Jasovská-chýbajúce vodorovné značenie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení
meno
C K 04. marca 2024

Pred Jasovskou 39 bol vyznačením súvislej rady parkovacích miest podĺžne na chodníku bez akejkoľvek konzultácie s občanmi zabaríerovaný predtým riadne vyznačený - na obrázku - prístup k domu od hlavnej cesty. Vyobrazené značenie bolo zatreté sivou farbou.

Prosím o vysvetlenie, v súlade s akým POD sa to takto uskutočnilo - zrušenie existujúceho značenia - a ako je tento prístup umožnený v rámci nového POD.

03. marec 2024

C K

Prosím o zverejnenie.
04. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet už registrujeme aj na našom podnetovom webe:
https://podnety.petrzalka.sk/admin/podnet/1192

Obyvateľka bola vyzvaná k prevereniu situácie medzi ďalšími obyvateľmi, viď odpoveď:

Referát statickej dopravy je otvorený pre zmenu. Naskytuje sa však otázka efektivity riešenia. Nový projekt organizácie dopravy na prekreslenie parkoviska v lokalite a následný zdĺhavý schvaľovací proces, ktorý povedie k prekresleniu parkoviska, alebo zrušeniu dvoch parkovacích miest, čo vidíme ako rýchlejšie riešenie. Zrušenie dvoch parkovacích miest by však mohlo spôsobiť namietanie obyvateľov, z toho dôvodu by sme radi vedeli, či obyvatelia bytového domu majú všeobecný záujem o vytvorenie miesta na prechod, ktorý by viedol k zrušeniu dvoch parkovacích miest (Jasovská 31, 29). Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 1. polrok 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
04. marec 2024

C K

Miesto pre prístup hasičov je vecou prieskumu obyvateľov? Toto muselo byť predsa v pôvodnom POD, akoto, že sa to len tak zrušilo?

Okrem toho je tu otázka, prečo sa nepoužívajú parkovacie pásy a v takom prípade je to polovica parkovacieho miesta rozdiel.
04. marec 2024

C K

Ak to niekto bude hľadať, odkaz pre verejnosť je:

https://podnety.petrzalka.sk/podnet/1192
04. marec 2024

C K

Pán Pavlík, obyvateľka bola vyzvaná akým spôsobom, kde, čím a prečo by mala robiť prácu MČ bez nároku na honorár? Snažíte sa poštvať si obyvateľov bytovky navzájom, aby ste sa vyhli svojej zodpovednosti?

Ako tento POD projekt prešiel schválením zástupcom z hasičov?
05. marec 2024

C K

Chcem sa spytať, či formulácia "by sme radi vedeli' vo verejnom fóre je výzvou na súčinnosť. A akú ste doposiaľ zaznamenali?
06. marec 2024

C K

Dnes som sa snažil pridať komentár pod Váš vlastný podnet:https://podnety.petrzalka.sk/podnet/1192

Komentár neobsahoval nič viac, než, že podnet vedený aj na portáli OPS a odkaz sem. Nie je tam. Toto je už naozaj vrchol, moderovať si vlastný portál tak, aby sa občania nedozvedeli o postoji zvyšku verejnosti.
07. marec 2024

C K

Obyvateĺka Vám tam odpísala:

Predtým sme to tak mali a nebol problém a nebude ani keď sa to opäť zavedie . My domáci tam ani nestojime , vždy sa tam postaví niekto cudzí a to len za to že na P+R parkovisku je všetko obsadené kvôli jednému pánovi čo si tam odstavil všetky dodávky zo svojej firmy .

Vaša odpoveď:

Dobrý deň, len zdôrazníme, že situáciu si musia dané bytové domy prebrať na bytovej schôdzi a potvrdiť, že sú obyvatelia ochotní vzdať sa 2 parkovacích miest v prospech pohybu peších.



Neskutočné, čo sa deje na MČ Petržalka.
07. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie, komentár, samozrejme evidujeme.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
07. marec 2024

C K

Zlváštne je, že ste vycenzurovali úplne normálny odkaz, ktorý som včera pridal pod Váš podnet, aby bolo zrejmé, že podnet je čiastkovo vedený aj tu. Akoby ste nechceli, aby sa diskutjúci tam dozvedeli, čo si o tom myslia diskutujúci v necenzurovanom fóre.
08. marec 2024

C K

Chcem sa spýtať, čo sa stane s týmto podnetom v prípade, že odozvu od obyvateľov nezaznamenáte? A tiež keďže môj vlastný komentár mi tam nebol zverejnený, týmto zdvorilo žiadam - môže tak spraviť aj MČ samotná, aby ako tu, tak aj vo vlastnom podnete na svojom webe prepojila web linkom tento z OPS.
08. marec 2024

C K

V obdobnom podnete ste bez problémov vyznačili cikcak čiaru, ako sa líši toto miesto?

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/145070/topolcianska-problemove-parkovanie
11. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnety týkajúce sa zverejňovania komentárov na inom portáli prosím riešte priamo s jeho zriaďovateľom mimo verejnej diskusie k podnetu týkajúceho parkovania na Jasovskej ul.

Ak do samosprávou určeného času (31. marec 2024) nedôjde k náprave a/alebo samospráva nebude informovať o aktualizácii stavu, prosím dajte nám vedieť a podnet opätovne prepošleme.

Ďakujeme za sledovanie podnetu.

Administrátor Bratislava-Petržalka
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. marec 2024

C K

V poriadku, počkám na vyjadrenie obzvlášť vzhľadom na úplne iný postup riešenia (cik cak čiara bez nutnosti meniť POD, bez podmieňovania domových schôdz, a vôbec zadávaniu úloh verejnosti, ktorá má záujem, aby sa im napr. do vchodu dostala sanitka) zvolený v obdobnom podnete, dúfam aj zdôvodnenie:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/145070/topolcianska-problemove-parkovanie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.