Štefánikova-stredový ostrovček-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Prosím o vybudovanie fyzického stredového ostrovčeka pri priechode pre chodcov na Štefánikovej. Je to štvorprúdovka, autá tu jazdia rýchlo, ako chodec sa vôbec necítim bezpečne. Súčasný "ostrovček" označený len vodorovným značením nepovažujem za dostatočný. Ďakujem za zváženie

09. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. marec 2024

C K

Ak sa necítite bezpečne bez ostrovčeka, je to pravdepodobne preto, že autá Vám nezastavia pri prechádzaní. Na to pomôže iba semafór.
09. marec 2024

Roman Mihalik

a chýba aj vodiaci pás pre nevidiacich
11. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Váš podnet, za ktorého nahlásenie ďakujeme, sme v tejto chvíli pridelili kolegyniam a kolegom, ktorí majú oblasť, ktorej sa podnet týka, v kompetencii. Obdržané stanoviská ohľadom jeho riešenia Vám sprostredkujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.
15. marec 2024

PRAVO REZIDENTA

stavanie ostrovcekov je nebezpecne instalovanie prekazky pre tuto cast ulice,
je to obsluzna cesta pre zachranne zlozky
15. marec 2024

jajbolina

Štefánikova ulica je mestská ulica, nie diaľnica. Bezpečnostný ostrovček pre chodcov by sa tam naozaj zišiel.
15. marec 2024

Michal

Prosím? Takže ja som členom organizovanej skupiny podľa § 296 Trestného zákona? Máte nejaké dôkazy na takéto obvinenia? Toto si vyprosujem Heroldim, nahlasujem komentár.
15. marec 2024

Common Ennemy

Záchranné zložky prejdú cez voľný bus pruh. Čo sa tu zase rieši. Miloš s kamarátmi: naučte sa jazdiť a netriasli každý ostrovček 👀 gumy sú drahé
15. marec 2024

Heroldim

Ano som jednoznacne toho nazoru, ze v Bratislava je takato "cyklo" skupina cinna. Stavaju sa zbytocne cyklotrasy hoci realne ich nemozno zdovodnit ani potrebou ani poctom cyklistov - vid Stefanovicova, vid Vajanskeho, vid Racianska, (Za februar mi dodalo mesto pocty cyklistov na Vajanskeho a jedna sa o kusy za hodinu - cize uplne bezdovodna investicia 600.000 EUR, ostrovcek pred Kupelnou je taka ista pesnicka ako pred Lermontovovou - uplna zbytocnost len sa na nu vyhodia peniaze, na ktore sa poskladaju motoristi.
Modus operandi je uplne rovnaky - vymysli sa kam treba este natiahnut nepotrebne cyklotrasu a na magistrate sa rozbehne investicna cinnost.
15. marec 2024

Heroldim

Isto Common Ennemy. Zaklad je vsak prestat s kockatymi kalerabmi cyklopruhmi a buspruhmi. Krasne to ukazuje Vajanskeho. Narvali autobusy do jedneho pruhu a tot ho autobusy i tak nemaju meskanie (tak tvrdi riaditel DPB i Vallo). Tak co to je? Goebbelsovske vymyvanie modzgov avsak na druhej strane produkcia smogu z pomaly iducich aut a autobusov.
A potom este dokvitnu neukojene matky a idu merat pocet castic na Vajasnkeho kde sa umelo zvysila produkcia vyfukovych plynov. Poznate tu o krcahu ... Nakoniec Valla stiahne PS.
15. marec 2024

Common Ennemy

Reč je tu o ostrovčeku, aby sa tu chodci cítili bezpečnejšie pri prechsdzani cez cestu. Nepleť tu nábrežie a cyklochodniky. Za mňa ak sa dá na 4 prudovkach by stredové ostrovčeky pre chodcov mali byt. Prechádzajú cestou aj staršie (pomalšie) osoby deti, ľudia s kočíkmi a pod. Mesto by malo myslieť aj na tieto skupiny obyvateľov.
18. marec 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár, ktorý porušoval pravidlá portálu bol zmazaný. V prípade opakovaného porušenia bude diskusia pod podnetom uzatvorená a po opakovanom porušení zo strany konkrétneho užívateľa budeme nútení pristúpiť k deaktivácii užívateľského konta.

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. marec 2024

peter ondris

poprosim magistrat či ma na dane nezmysli aj peniaze a ostrovčekov je dost na vajanskeho a same havarie na ostrovcekoch zužuju jazdnu plochu .
19. marec 2024

Common Ennemy

Vybudovanie ostrovčeka je oproti celkovej sume, ktorá ide na úržbu cestnej siete zanedbateľná. V meste nežijú len vodiči, ale aj osoby, ktoré sa po meste pohybujú pešo. Skuste sa vžiť do osoby, ktoré má problémy s pohybom, je staršia, prípadne osoby s detským kočíkom. Prebiehať cez takúto súvislú štvorprúdovku nie je veľmi príjemná záležitosť - zároveň takýto ostrovček nikoho neobmedzí. V danom priestore sa nebude zužovať ani jeden pruh pre IAD ani bus pruh. Jendoducho nič. Nerozumiem v čom vám vadí takáto realizácia. Za mňa je to len postoj z princípu - niečo sa zlepšuje nie autám ale chodcom, som proti.
21. marec 2024

Ferdinand Paštúch

Ja tade prechadzam pravidelne, necitim sa ohrozene.
22. marec 2024

Common Ennemy

Ani ja a pritom rozumiem ze vela ľuďom to vobec nemusi byt prijemné.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.