Jasovská-chodník-úzky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení

vymaľované parkovacie miesta tak šikovne , že nevedia 2kočíky ísť oproti sebe, a zároveň niektorý ľudia si aj tak zas parkujú tak akoby tie čiary tam ani neboli.
Pri Jasovskej 37 je rast stromov smerom na chodník, čo by nebol problém pokiaľ by tam nedali zároveň parkovacie miesto , tam nevie prejsť ani človek bez toho aby buď neobuchal auto,ktoré tam parkuje, alebo si necha vypichnúť oko od konára

19. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Preveríme ho s kolegami a kolegyňami z referátu statickej dopravy, ktorý pripravoval projekt organizácie dopravy pre maľovanie miest a rovnako tak s referátom životného prostredia.
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? február-marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
20. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet na orez krov zasahujúcich do profilu chodníka zadala naša pracovníčka kolegom z údržby.
Kto? Referát životného prostredia
Kedy? marec 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
21. február 2024

C K

Prosím o odkaz na projekt Organizácie dopravy na ulici Jasovská a Žehrianska.
21. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Projekt organizácie dopravy máme vo forme PDF, v prípade, že oň máte záujem, nám neváhajte napísať na [email protected]. Ďakujeme.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? február 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
25. február 2024

C K

Podľa mňa je problém, že POD nie je k dispozícii na stiahnutie, ako rôzne iné dokumenty. Je možné to dať na stiahnutie všetkým? Sú to predsa dokumenty vypracované za prostriedky od všetkých občanov, nie sú ničím tajné. PDF už na svojom webe zdieľate bežne.
05. marec 2024

C K

Súvisiaci podnet, naďalej ignorovaný samosprávou, zodpovednosť prenáša na obyvateľov samotných:

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/182751/jasovska-chybajuce-vodorovne-znacenie
14. marec 2024

C K

Dnes som obdržal vyjadrenie ohľadom žiadosti o POD pre inú zónu:

"Mestská časť Bratislava-Petržalka pripravuje podstránku na oficiálnom webe, kde budú zverejňované POD. Momentálne však obsahujú údaje, ktoré musíme upraviť v zmysle GDPR.

Ďakujeme za porozumenie."

Žiadosť, spolu s ďalšími, bola emailom smerovaná 4.3.2024 na email MČ, po viacerých výzvach od MČ, prvej v tomto podnete vyššie.

Pán Pavlík, ďakujeme aj my daňoví poplatníci.
28. marec 2024

Martin

opäť nový deň a zas inteligentný človek
28. marec 2024

C K

Tento problém MČ v skutočnosti nemá ako vyriešiť iba ak zrušením všetkých parkovacích miest na chodníkoch.

Totiž, na oddelenie, ktoré má fungovať sú určené práve obrubníky. Na samotnom chodníku už ďalší obrubník nemá zmysel osádzať, ak to má viac úrovní, chodci to neočakávajú a bude dochádzať k úrazom. Podobne vymedzovače, ktoré sa používajú na vozovkách na oddelenie napr. cyklochodníka, na chodníku by o ne bolo možno zakopnúť. Stĺpiky sa osadiť nedajú, neumožňovalo by to výstup z vozdila. Osadiť stĺpiky s rezervou pre výstup neumožňujú rozmerové podmienky, nezostala by šírka cesty podľa noriem.

MČ Petržalka parkovanie v boxoch vo svojich zónach nekontroluje a toto dokonca ani nie je a asi ani nikdy nebude spustená zóna. Nanajvýš Vám bude poradené zavolať 159, čo samozrejme problém, že ste neprešli po chodníku nevyrieši ani Vám, ani následujúcim chodcom, lebo vozidlá v MČ Petržalka sa neodťahujú ani ak tvoria prekážky, jedine v prípade vrakov.
28. marec 2024

C K

Ešte na obhajobu vodiča dodám, že tmavomodré značenie nie je v tme takmer vôbec vidno, už vôbec nie medzi zaparkovanými autami vrhajúcimi tiene.
28. marec 2024

Martin

ono by stačilo na tej ceste spraviť jednosmerku , a môžu pekne parkovať na ceste/chodnik a vedľa nich prejde aj bez problémov hasičské auto . o 300 metrov ďalej parkujú na ceste a nelozia na chodník, chodník aj cesta majú identickú šírku po celej Jasovskej. tak ako nerozumieme že na P+R im teraz začali dávať papuče že tu sa v noci neparkuje ( na pokute je napísané že "ohrozujú premávku a nebezpečne parkujú" a zároveň pri zaplatení im policajt povie choďte to dať na tú cestu , na obchvat" ako tie dodávky , tam vám pokutu nedáme... pritom tadiaľ prechádzajú ľudia ktorí chodia do slnenčnic / deti dávajú do školy prechod mesto doteraz nevybudovalo, jediný prechod je pol kilometra pri Peugeote...a to tadiaľ hádam deti nebudú chodiť ,veď nemáme čas ,takže je otázka času kedy tam niekto zrazí dieťa a pri 80ke ktorá tam je , to dieťa isto neprežije
30. marec 2024

C K

Ak chcete navrhnúť zjednosmernenie, budete to musieť zadať ako iný podnet, ale MČ Petržalka to už so zónami vzdala, čaká sa len na PAAS. Na P+R sa údajne zrušilo parkovanie kvôli tomu, aby do nebolo využívané ako odstavisko na celotýždňovky, tie parkoviská boli zamýšľané ako odstavné napr. pre návštevu turistu počas dňa, aby nejazdil do centra. Či toto reálne spĺňa Jasovská je otázne.

Parkovanie na Panónskej je ale naozaj zvláštne, ak Magistrát považuje za vhodné parkovať v odstavných pruhoch po celej Panónskej a Dolnozemskej, potom vlastne nepotrebuje ani P+R.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania