Alternatívny prístup na Bratislavský hrad nevyznačený

Zodpovednosť za riešenie: Národná Rada SR

Vyriešený
meno
Stano 02. júna 2015

Žigmundová brána (priamy prístup na hrad z centra mesta) je momentálne nepriechodná (asi prebiehajú nejaké stav. úpravy). Alternatívny vstup nie je ale vôbec vyznačený!

Keď turista ide z mesta na hrad, tak sa nemá odkiaľ dozvedieť ako sa má na hrad dostať, lebo Žigmundová brána je nepriechodná a alternatívny vstup nevyznačený. Tak isto aj brána, ktorá vedie do hradného areálu je nevyznačená a dá sa ľahko prehliadnuť. Pochybujem, že turista si nájde cestu na hrad.
Stačia tri-štyri šipky/tabule a je to vyriešené!

05. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za zaslanie podnetu. V súvislosti s ním si dovoľujeme informovať, že po ukončení nutnej opravy strechy na budove pri Žigmundovej bráne bol dnes 5.6.2015 o 12.00 hod. opätovne otvorený vchod do Bratislavského hradu Pri Žigmundovej bráne.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Petrášková
odbor komunikácie s médiami a verejnosťou

KANCELÁRIA NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Nám. Alexandra Dubčeka 1, 812 80 Bratislava 1
Tel.: + 421 2 59 722 463
11. jún 2015

Karol Bujaček

Správca hradu má pravidelne problém označovať podobné situácie. Keď bola brána uzatvorená v zime, tak sa iba odkázali na to, že podľa prevádzkového poriadku v zime je uzavretá. Ale aj tak neboli schopní pridať tam tabuľku so šípkou/informáciou k najbližšiemu otvorenému vchodu. Vtedy sa to vyriešilo časom (prišla jar a bránu otvorili), teraz opravili strechu a bránu otvorili. A čo nabudúce? Bránu tiež časom otvoria a „problém bude vyriešený“?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania