Na riziko

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Zdravim chcel by som nahlasit vyjazd s tejto ulice - vobec nieje vidiet prichadzajuce auta z lava všetci tu jazdia na risk a len trpneme ktorého z nás čo tu bývame naberie z lava autobus alebo niečo iné taky istý stav je o dva vjazdy pred tým bližšie k technopolu

07. máj 2015

nezávislý_pozorovateľ

Vy síce zle vidíte, ale je to len o lenivosti, tak ako držať volant na jednom mieste a potom chúďa dvojková Cctavia má zodratý volant v jednom bode.
Je tam rozhľad, výjazd je široký a keď sa trošku človek posnaží, je vidno dobre, len treba ísť pomaly samozrejme.
Ostatní obyvatelia sa Vám poďakujú, keď 25 m pred výjazdmi bude zákaz zastavenia a sídlisko príde pre Vašu lenivosť o 5 parkovacích miest...
07. máj 2015

Stefan

Radsej prist o par parkovacich miest ako nahodou zbytocna strata na zivotoch. ZA parkovanie sa uz bude onedlho platit, tak snad si clovek najde 50 EUr na rok. Miest urcite pribudne. Nova parovacia politika sa uz chysta. Len ma boli ze zisk zase nepojde do mestkej casti ale ku sukromnikovi. Tak isto ako je to s mytom. Neviem ako toto mohli poslanci schvalit. Vsak to parkovanie boal pre Petrzalku cisty prijem a oni to daju sukromnej spolocnosti. Sme nepoucitelní.
14. máj 2015

KenyRodžers

Nezávislý pozorovateľ :
Žial sklamem vás nieje to o lenivosti je to o tom že tam neni vidiet je jedno či idete rychlo pomaly krokom na kolobežke aute alebo dodávke - nieje vidiet z lava. Kto tvrdí opak žial klame.
Pre vašu informáciu šoféruje moj starý otec ktorý drží volant vždy dvomi rukami. Žial tu musí mat jednu ruku na vrchu a druhu dole aby dokázal dostatočne rýchlo vytočit ked odtial bude rýchlo vychádzať aby znižil riziko havárie.
Čo sa týka volantu je v štádiu riešenia výmeny za multifunkčný ;)
11. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet preverilo oddelenie dopravného inžinierstva Magistrátu hlavného mesta a tu je ich stanovisko:

Problém v križovatke Romanova - Ambroseho sposobuje zle viditeľné dopravné značnie (DZ) na Ambroseho ul., preto vodič nevie ako ďaleko do križovatky môže zájsť, aby mal lepší rozhľad. Križovatka je rozľahlá s veľkými polomermi oblúkov. Pre usmernenie vodičov by malo slúžiť vodorovné dopravné značenie – plochy v križovatke označené podľa Prílohy k Vyhláške 9/2009 Z. z. ako V13 – šikmé rovnobežné čiary („dopravný tieň“), z ktorého vidieť len malé pozostatky.
Komunikácia Ambroseho je však miestna komunikácia III. tr., ktorá je zverená do spravy mestskej časti Bratislava – Petržalka, v ktorej kompetencii je aj riešenie organizácie dopravy, či obnova dopravného značenia. Preto odstupujeme podnet na MČ Petržalka.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
22. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Stanovisko MČ BA-Petržalka:

„Nedostatočne viditeľné„ vodorovné dopravné značenie v križovatke ulíc Romanova-Ambroseho, bolo vymaľované magistrátom hlavného mesta SR – oddelením cestného hospodárstva, podľa schválenej organizácie dopravy v r.2002.
Bolo súčasťou novej orgánizácie dopravy na Romanovej ulici, pri ktorej boli z komunikácie vylúčené cyklistické pruhy. Dopravné značenie nebolo odovzdané do správy mestskej časti, z uvedeného dôvodu ani nedisponujeme schválenou organizáciou dopravy. Dostatočný rozhľad v križovatke zabezpečí existujúce dopravné značenie, nie je potrebné inak upravovať organizáciu dopravy v priestore križovatky, je potrebná len jeho obnova (ostrovčeky a šikmé rovnobežné čiary). Poznamenávame, že správcu Romanovej ulice sme už niekoľkokrát žiadali o jeho obnovu, i na podnet mestskej polície.


mestská časť BA-Petržalka
26. jún 2015

amalka

Mozem potvrdiť, že okrem toho, že nie je vôbec vidno z lavej strany, pridajú sa k tomu odvazni chodci prechadzajuci na tomto useku(dnes aj s kocikom), takze vodič vychadzajuci z vedlajsej ma čo robiť...
29. marec 2017

Roman Horňák

Križovatka je kolizna. Jednak ako taká. Ale ako bonus tam už pár rokov stojí dokonca na vodorovnom zákaze státia teda v križovatke veľké auto - vrak.
16. február 2023

Martin Uváček

Aktuálny stav riešenia podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania