Mlynské Nivy-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michaela 18. marca 2024

Dobrý deň, spojenie cyklotrasy z Mlynských nív na cyklotrasu na Dunajskej je nejasné. Nieje jasné či, kde, ako je potrebné sa zaradiť do prúdu pre autá. ďakujem :)

18. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
18. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme, že ste nám tento podnet nahlásili. O postupe kolegýň a kolegov v jeho riešení Vás budeme informovať. Prosíme Vás o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. marec 2024

Common Ennemy

Ono nie je nejasné, ono neexistuje. Za tie roky, sa vlastne opravil povrch všetkých vozoviek, len mesto nemá projekty na to ako spájať tieto kúsky cyklotrás. Potom vás cyklotrasa navedie do tredu obrovskej križovatky a neviete, kde sa máte postaviť, šoféri netušia kade pôjdete, ani čo tam robíte, lebo nevedia, že niekde za rohom je kúsok cyklotrasy, ktorý chcete použiť...
19. marec 2024

Tomáš

A co tak zrusit jeden jazdny pruh pre auta presne vo vyznacenom useku? Aj tak sa vacsinou nepouziva lebo jazdne pruhy su v krizovatke priliz uzke a autobusy vzdy stoja cez 2 pruhy a aj osobne auta to tam maju velmi natesno vnikaju tam neprijemne situacie. Nehovoriac o tom, ze mat takuto 4 prudovu cestu priamo do centra mesta je pomerne excesivne. Prospelo by to k bezpecnosti vsetkych.
19. marec 2024

Common Ennemy

Suhlasim ti b bolo idealne riesenie
28. marec 2024

Miška Balážová

Tiež súhlasím že by to bolo ideálne ale, napadlo mi jednoduchšie riešenie (bez obrovského náreku a odporu autičkárov) vpredu na križovatku namalovať priestor pre cyklistov a teda keď majú chodci zelenú, cyklisti sa zaradia do križovatky a následne keď autá dostanú zelenú idú.
Spravila som nákres akoby to mohlo vyzerať, možno by bolo fajn odstrániť kúsok toho ostrovčeka aby sa tam ľahšie dalo zaradiť.
Inak tiež tam nevidím žiadnu legálnu cestu ako sa tam dostať.
28. marec 2024

C K

Miška, to posledné je síce pekný návrh, ale v Bratislave to nefunguje, tu trúbia vodiči ešte aj na cyklistu, čo na tento predsadený priestor dorazia v jazdnom pruhu, že sa "predbiehajú" a "blokujú im rozjazd na zelenej" - osobná skúsenosť, videl som z pozície nezainteresovaného okoloidúceho, nič tam predtým neprebehlo. Vodiči tomu jednoducho nerozumejú.
04. apríl 2024

Miška Balážová

Budú musieť porozumieť. Zopár trúbení a potom si snáď zvyknú.
Ešte mi napadlo že vlastne keď tade raz za čas idem tak zliezam na cestu za autobusovou zastávkou a ďalej pokračujem ako autá. Ale to v špičke určite nie je správne riešenie a už vôbec nie pre slabších cyklistov a cyklistky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania