Ľ. Fullu-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

V riešení
meno
Marian 04. decembra 2023

Neprejazdná ulica kvôli zaparkovaným autám - šírka cesty je niekedy menej ako 3 m pre oba jazdné smery.

Ulica Ľudovíta Fullu - parkovanie áut na neprehľadnom mieste - v ranných hodinách je cesta prakticky neprejazdná - z oboch smerov nie je vidieť, či je možné úsekom prejsť - je potrebné osadiť značku zákaz zastavenia na strane garážového domu až po križovatku s ulicou Beniakova, kde autá, parkujúce pri chodníku na strane garážového domu znemožňujú odbočenie z ulice Ľudovíta Fullu doprava.

07. december 2023

Roland

Súhlasím s príspevkom. Prejazdnosť je katastrofálna. Na druhej strane, osádzanie značiek asi ani nie je potrebné. Zaparkované autá nenechávajú 3 metre v každom smere a to na zavolanie MP je dostatočný argument.
08. december 2023

Erik Skale

Ráno, keď je problém extrémny a mnohí vezú deti do neďalekej školy, je volanie polície značne nepraktické. Plus, ako pomôže premávke to, že polícia dá pokutu? Tu treba mať prejazdnú cestu, nie miesto na vyberanie pokút. Alternatívou je zjednosmernenie ulice.
19. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, zlou situáciou sa zaoberáme, v danom úseku sa pripravuje projekt zjednosmernenia. V súčasnosti však neostáva nič iné iba nahlásiť zle parkujúce vozidlá na políciu. Nakoľko neponechávajú v zmysle zákona 8/2009 o Cestnej premávke dostatočnú šírku jazdného pruhu pre každý smer jazdy. Zle zaparkované vozidlá tvoria prekážku a spĺňajú predpoklad na odťah. Osadenie dopravnej značky Zákaz zastavenia môže byť v tomto prípade vyhodnotené Krajským dopravným inšpektorátom ako duplicita DZ.

S úctou
Kto? oddelenie dopravy

Bc. Michal Klaučo
referát dopravy a ÚR
Mestská časť Bratislava-Karlova Ves
17. január 2024

Erik Skale

Dobrý deň, ďakujem za reakciu, situácia sa ale nezlepšila.

Nebolo by vhodné, ak by MU viac spolupracoval s MsP? Policajti tadiaľ denne prejdú veľakrát, ešte žiadnu pokutu neudelili, ani nenariadili odťah žiadneho auta. Ak by na podnet MU situáciu denne riešili, niečo by sa možno zmenilo, nemôže byt predsa riešením každý deň čakať na podnet od občanov. Vidím denne problematické parkovanie, obzvlášť ak tam zaparkuje na celý deň veľká dodávka alebo nákladné auto. Prečo to nevidia aj policajti? Ak by aj prišli - ako to pomôže ráno, keď tadiaľto medzi 7.15 - 7.45 prejdú stovky áut do školy?

Ďakujem, už nemám kapacitu toto riešiť, ak nie sú schopné riešiť to príslušné inštitúcie, nemôžem ich suplovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania