Račianska-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Oľga Kuttnerová 24. júna 2023

Vážený pán starosta,
som obyvateľkou Račianskej č. 35 a márne už niekoľko týždňov čakám, kedy sa prehupne kosenie trávy cez Kraskovu ulicu. Mám taký pocit, že sa toho asi tento rok ani nedočkám, lebo kým kosci svojim tempom pokosia trávniky v okolí Tesca až hore po Pioniersku, môžu túto oblasť začať kosiť odznova. Nerozumiem ešte dvom veciam, pokosil sa celý park a potom ho uzavreli, takže môžeme len túžobne pozerať na pokosené trávniky. Druhá vec, čo ešte nerozumiem, prečo sa pri kosení v strede trávnikov necháva nepokosená časť, podotýkam vysušená, bez kvetov, takže včely z toho nemajú nič, len sa burina vysemeňuje. Na niektorých miestach je burina vyššia ako ja, čo je viac ako 157 cm.
Prosím, nedá sa s touto situáciou urýchlene niečo robiť?
Ďakujem za pochopenie
Oľga Kuttnerová

27. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet postupujem na riešenie EKO podniku VPS.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
07. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe odpovede z EKO podniku by som Vás chcela informovať, že
Lokalita od J.C. Hronského po Blatnickú, Thurzovu pozdĺž celej Sibírskej sa kosila už niekoľko dní a v tomto čase už je pokosená. Aj posledné plochy, ktoré bolo potrebné pokosiť v tejto lokalite (patrí sem aj Račianska 35) boli vyriešené.

Vynechávaním nepokosených plôch sa snažíme podporiť biodiverzitu v našom meste. Plochy nezostávajú nepokosené len pre včely, ale pre rozmanitosť hmyzu vôbec. Vyššie trávy a byliny udržujú vyššiu vlhkosť, ktorej je najmä počas suchých letných mesiacoch v mestskom prostredí nedostatok. Takéto ostrovčeky predstavujú nielen útočisko pre hmyz ale zmierňujú aj prehrievanie pôdy a ovzdušia. Už teraz po druhej kosbe zostávajú pokosené trávniky vyschnuté, žlté a bez života.

Podnet považujem za vyriešený.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania