Bezdomovec na Osuského

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Na parkovisku pri teplárni sa v poslednom čase ubytoval bezdomovec. Má samospráva nejaké nástroje, ako tento problém riešiť?

08. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Pracovníci oddelenia sociálnych vecí vykonávajú pravidelne šetrenia a monitoring bezdomovcov v Petržalke. Pri monitoringu bezdomovcov úzko spolupracujeme s mestskou políciou hlavného mesta. Mestskej polícii bol postúpený aj tento podnet, na základe ktorého boli vykonané dňa 7.4.2015 a 8.4.2015 spoločné šetrenia danej lokality, ale nepodarilo sa nám tam občana bez domova nájsť. Mestská polícia zrealizuje prehliadku lokality opätovne a v prípade, že sa v predmetnej lokalite bude takáto osoba zdržiavať, vyzve ho k tomu, aby dané miesto opustil. Súčasne sme požiadali oddelenie životného prostredia, aby zabezpečilo vyčistenie danej lokality.
Mestská časť Bratislava-Petržalke má zmapovaných bezdomovcov, pravidelne im poskytujeme sociálne poradenstvo, odporúčame im sociálne zariadenia, kde môžu prenocovať a ak majú trvalý pobyt v našej mestskej časti, pomáhame im vybaviť osobné doklady, prípadne im za určitých podmienok môžeme poskytnúť sociálnu výpomoc. Napriek tomu, že sa snažíme pomôcť občanom, ktorí sa ocitli bez domova, väčšina bezdomovcov našu pomoc odmieta a bez ich súhlasu ich nemôžeme presťahovať a umiestniť v sociálnom zariadení alebo ubytovni.

mestská časť BA-Petržalka
29. máj 2015

Odkaz pre starostu

Už tam skutočne dlhšiu dobu nepôsobí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania