Namestie hraniciarov - udrzba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Zuzana Cintulova 16. júna 2015

Dobry den,
tesime sa z novo zrekonstruovaneho Namestia hraniciarov, ale.... z fotiek vidno, ze nieco prestalo fungovat a sice jeho udrzba.
1. preplnene smetne kose
2. zle nastavene zavlazovanie (trava bude hnit pod stojacou vodou a nie rast)
3. zametanie rozhadzanych kamienkov, mulcu, odpadkov
4. velmi malo laviciek pod stromami v tieni, zbytocne vela laviciek na priamom slnku
5. volne pohodene znacenie spolocnosti, ktora stavbu realizovala

Nie je to skoda, ze nieco zacne chatrat len dva tyzdne po odovzdani.

Dakujem za napravu za vsetkych obyvatelov namestia.

S pozdravom

Zuzana Cintulova

17. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme, že sa vám páči rekonštruovaný park, v ktorom sme prvý krát využili možnosť automatického zavlažovacieho systému. Na začiatku ihneď po výseve bol zavlažovací systém nastavený na polievanie 3x do dňa, je to z dôvodu, že mladá tráva, ktorá rástla na voľných plochách potrebuje častejšie polievanie a bolo veľmi horúce počasie. V súčasnosti je polievací systém nastavený na polievanie 1x do dňa v skorých ranných hodinách. Jednotlivé postrekovače sa pravidelne udržujú, sú nastavené ešte tak, že voda presiahne trávnik a postrieka aj betón, ale to je z dôvodu, že mladý trávnik sa musí poriadne zakoreniť a nesmie na krajoch vysychať, samozrejme keď bude tráva silnejšia, postrekovače nastavíme správnym smerom.
Napriek tomu, že park už využívate a je prístupný pre verejnosť, ešte stále nie je z dôvodu vád prevzatý od stavebníka, to znamená, že stále je priestor staveniskom a firma musí zabezpečiť aj čistotu a vysýpanie košov. Na preplnené koše sme už stavebníka niekoľkokrát upozornili.
Lavičky boli osadené v zmysle projektu, ale po "praktickom otestovaní" parku verejnosťou budeme môcť dokúpiť nové lavičky a doplniť ich do voľného priestoru.

mestská časť BA-Petržalka
17. jún 2015

Zuzana Cintulova

Velmi pekne Vam dakujem za odpoved, verim, ze sa to vsetko utrasie a nase namestie bude uzasnym priestorom pre vsetkych ludi.

Pekny den!
01. júl 2015

Zuzana Cintulova

Dobry den, prosim Vas, mohli by ste stavebnika poziadat, aby vykonal aj cistiace prace na namesti, ako pozametanie celej betonovej plochy, na ktorej su rozsypane kamienky, spaky z cigariet, rozbite flase a vsade vokol rozfukane odpadky po trave. Velmi pekne Vam dakujeme. My to vsetko nemozeme stale robit, ked je to jeho povinnost.
26. jún 2020

Martin Uváček

Údržba mobiliáru, lavičiek, košov he nulová.
27. jún 2020

Jano - Star9H6j

Admin, poprosim znova zaslat samospráve . Kto sa aktualne stara o namestie/parčík (zhotovitel alebo uz samosprava)? Udrzba parku posledne dva roky je slabá...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania