Mikulášska-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Richard Buchlík 14. februára 2023

Na uvedenom mieste už roky absentuje verejné osvetlenie, čím vzniká riziko ublíženia na zdravý, ale aj dáva priestor drobným krádežiam. Najväčší problém je to v zimných mesiacoch, kedy slnko skôr zapadá a sťažuje pohyb turistom, ale aj domácim, ktorý sa v uvedenej časti pohybujú vo väčšom množstve. Celé okolie hradného kopca je dostatočne osvetlené, až na tieto schody, ktoré si zaslúžia pozornosť, nakoľko patria k histórii mesta Bratislava a vedú nielen ku kostolu svätého Mikuláša, ale aj na hrad, k jeho parkom a záhradám. Verím, že osvetlenie bude nainštalované čo najskôr, a krásou tejto časti podhradia sa budeme môcť kochať už aj vo večerných hodinách.

S pozdravom
Mgr. Richard Buchlík

14. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

postupne sa snažíme zlepšovať úroveň osvetlenia v našom meste. Jedným z týchto cieľov je výmena všetkých (takmer) 50 000 svietidiel za moderné LED svietidlá prostredníctvom nového mestského podniku Technické siete Bratislava, a.s. do konca roku 2025. Kým túto snahu sfinalizujeme a znížime tak poruchovosť osvetlenia zo súčasných viac ako 25% na menej ako 2.5% ročne, snažíme sa situáciu zlepšiť aspoň čiastkovo, a to novým spôsobom riešenia podnetov prostredníctvom tohto portálu.

Podnety týkajúce sa investícii do verejného osvetlenia (kam spadá napr. dobudovanie verejného osvetlenia tam, kde v súčasnosti vybudované nie je; prípadná výmena už jestvujúceho verejného osvetlenia za vhodnejšie, napríklad využitím svietidiel bez vyžarovania do horného polpriestoru) už riešime priamo cez Technické siete Bratislava a nie cez spoločnosť Siemens, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť. V uplynulom roku 2022 sa nám podarilo zrealizovať viacero projektov, napríklad vybudovanie osvetlenia v okolí Chorvátskeho ramena v mestskej časti Petržalka.V prípade, že by ste sa o pripravovaných zmenách chceli dozvedieť viac, môžete tak spraviť tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste

Pri poruchách Vás naďalej prosíme o nahlásenie podnetov prostredníctvom formuláru spoločnosti Siemens Mobility s. r. o., ktorý je dostupný tu: https://www.slm.lighting/hsvo/p.index.jsp
Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia.

Aj tomuto podnetu sa kolegovia v tejto chvíli už intenzívne venujú. Ďakujeme, že spoločne s nami robíte naše mesto krajším a bezpečnejším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Technické siete Bratislava

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. november 2023

michal

nie sú osvetlené schody
03. november 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania