Záhrady VS firmy a parkovanie aut - Mokráň záhon - Studená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
zahradkarka 20. mája 2014

Dobry den,
v nasej zahradkarskej osade si jeden majitel viecerych firiem urobil neoficialne sidlo a parkovisko pre 2 - 8 aut denne. Problem je v tom, ze vlastni 2 pozenky, na jednom uz vybudoval na cely pozemok vydlazdene parkovisko bez zelene a tiez aj na tom druhom pozemku uz vyrubal uplne vsetky stromy a planuje tam tiez zrealizizovat obdobne podnikanie a sklad. Okrem nicenia zelene - co je zakazane,rsp. v rozpore s ucolom zahrad Min 30% nezastavanej plochy zahrady musi tvorit vysoka zeleň, min.60% nezastavanej plochy zahrady nízka zelen a jednak preto, lebo nemaju ani 1 m2 volnej pody, vsetko je pod zamkovou dlazbou ci betonom a tiez aj znecistenie a poskodzovanie stromov ci plodov ostatnych zahradkarov a to mnozstvom firemnych aut, ktore na pozemkoch a cestach zahrad ani nemaju co robit. Okrem toho firmy podnikaju aj s UPRATOVACIMI SLUZBAMI a preto aj cistiacimi prostriedkami pripadne ich skladovanim mozu dobuducna poskodit podu. V pripade potreby viem dolozit dalsiu fotodokumentaciu.
Prosim o kontrolu pozemkov a informovanie ci upozornenie majitela, aby takuto cinnost v zahradach okamzite ukoncil.

15. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
K podnetu uvádzame, že Mestská časť Bratislava - Ružinov, stavebný úrad začal voči vlastníkom priestupkové konanie.

kancelária starostu
31. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Konanie vo veci dodatočného stavebného povolenia spevnených plôch je prerušené, stavebníci boli vyzvaní na podanie si žiadosti o dodatočné stavebné povolenie a predloženie dokladov.


kancelária starostu
15. august 2017

Nivy

a ako to celé dopadlo?
15. august 2017

Anonymný užívateľ

Cela agenda stavebneho uradu je o legalizovani ciernych stavieb a nie o dodrziavani stavebneho zakona. My nechceme aby stavebnik robil to co robi a ani aby si podaval dodatocne stavebne povolenie! Raz ked su to zahrady nema tam co mat sidlo firmy. Slusny clovek nema v tomto state
zastania.
15. august 2017

Nivy

Sidlo firmy tam mat moze, ale v zahradnej chatke. A nie si postavit uprostred zahradkarskej osady fabricku halu. Aby este sam nenarazil na vacsieho lumpa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania