Nepokosený pozemok pri pekárni na Budatínskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 08. júna 2015

Každoročne sa opakuje problém s pozemkom okolo pekárne na Budatínskej ulici. Majiteľ vždy čaká, kým ho vyzve MÚ a potom vyyčkáva, aby pozemok pokosil iba raz za sezónu. V burine pod stromami prespávajú bezdomovci, vykonávajú tam potrebu a celé okolie smrdí ako verejné toalety. A to nehovorím o alergénoch, ktoré sa šíria po okolí. Tráva už dosahuje výšku dospelého človeka.

08. jún 2015

Petrzalcanka

suhlasim, dokonca problem sposobuje neprehladnost krizovatky, kedy pri odbacani na Vysehradsku treba dat prednost vozidlam prichadzajucim z Panonskej. Podnet som dokonca hlasila na prislusny odbor zivotneho prostredia uz v maji 2015 a prislusna pani pracovnicka mi neracila ani odpovedat na moj podnet.
08. jún 2015

Petrzalcanka

spominany pozemok je vo vlastnictve spolocnosti MONAR Invest, s.r.o., Seberíniho 9, Bratislava, PSČ 821 03, SR, parc. cislo 2166/2, evidovany na liste vlastnictva c. 4058.
10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka z dôvodu zabezpečenia pravidelného cyklu kosenia na trávnatých plochách, ktoré nie sú v správe mestskej časti, zaslala všetkým dotknutým vlastníkom pozemkov harmonogram kosenia trávnikov na rok 2015 a vlastníci boli vyzvaní na zabezpečenie pravidelného cyklu kosenia.

Mestská časť postupuje voči vlastníkom pozemkov v súlade s platnou legislatívou.

Tak je to i v tomto prípade, tzn. ak vlastník pozemku nezabezpečí nápravu v stanovenom termíne, budeme postupovať v zmysle zákona o správnom konaní a zo strany mestskej časti Bratislava-Petržalka bude začaté konanie vo veci uloženia pokuty.

mestská časť BA-Petržalka
15. august 2015

Petrzalcanka

medzicasom pokosili, ale uz mozu kosit znova...
07. máj 2016

Petrzalcanka

Je tu jar, a tráva opäť rastie. Už sme znova na 75 cm. Prosím znova vyzvať vlastníka pozemku na nápravu. Taktiež prosím zistiť vlastníka príslušného chodníka okolo zatrávnenej plochy, tráva rastie aj tam, kde má byť chodník
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania