Homolova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Michal K. 14. februára 2024

Parkujuce auta na rohu prekazaju vo vyhlade na auta prichadzajuce zhora. Tie idu niekedy rychlo a je to nebezpecne. Prosim zamedzit parkovaniu na rohu.

14. február 2024

JR

Parkovaniu na narozi krizovatky zamedzuje zakon.
14. február 2024

Michal K.

lenze sme na slovensku
14. február 2024

JR

No ale ako si to zamedzovanie predstavujete/pozadujete, pretoze do vozovky sa nemozu umiestnovat zabrany, toboz nie v krizovatke.
15. február 2024

Michal K.

ze by napriklad vodorovne dopravne znacenie?
15. február 2024

Viliam

nova vyhlaska uz nepozna zltu ciaru ako zakaz statia, treba pravidelne volat meskacov a ked dostanu zopar krat pokutu alebo papucu tak s tym mozno prestanu
15. február 2024

Michal K.

nova vyhlaska pozna klukatu ciaru a taktuez sikme rovnobecne ciary.

Vas navth volat opakovane MsP a viera, ze pridu a po par pokutach tam auta prestanu parkovat su mierne naivne
15. február 2024

JR

Radit niekomu volat MP je skoro ako skryty vtip, obzvlast si vezmite, keby to robil kazdy, tak Bratislave hned stupnu emisie. Ale teda aj prijem do rozpoctu.
15. február 2024

JR

Na plochach, ktore myslite s bielymi sikmymi sa bezne parkuje, niektori to beru ako miesto, kade sa nejazdi, takze si tam pokojne odparkuju. Problem to nevyriesi, iba sa minie farba.
15. február 2024

Michal K.

farba upozorni vacsinu vodicov, ze sa tu predsa len parkovat nema. zaroven to bude argument v pripade, ak predsa len pride MsP a nebude sa im chciet nic riesit.
15. február 2024

JR

Lenze MP zvycajne nepride, pripadne na krizovatku povedia, ze je to zakruta, este ked to mate takto odfotene, aj oni si to odfotia, ze auto parkovalo v zakrute. Ak bude auto na bielom znaceni, povedia, ze bola to rozsirena krajnica zasa, tam sa to bezne pouziva tiez. Alebo ze nasli nudzovo odstavene vozidla. Miesto vacsiny vodicov tam bude parkovat menej odvaznejsich. Takto o nejaku dobu tu bude od Vas podnet s fotkou, ze su na sikmych bielych, este k tomu v krizovatke.
15. február 2024

Michal K.

takze sa na to rovno vykasleme, ako na vsetko, a potom sa divime, preco to u nas vyzera, tak ako vyzera, vsak
15. február 2024

JR

Ja som len popisal situaciu, tiez som nazoru, ze nema byt potrebova volat obcanom MP. Ked sa objavi takyto podnet, uradnik z MU to ma preverit a hned sam zavolat, ked teda toto je ich system, ze volavame si.

Ked sa tam zacne nieco znacit navyse, len to podporuje ten trend, ze sa viac a viac nerespektuju bezne pravidla. Pred chvilou som reagoval na podnet, kde na chodnik je osadena znacka zakaz statia, ako keby tam ten zakaz nebol uz aj bez nej. Efekt? Na chodnik oproti sa bude parkovat, pretoze tam znacka nie je. Ked niekde treba znacku, tak bez tej znacky sa to moze, nie?

Podla mna je to nesystemove. Tento podnet si ma precitat MU a ak je to ich jediny prostriedok, co je hlavny dovod, preco to nefunguje, tak oni si maju privolat MP. Ked si to zaziju, najdu aj lepsie riesenia sami.
15. február 2024

Michal K.

vsetci vieme, ako by to malo vyzerat a zaroven vieme, ze to tak u nas nefunguje
15. február 2024

JR

Mne ide o to, ze ked docielite dalsie a dalsie znacenie, budu tu len neskor podnety, ze sa tam parkuje aj tak. Volat MP nechcete a ani ja by som nechcel, predsa preto to clovek nedava na OPS, aby mu povedali, ze volajte MP. Cize vysledkom vyriesenia tohto podnetu znacenim by bol dalsi podnet, ze znacenie nestaci, kde by ste zasa dostali radu volat MP.

Nech MU riesi - legislativne prostriedky vo forme parkovacej politiky, kontrol, atd. maju. Ak nie, nech si pan starosta prejde miesto z podnetu rano cestou do prace a sam zavola MP. A znova a znova, uvidime, dokedy ho bude bavit davat take rady. Lebo take rady sa tu davaju bezne. Nepaci sa mi to.
15. február 2024

Michal K.

tak teda uz nechajme reagovat samospravu
19. február 2024

Obcan_z_BA

tu je celý úsek problematický odkedy prišla "chodníková novela" pravidelne sú na ceste auta ktoré nerešpektujú pravidlá: Zastavenie a státie § 23 (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Pri státí vodič vozidla nesmie obmedziť pohyb chodcov ani cyklistov. 3m? Príďte sa niekedy pozrieť večer ako sa parkuje na Homolovej, Pri Kríži...často krát tam nie sú voľne ani dva metre ale nikomu to nevadí. možno sa spamataju ľudia keď sa tam nedostane hasičské auto lebo blokujú cestu, keď smetiari nevysypu smeti lebo majú blokovany vjazd. pretože ľudia sa nepoučia nikdy. pokuty nepomôžu, lebo sú smiešne. a MP sa ľuďom stále volať nechce a tak tak vyzerá. stačilo keby sa tu každý deň prešli ale to by sme veľa chceli.
21. február 2024

JR

Pokuta je predsa v objektivnej zodpovednosti najmenej 50, pri priestupkovom konani o polovicu viac.
21. február 2024

Michal K.

to by musela najprv MsP nieco robit a vyuzivat to. a nemat produktivitu 0.6 vyrieseneho podnetu na prislusnika za den, ako to bolo v poslednej sprave nacelnika
21. február 2024

JR

Ale cinnost MESTSKEJ policie predsa spada pod starostu, tak prinajmensom vysvetlenie by sa tu poskytnut mohlo.
29. február 2024

Odpoveď samosprávy

Na tejto križovatke sme osadili zrkadlo, aby bolo vidieť autá prichádzajúce zhora od Cabanovej ulice. O zrušení parkovacích miest v zákrute zatiaľ neuvažujeme.

K diskuksii o mestskej polícii uvádzam, že jej zriaďovateľom je hl. mesto Bratislava a prípadné otázky smerujte na p. primátora a nie na starostu mestskej časti.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Ing. Rastislav Bagar
prednosta MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka
29. február 2024

Michal K.

parkovacie miesta v zakrute ani zrusit nemozete, pretoze tam ani ziadne nie su.
11. marec 2024

C K

Prosím podnet teda priradiť na Hl. mesto vo veci vyjadrenia: "prípadné otázky smerujte na p. primátora" na základe odpovedi od p. Rastislava Bagara - prednostu MÚ mestskej časti Bratislava-Dúbravka.
11. marec 2024

C K

Poznámka pre pána Starostu MČ: nejedná sa o zákrutu, ale o križovatku, na miestnych cestách je možné vyznačiť miesta aj na takýchto miestach, najmä tam, kde je upokojená doprava, ale naozaj musia byť vyznačené, pretože taxatívne sa v križovatke parkovať nesmie.

Preto prosím, zvážiť, ak parkovanie v tomto mieste chcete umožniť, vypracovanie projektu organizácie dopravy a vyznačenie daných miest.
11. marec 2024

Michal K.

o par metrov nizsie to vyznacit islo
12. marec 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve s upozornenim na novy komentar,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania