Nevyužité parkovisko na J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Karlovešťan 09. júna 2015

Na Ulici Jána Stanislava pri vchode číslo 28 sa nachádza parkovisko pre 10 áut. To má vyhradené súkromná firma, avšak je dlhodobo nevyužívané - cez deň na ňom parkujú max. 2 autá a od večera do rána, kedy obyvatelia okolitých vchodov najviac potrebujú kde zaparkovať, býva úplne prázdne.

MČ v minulosti iniciovala výstavbu niekoľkých parkovacích miest na ulici. Tie však situáciu odľahčili minimálne - pomohlo by práve umožnenie parkovania aj normálnym občanom na tomto parkovisku. Prosím, nepíšte tu, že parkovisko sa nachádza na súkromnom pozemku a nemáte čo s tým spraviť. Vy ako MČ by ste sa mali snažiť predovšetkým skvalitňovať život miestnych obyvateľov...

09. jún 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

kupil to podnikatel nie z ba!
10. jún 2015

Odpoveď samosprávy

"Prosím, nepíšte tu, že parkovisko sa nachádza na súkromnom pozemku a nemáte čo s tým spraviť. Vy ako MČ by ste sa mali snažiť predovšetkým skvalitňovať život miestnych obyvateľov..."

Dobrý deň,

článok 20 Ústavy SR zaručuje právo vlastniť majetok, mestská časť predmetné parkovisko nemá v majetku ani správe. V danom zmysle je na zmluvnej dohode jednotlivých "obyvateľov okolitých vchodov" s majiteľom pozemku, aby si na zmluvnej báze dohodli užívanie predmetného parkoviska. Ak predmetné súkromné parkovisko nie je využívané, predpokladám, že jeho majiteľ nebude mať problém časť parkovacích miest prenajať aj majiteľom okolitých vchodov.

Mestská časť aktuálne pripravuje novú parkovaciu politiku, ktorá zvýhodní rezidentov Karlovej Vsi.

S pozdravom

Mgr. Michal Drotován

Vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia
MČ Bratislava - Karlova Ves
[email protected]
10. jún 2015

Karlovešťan

RE: odpoveď samosprávy
V tom prípade by ma zaujímalo KTO povolil namaľovať žlté čiary pri vjazde na parkovisko, keďže namaľované boli až niekoľko rokov po sprevádzkovaní predmetného parkoviska, a pochybujem že by to bolo kvôli stojisku pre kontajnery...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania