá (nemala) žiadne kolaudačné ani stavebné povolenie, je v rozpore s územným plánom (má tam viesť 4 prúdová cesta smerom k Pestovateľskej). Žiadame vykonať štátny stavebný dohľad podľa § 98 až 102 stavebného zákona. V prípade zistených nedostatkov žiadame odstrániť čiernu stavbu ako aj iné nelegálne stavby, ktoré stoja v trase plánovanej ulice.

01. december 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
05. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, situáciu preveríme a budeme Vás informovať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
13. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade, že máte podozrenie, že niekto uskutočňuje stavbu bez stavebného povolenia môže občan podať podnet na výkon štátneho stavebného dohľadu, a doručiť ho osobne do podateľne, poštou prípadne elektronicky cez portál www.slovensko.sk (so zaručeným elektronickým podpisom).

Čo sa týka odstraňovania nepovolených stavieb, tak stavebný úrad je povinný postupovať v zmysle príslušných ustanovení stavebného zákona podľa ktorých v prípade, že stavebný úrad zistí nepovolenú stavbu je povinný dať vlastníkovi stavby možnosť ju najprv dodatočne povoliť a až následne v prípadoch presne stanovených zákonom stavebný úrad začne z vlastného podnetu konanie o nariadení odstránenia stavby.

Komunikačné oddelenie

Miestny úrad Ružinov

V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
14. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
v riešení tohto podnetu na portále OPS nemožno pokračovať, keďže tento typ podnetu si vyžaduje podanie elektronicky alebo poštou podľa inštrukcii samosprávy.

Ďakujeme za pochopenie,

Administrátor portálu Odkaz pre starostu
14. december 2022

NaTrnavke

Takze Stavebny urad v Ružinove odmieta akekolvek anonymne podania, ktorymi v podstate otvara dvere, ze voci oznamovateľovi môžu byt vedene odvetne opatrenia a vyhrazky za upozornenie na porušenie zakona a nema tak garantovanu ochranu tzv. whistleblowera. Tento oznam urad mohol vziat na vedomie a kľudne konať ex officio a spravit štátny stavebny dohlad bez oficialneho podania od občana, ale to by sa muselo chciet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania