Račianske mýto -riešenie dopravnej situácie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomas Mahi 01. marca 2023
&t=37s

Dobry den, chcel by som vas upozornit na problem s autami, ktore blokuju v dopravnych spickach krizovatku, najcastejsie v smere Racianska ulica -> Mytna ulica (ale deje sa to na viacerych krizovatkach v BA), kedy vodici vojdu do krizovatky neprihladajuc na fakt, ze prejazd cez krizovatku este nie je volny a nasledne dostanu ma semafore cervenu a zostanu stat v krizovatke blokujuc Sancovu. Toto vedie k tomu, ze auta po sebe trubia, co zasa neprospieva nikomu kto v oblasti zije, kedze spicka zacina v skorych rannych hodinach.
Bolo by mozne tento problem aktivne riesit? Prikladam, ako priklad riesenie z Londyna, kde pouzivaju v krizovatkach zlte zony v ktorych je zakazane zastavit, tie su sledovane kameramy a pokuty sa posielaju automaticky, vodici tak v krizovatkach nestoja a doprava je plynula. Dakujem.

01. marec 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
01. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
02. marec 2023

Pozorovatel

Zakon 8/2009 Z. z. z 3. decembra 2008 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/

hovori jasne:
§ 20 Jazda cez križovatku
(3)
Vodič nesmie vojsť na križovatku, ak mu situácia nedovoľuje pokračovať za križovatkou v jazde, takže by bol nútený zastaviť vozidlo na križovatke; to neplatí, ak vodič musí zastaviť vozidlo v križovatke z dôvodu dávania prednosti chodcom prechádzajúcim cez vozovku alebo pri odbočovaní doľava podľa § 19 ods. 4.

Cize vodici, ktori takto jednaju porusuju zakon a aj zdravy rozum a takymto vodicom by mentalne asi nerobilo problem ostat stat aj v navrhovanej vyznacenej "zltej tone".
02. marec 2023

Tomas Mahi

Pár pokút by ich to mohlo odnaucit ;)
02. marec 2023

Andreas

Myslím že užívateľ “Pozorovateľ” to objasnil jasne. Skôr by sa mala zmeniť zodpovednosť z magistrátu rovno na policajný zbor ( o čom pochybujem že tu sa ich dá označiť) lebo toto vyriešia len oni dohľadom
03. marec 2023

Pozorovatel

Suhlasim, ze mi mohli vodici pokutovat takychto "blokovacov", ale zaroven aj aj vodicov , ktori v 5 sekunde po naskoceni zelenej zacinaju hladat saltpaku a spojkovy pedal a nasledne krizovatku prechadzaju rychlostou chodze.
29. máj 2023

Tomas Mahi

pridávam fotodokumentáciu ...
08. jún 2023

Tomas Mahi

Račianske mýto (aj park)-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Dobry den,
rad by som upozornil na velmi zlu situaciu na racianskom myte a zaroven sa informoval, ci mesto planuje nejake riesenie tejto situacie.
Zdrziavam sa v okoli Racianskeho Myta a mam moznost vidiet kazdodenny chaos a vedome ci nevedome porusovanie dopravnych pravidel vodicmi, kvoli dlhodobemu abosultne nepraktickemu a chaotickemu rieseniu dopravy na tomto mieste. Chodcovi trva celu vecnost, kym prejde celou spletou prechodov, preto ludia prebiehaju na cerevenu, auta su obmedzovane v odbocovani do niektorych smerov, co aj tak porusuju lebo nemaju inu moznost, ak nechcu obchadzat celu BA (vid. prikladnu situaciu na obrazku) a vystavuju ostatnych ucastnikov dopravy riziku, v oblasti je zbytocny hluk z vytrubovania, zachranne zlozky su casto blokovane v krizovatke, atd... . Je super, ze riesite parky stolicky a dlazby, ale taketo miesta maju aj svoje bezpecnostne rizika, mozno by aj toto chcelo trosku vacsiu prioritu!
Preto sa chcem spytat, ci mesto ma pre tento dopravno urbanisticky chaos nejaky plan alebo viziu, ak nie, co treba na to aby sa tento nebezpecny chaos konecne zacal riesit, tak ako by sa uz konecne na hlavne mesto patrilo? Osobne by som ocenil hocico zmysluplne (nadchody, podchody, kruhovy objazd, ... ). Racianske myto ma obrovsky potencial, videl som vacsie dopravne uzly v inych mestach, elegantne vyriesene plne zelene, bezpecne a hlavne bez chaosu. Napr. Varsava taketo miesta riesi kruhovymi objazdmia funguje to krasne, vid.:Plac Zbawiciela, Rondo ONZ, atd.
17. jún 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. jún 2023

Pozorovatel

Riesenim by mozno bolo:
1/ umiestnit na Raciansku novu znacku.
2/ skusi zanalyzovat nastavenie semaforov na krizovatkach na Mytnej, ktore sposobuju kolony az po Racianske myto
(prevzate z clankku z dennika SME: https://auto.sme.sk/c/23175779/nova-dopravna-znacka-pred-krizovatkou-sa-zameriava-na-ignorantov.html?ref=tit )
19. jún 2023

Tomas Mahi

Značky a predpisy sú pekné riešenie a možno v inej krajine by to fungovalo. U nás sa to jednoducho nedodržuje a policajti tam stále nemôžu byť, takže premyslenejsie...
19. jún 2023

Pozorovatel

Tak najucinnejsie by tam bolo postavit policajta a staby celoslovenskych televizii, ktore by urobili reportaz ako rozdavaju pokuty.
25. december 2023

Pozorovatel

Dobry den,

aky je stav riesenia podnetu?
Dakujem
15. február 2024

Tomas Mahi

Situácia je stále rovnaká. Aký je prosím stav?
27. február 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vladimír Šarčevič
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania