Čierny chodník-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin 18. januára 2024

Dobry den, od kedy sa zrusilo parkovanie na chodnikoch, na ulici Čierny chodník zacali auta parkovat plnou sirkou auta v oboch smeroch. Tento problem je na viacerych miestach a ulica je dost frekventovana, je to nebezpecne. Dnes som mal uz druhu koliziu za tento rok s protiiducim autom.
Ulica nie je tak siroka, aby sa dala realizovat bezpecne obojsmerna premavka (plus obojstranny parking), navyse po nej jazdi aj MHD. A to nehovorim o tom, ze tam je (bola) po oboch stranach znacena cyklotrasa, ktoru auta tymto parkovanim zatarasili. Dalo by sa prosim tomuto dat nejaky system, urobit parkovanie len na jednej strane vozovky, vyznacit ho bielou farbou, ciastocne aj na chodniku (chodnik je dost siroky), a na druhu stranu vozovky opatovne namalovat (zmiznutu) cyklotrasu? Dakujem.

19. január 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
19. január 2024

Branislav Nopp

Dovolím si poopraviť, ono to nie je cyklotrasa, ale piktogramy upozorňujúce na zvýšený pohyb cyklistov. Ten chodník ale nie je tak široký, aby tam časťou parkovali autá. Skôr sa prikláňam k riešeniu vytvorenia parkovania na jednej strane vozovky ako navrhujete.
20. január 2024

Michal K.

moze sa tam namalovat ochranny pruh, to je ten cerveny. na nom auta parkovat nesmu, no moze tadial vozidlo ist v pripade nutnosti.
kedze su tu hlavne rodinne domy, auta by mali parkovat prednostne v garazach a na dvoroch.
20. január 2024

Zuzana

Dovolim si prispiet do diskusie - cast aut by asi bolo mozne parkovat v garazach a na dvore, ale starsie domy neboli koncipovane na 2+, niektore dokonca ani na 2 auta v domacnosti, parkovanie aut na ceste teda asi treba brat ako realitu dnesnej doby. Je potrebne to vsak regulovat s prihliadnutim na bezpecnost cestnej premavky, bezpecnost chodcov aj cyklistov. Neviem si predstavit, ako sa po Ciernom chodniku tak, ako je parkovanie vyriesene dnes, budu presuvat cyklisti, velakrat deti, do skoly, ci na Jursku cyklotrasu.

Rovnako chybaju prechody pre chodcov na krizovatke Cierny chodnik a Buzalkova, prechod pre chodcov na rohu Rolnickej a Cierneho chodnika je neosvetleny a detmi pritom najviac pouzivany prj ceste z a do skoly. Je to hazard s bezpecnostou chodcov vo vseobecnosti.
20. január 2024

Michal K.

tak potom asi teda vyznacit parkovanie len na jednej strane. a pripadne zjednosmernenie ulic.
21. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Mrzí nás spôsob parkovania niektorých vodičov. Neuvedomujú si, že aj nesprávnym parkovaním môžu spôsobiť kolíziu a/alebo ohroziť iných účastníkov cestnej premávky.
Nie je možné regulovať parkovanie iba jednej ulice v rámci mestskej časti. Ak by sme regulovali len lokálne, presunuli by sme problém s parkovaním o ulicu ďalej. Parkovanie je potrebné riešiť systémovo a vždy v rámci celej mestskej časti (zóny).

Zavedenie regulácie parkovania v mestskej časti Vajnory nie je v najbližšom období plánované. Filozofia je regulovať parkovanie od centra mesta smerom k okrajovým častiam. Tým vytlačíme vozidlá nerezidentov na parkoviská typu P+R, umiestnené po okraji Bratislavy.

Poprosíme preto o trpezlivosť, kým príde parkovacia politika aj v mestskej časti Vajnory. V rámci našich kapacít riešime parkovania vo viacerých zónach, ale nie je v našich silách regulovať parkovanie naraz vo všetkých mestských častiach hl. mesta.

Uvedená situácia nás mrzí a nie je nám ľahostajná. Poprosíme preto ešte o trpezlivosť, problémy s parkovaním hlásia viaceré mestské časti. Snažíme sa pre skvalitnenie parkovania robiť maximum.

Ďakujeme za pochopenie. Tešíme sa, keď prídeme zavádzať reguláciu parkovania vo Vajnoroch, čím sa citeľne zlepší a skvalitní život obyvateľom.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? Nasledujúce obdobia

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2024

Martin

Dobre rano,

pisete, ze: 'Nie je možné regulovať parkovanie iba jednej ulice v rámci mestskej časti. Ak by sme regulovali len lokálne, presunuli by sme problém s parkovaním o ulicu ďalej.', len to nie je pravda. Asi ste sa neboli osobne pozriet na ulici Cierny chodnik. Auta parkuju: nalavo napravo, medzera, nalavo, medzera, napravo napravo, medzera medzera medzera. Cize je na to jednoduche riesenie - presunut parkovanie bielou ciarou napriklad napravo, pruh vyznacit ako parkovaci, a len sa tam zgrupia vsetky parkujuce auta (aj zlava aj zprava). Aut je sumarne menej ako kapacita len na pravej strane, ziadne nepojdu parkovat o ulicu dalej.
Samozrejme nalavo je potrebne namalovat zlty pas, aby sa nalavo neparkovalo vobec. Tymto vznikne opat obojsmerna bezpecna premavka, ziadnu parkovaciu politiku v celych Vajnoroch nepotrebujeme.

Dakujem za pochopenie a pridite sa osobne pozriet na miesto cinu.

Pekny den!
19. apríl 2024

Michal K.

zlty pas sa uz nemaluje, ale klukata ciara. to uz lepsie cerveny pas a zaroven cyklopruh. uz su tam piktogramy, na ktore ale kazdy kasle.
19. apríl 2024

Martin

Kludne klukatu ciaru alebo cerveny pas, co bude rychlejsie a jednodujsie na realizaciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania