Račianska-cyklotrasa- nevhodne umiesnená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
peter ondris 04. marca 2024

Odkaz pre starostu: Návrh na zrušenie cyklotrasy Racianska
Navrhujeme zrušenie cyklotrasy na pravej strane Račianskej, ktorá je vedená na chodniku pred rodinnými domami smerom do Rače od zelezničných podjazdov. Cyklisti tam bláznivo jazdia a ohrozujú obyvateľov , ktori vychadzaju z domov a deti čo sa hrajú na chodníku .za posledne 4 mesiace 8 stretov cyklista chodec a auto iduce z dvora cyklista
Pri vystavbe boli tak isto zrušené parkovacie miesta obyvateľov !
Okrem toho cyklotrasa bola postavená ako čierna stavba a teda v zmysle zákona tam nemá čo hladať

04. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. marec 2024

Common Ennemy

Lol a tie autá odparkované na chodníku vám nevadia? :D Ten rozjadený "zelený pás" ?
04. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva + Oddelenie pešej a cyklistickej dopravy
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
04. marec 2024

C K

Zachytené vozidlo na fotografii "idúce z dvora" sa dopúšťa priestupku jadzy po chodníku, cykloceste, prípadne po zeleni. Pre nehode s cyklistom bude jednoznačné vinníkom nehody, nakoľko sa v priestore nemal vôbec nachádzať a cyklista ho tam nemôže ani očakávať.
04. marec 2024

Vodafonix

Návrh novely zákona o pozemných komunikáciách z dielne rezortu dopravy by do buducna mal riesit taketo vydarene projekty s cielom vynutit uvedenie do povodneho stavu a ulozit vysoku pokutu. Dufam, ze coskoro bude schvalena. lebo vidim siroke uplatnenie v aplikacnej praxi.
04. marec 2024

Tomáš

Nesuhlasim s navrhom, prosim o zachovanie cyklotrasy, pokial nebude vybudovana samostatna oddelena cyklotrasa v danom useku. Ide o jedinu cyklotrasu spajajucu Racu ako aj okolite obce so zvyskom mesta.
04. marec 2024

C K

Nepoznám každý jeden úsek, ale ako sa to prebudovalo, tak niekde sa vytvoril zelený pás, kde bol predtým asfalt. Je to estetické, atď. Pamätalo sa na vjazdy do dvorov, tie už sú menej riešené čo sa výhľadu týka, zodpovednosť dávať prednosť má vodič, žiaľ doplatí na to cyklista.

Čo je ale prešľap je to, že niektoré domy majú priestor pôvodne na predzáhradky prebudovaný na státie vozidlom, neviem, či si legálne zabezpečili, že tam budú môcť aj jazdiť, ale predpokladám, že nie, pretože inak by sa nevybudoval zelený pás. Po novom teda buď prejazďujú zeleň, alebo jazdia po cyklotrase. Je jedno, že je to cyklotrasa, po chodníku sa jazdiť nesmie tiež.

Bolo by vhodné riešiť podomácky zriadené parkovanie, ano na súkromnom pozemku, kde si nezabezpečili riadne napojenie na cestnú sieť.
04. marec 2024

C K

Tak o tomto aktivizme som nevedel, je to zvláštne, pôsobí to, že sa v skutčnosti jedná o zrušené parkovanie na chodníkoch, než o nejakú bezpečnosť peších.

No, len aby to nedopadlo potom ako na Vajanského, že cyklotrasa na chodníku v zmiešanej forme nebude, zato bude na úkor celého pruhu pôvodne pre individuálnu motorovú dopravu.
05. marec 2024

Common Ennemy

Zase v tom úseku je cesta tak široká, že by sa tam kľudne vedela cyklotrasa an ceste vyznačiť. A nemusel by sa rušiť ani jeden pruh pre IAD.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania