Miletičova-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Marian Marek 02. novembra 2023

Pred domom na Miletičovej 46 je miesto pre ZTP. Je nedostatočne vyznačené chýba zvislá značka a miesto je neustále obsadené neoprávnenými osobami /autami/

02. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. november 2023

Jakub

Marian, uplne zbytocna iniciativa pretoze vam usli zasadne logicke suvislosti. Na toto parkovisko maju vjazd povoleny a parkovanie dovolene iba rezidenti - t.j. obyvatelia prilahlych domov. Ak by tam byval realny TZP da si ziadost a miesto na jeho preukaz mu vyznacia. Ale vyzera ze nebyva. Vyznacenie "vseobecneho miesta TZP" pre hocikoho teda nedava ziaden zmysel pretoze na nom TZP navstevnik legalne parkovat aj tak nemoze, navyse najblizsie vseobecne miesto je iba cca 30 metrov vedla smerom k colnej sprave. Vasa poziadavka teda nema ziaden zmysel. Maximalne sa da ziadat zatretie vodorovneho znacenia ak v tom vidite nejaky zmysel, ale konstatovanim ze stale tam niekto parkuje usudzujem ze je vseobecne zname ze ide o verejne miesto.
02. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. november 2023

Marian Marek

Milý Jakub, poprosím pri takto zásadnej téme sa riadiť faktami, preštudovať si zákon a potom riešiť logické súvislosti. Lebo to čo píšeš sú pocit a nie fakty. Ja som toto miesto neoznačil , žiadam len ,aby bolo označené riadne alebo zrušené . To však byť nemôže, lebo by neboli naplnené kvóty. Čiže musí byť aj zvislá značka .
A státie na tomto mieste je závažne porušenie pravidiel cestnej premávky podľa §137 ods.2.
Čo sa týka vjazdu ak je to nevyhnutné, môže vodič takéhoto vozidla vchádzať aj tam, kde je dopravnou značkou vjazd povolený len vymedzenému okruhu vozidiel, a do pešej zóny.
A tak isto takémuto autu nie je možné dať papuču. Inak tento dom má dosť veľa obyvateľov na to , aby ZTP obyvateľa niekto dopravoval domov od colnej správy. Takže ďakujem za príspevok, no v budúcnosti poprosím o pravdivé fakty.
03. november 2023

Jakub

Ak si dobre precitas povodny prispevok tak rozhodne neziadas aby bolo zrusene :D Konstatujes ze to miesto tam je zle oznacene a neustale obsadene neopravnenymi vozidlami. Cize mohli by sme to uzavriet tym ze ono zrusene uz je odstranenim zvislej znacky a nie je co riesit... Sam si v tom trochu zamotal co vlastne chces.

Ak ale chces fakty:
- pozostatok vodorovneho znacenia bez zvislej znacky nie je miesto takze sa nejedna o ziadne zavazne porusenie cestnej premavky, to si pleties dojmy a pojmy

- ak chces aplikovat kvoty "4 percenta min jedno" to sa vztahuje na celu zonu. Je laicke a pomylene si mysliet ze sa ta norma mysli tak ze kazdu kratku ulicu, kazdych par miest na verejnom priestranstve budeme brat ako separatne parkovisko. To by si akoze chcel jedno miesto vo vnutrobloku, min jedno na Viktorinovej, Daxnerku, Kvetnej, Kocelovej, Nitrianskej....Takto to fakt nefunguje.

- citujes tu vyhlasku o tom ze auto s TZP moze vchadzat do zony a nemusi dodrziavat...to je pravda ALE najpodstatnejsie je to slovo ak je to NEVYHNUTNE, to je uplne klucove. Dlhodobe parkovanie, sa tazko da povazovat za nevyhnutne. Situacie kde je podozrenie ze auto s TZP preukazom spachalo priestupok sa bezne riesia oznamenkou MsP a predvolanim na prejednanie priestupku kde je dokazne bremeno na TZP ci to kde nechal auto bolo nevyhnutna situacia a nevyhnutny cas. Ale drviva vacsina TZP vozidiel preukaz nezneuziva a parkuje z mojej skusenosti ako sa ma. Nakolko uz nema preukaz hocijaka hlavohrud ako kedysi tak toto netreba nijak rozvijat.

- este raz zopakujem ak v tomto dome by nejaky TZP byval, poda si ziadost na miestny urad a miesto mu bude pridelene, a nikto nebude musiet nikoho vozit od colnej spravy (to miesto je inac takmer vzdy volne) uplne zbytocne tu fabulujes taky scenar a ci ma dom vela alebo malo zdravych obyvatelov je uplne jedno.

- takze ja sa drzim faktov, logiky a vzdy ma pobavi ked sa do problematiky TZP idu montovat ludia ktorych sa vobec netyka, nikoho takeho nepoznaju a svojou prehnanou iniciativou zbytocne haluzia urady pricom svoje pocity vydavaju za fakty.
06. november 2023

Marian Marek

Jakub toto je to posledné čo k tomu napíšem ,nakoľko nemám toľko času na provokácie a Tvoju "logiku" . Treba nechať kompetentných konať a uvidíme. Mne to skôr pripadá, že pri množstve podnetov sa nájde vždy nejaký vrták, ktorý začne podobne nezmyselné debaty ako Ty. Takže Jakub je dosť možné že si iba virtuálny alebo zainteresovaný do otravovania pri takýchto podnetoch .Ak si reálny /Ja sa za moje meno nehanbím/ tak len toľko, že Ti naozaj neprajem riešiť problémy, ktoré musím so svojim blízkym riešiť ja .Takže už 3 mesiace potrebujem sa dostať čo najbližšie ku vchodu, prípadne sa o blízkeho postarať na 2-3 hodinky. Nepotrebujem parkovanie celodenne. Ak si to tu skúsiš uvidíš... Veľmi sa mýliš a znevažuješ iných . Ale aj tak Ti to neprajem. A to koľko trvá vybavenie vecí a že veľa ľudí sa toho ani nedožije Tebe logikovi vysvetľovať nemusím . Si mladý človek a asi veľký odborník ZŤP , no asi by si sa mal hanbiť za to čo píšeš.
06. november 2023

Jakub

Pre Boha ved ja nemam nic proti TZP, ani som nikdy nemal. Normalne som vysvetlil, ze ten podnet nebude vybaveny lebo vseobecne TZP sa NIKDE v BA nemaluju vo vnutroblokoch a na cisto rezidentskych parkoviskach z jednoduchej logiky lebo tam nema TZP nerezident moznost si kupit parkovaci listok. To ze vam by sa teraz hodilo nejake konkretne miesto na tom nastaveni nic nezmeni. A nie preto lebo vam take miesto nedoprajem, ale preto ze to by znamenalo absolutne zmenenu filozofiu malovania TZP boxov. Ak by to nebolo tak ako je dnes muselo by take miesto byt priamo pred uplne kazdou bytovkou inac by sa vzdy niekto citil dotknuty: Preco on take nema. A na to na starych sidliskach postavenych v uplne inom kontexte miesto nemame.
Inac uprimne nerozumiem ako by vam to konkretne miesto z fotky pomohlo - nie je ani len na tej strane kde je vchod do bytovky - nesplna pravidlo co najblizsie ku vchodu a vobec vam teda neriesi "dostat sa co najblizsie ku vchodu". Dnes som mal nahodou cestu okolo tejto adresy a pozrel som sa....bolo volnych 8 objektivne lepsich a blizsich miest...cele to parkovisko tak ako kazde vo vnutrobloku nema uz novovyznacene ziadne miesta ciarami (mozno par pozostatkov) a mozte na tej velkej ploche teda zastat kde povazujete za vhodne. Ale to ste vedeli vsak? Inac podla katastra ma pozemok okolo tej bytovky 1394 m2 vratane kusu zelene ale zas je tam este kus dalsieho kde sa tiez da stat. Mozte na parkovanie vyuzivat uplne celu plochu. To ze zavadzate ze vas (ne)vyznacenie jedneho statia o velkosti cca 12m2 na boku bytovky nejak zasadne ovplyvnuje po zavedeni PAAS ked sa vsetkym parkoviskam v zone ulavilo a permanentne tam najdete volne miesta lebo su menej vyuzivane je zas pre mna trolovanie, aj ked chcem verit ze nie je umyselne ale sposobene mozno aktualnou tazkou zivotnou situaciou.
07. november 2023

Marian Marek

Toto už nie je reakcia , nakoľko nemá význam diskutovať s odborníkom na všetko, to ja nie som. Úplne si odtiahol pointu . Tá je, že na zemi je niečo a chcem , aby to kompetentní dali do poriadku. Veď to všetci chceme. Buď to miesto je , alebo nie . Ak áno , nech ho vyznačia. To je celé. O nezmyselnosti a diskriminácii parkovacej politiky smerom k domácim je asi zbytočné písať .
07. november 2023

Jakub

pointa je ze sam nevies co chces...zacal si sebavedomo ze nie je naplnena kvota a musi tam miesto byt, rovnako si si bol uplne isty ze ked niekto parkuje na mieste kde chyba zvysla znacka aj tak to je zavazny priestupok. Teraz tvrdis ze "bud to miesto je alebo nie" takze pripustas ze nie je...takze ty si celu dobu robil s dojmami, emociami a mna co som ta len chcel zorientovat nazyvas vrtakom ;)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania