Frekvencia kosenia na Dlhých dieloch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Levik 18. mája 2015

Prosím kompetentných o údržbu zelene aj na Dlhých dieloch (Majerníkova, Pribišova, atď). Tráva je všade vysoká cca 0,5 metra a miestami aj 1 meter. Nechať to zájsť do tohto stavu je nehorázne. Pripomína mi to prekvapených cestárov z prvého snehu. Všetci dobre vieme, že na jar tráva rastie, tak prečo sa s kosením nezačne skôr. Tento stav je hrozný pre nás alergikov, pre mamičky s malými deťmi tiež nič príjemné a psíčkar v tak vysokej tráve stratí psa, nie to, aby našiel psí exkrement a odpratal ho. Z každej strany počujeme o nebezpečí kliešťov, ktoré na nás číhajú vo vysokej tráve, ale Miestny úrad je spokojný, pretože pred ich budovou sa kosí pravidelne na niekoľko centimetrový koberec. Ale zobrali ste aj naše dane, tak sa prosím starajte aj o Dlhé diely. Niektorí občania to už nevydržali a sami si začali kosiť a trhať burinu okolo kvetín, ktoré by vysoká tráva zadusila. Skúste sa prispôsobiť počasiu a s rozumom plánovať kosenie, aby sa pred zimou nezbieralo len lístie ako minulý rok. Teraz sa už malo začať s druhým kosením a Vy budete na jeseň naháňať listy, lebo sa má päťkrát pokosiť v sezóne. Na jar treba zvýšiť intenzitu. A budúci rok nezabudnite, že po zime príde jar a tráva rýchlo rastie. Tento rok ste to Vy a Vami vybraná firma absolutne nezvládli.

18. máj 2015

Anonymný užívateľ

Tak je to v mnohých častiach mesta.
19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti sa dokončuje kosenie na sídlisku Dlhé diely a hneď po ukončení začína druhý cyklus kosenia podľa harmonogramu. Aktuálne riešime spôsob a formu kosenia pozemkov zverených do správy mestskej časti do budúcnosti, aby bolo lepšie a kvalitnejšie. Čo bude obnášať aj zvýšenie frekvencie kosenia.

S pozdravom

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
19. máj 2015

Levik

Dnes je 19.mája 2015 a v spomenutých lokalitách (Majerníkova, Pribišova) sa ešte nekosilo ani raz. Toto je hrozné. Pričom ul. Majerníkova je hlavná ulica a spojnica medzi školou a škôlkou. Pokosené nie je ani pri škole na Majerníkovej, ani pri kostole, kde je obzvlášť zvýšený pohyb ľudí. Spomínate druhé kosenie, ale nás trápi ešte stále to prvé, ktoré sa neuskutočnilo.
20. máj 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

v karlovke mam vysoku travu a uz kosili dva krat.. som za, aby DD si kosili sami, mali sami vlastnu udrzbu.. a karlovka samostatnu
20. máj 2015

Levik

p. Drotován, prečo v Karlovke už kosili 2x a na DD sú miesta, kde ani raz? Pričom ul. Majerníkova nie je tzv. Pánu Bohu za chrbtom. To čo je za harmonogram? Toto Vám príde v poriadku, správne a spravodlivé? Platíme rovnaké dane, ale služby za to žiadne. Prosím o odpoveď a okamžité doriešenie tohto stavu. Nažente tu, prosím, firmu, ktorá pokosí trávu ešte pred dažďom, t.j. ešte dnes.
29. máj 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

ako to u vas aktualne vyzera ako na karloveskej? kosia iba cestu a nie ihrisko?..
03. máj 2016

Juraj Kmeťko

Chcem sa poďakovať miestnemu úradu a zvlášť p. starostke za starostilovsť o zeleň a trávniky. Na Dlhých dieloch pred ZŠ A. Dubčeka sa kosí tento rok už druhýkrát. Je to vidieť na stave trávy. Ďakujeme.
09. máj 2016

Dušan

Na Dlhých dieloch prebieha druhá kosba bez zberov trávy. Jedná sa o veľa lokalít. Bolo by dobré si skontrolovať výkony, za ktoré sa platí.
23. máj 2017

Vladimír Kočí

Kedy sa mozme tesit, ze nam Karlova Ves pokosi travniky okolo domov?
19. júl 2018

Martin Zigo

Dobrý deň,
samotnej zelene na Dlhých dieloch je minimum, ale už niekoľko rokov (ale tento rok je vrchol) sa tie minimálne trávnaté plochy kosia absurdne dlho, neefektívne a umelo sa naťahuje pracovný čas. Jednoducho poviem príklad - Beniakova ulica. Prídu pracovníci v pondelok, prídu v utorok a dokonca prídu aj v stredu na tú istú ulicu a kosia tam maličké plochy trávy, ktoré by mohli byť spravené za pár hodín, aj tri dni! ... (aj štyrikrát sa vozia po pokosenej tráve, alebo miniatúrne plochy trávy kosia hodinu - teda tvária sa) a tým pádom sa peniaze zbytočne míňajú na služby, ktoré by sa dali spraviť za tretinu času a tretinu financií na to vynaložených!
Chcem len apelovať na kompetentných, aby sa konečne v Karlovej Vsi kosilo efektívne, rýchlejšie a hlavne, aby niekto aj kontroloval ako VPS pracuje.
04. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za názory, postrehy a pripomienky. Zohľadníme ich pri tohtoročnej kosbe.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Referát životného prostredia
[email protected]

Miestny úrad Mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania