Plickova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Nedavno bolo zlegalizovane parkovanie na mensej ploche na ulici Sadmejliska osadenim znacky P. Bohuzial parkovacie miesta nie su vyznacene a auta parkuju aj na nespevnenej ploche - proste na zeleni, na trave. Teraz uz aj v blate. Taketo parkovanie je mozne niekde v extravilane, v lesoparku ale urcite nie v zastavanej lokalite kde kazdy kusok zelene je hodnotny a nemal by byt zniceny individualnou dopravou. Poprosim a riesenie tohto problemu. Dakujem

27. marec 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
04. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
05. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 04.04.2024 v čase približne o 13.45 hod bola hliadka MsP preveriť parkovanie na verejnej zeleni na ul. Sadmejliska v Bratislave a nebolo zistené porušenie platných právnych predpisov.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
08. apríl 2024

Gabriel

Tu je asi nedorozumenie. Ide o tom znacka povoluje parkovanie. Nie je vsak definovane kde presne a tak sa parkuje aj na trave. Soferi su spokojni lebo to maju zlegalizovane. Ciel nie je poukazovat kazdych par hodin ze tam parkuje niekto na zeleni, ale to ze treba tomu zabranit poriadnym miest kde sa moze parkovat na tejto ploche
08. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za nahlásenie tohto podnetu. Informovali sme o ňom odborný útvar, ktorý je na jeho riešenie príslušný. O postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2024

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.
Radi by sme požiadali o trpezlivosť. Regulácia parkovania (PAAS) zavíta do západnej časti Rače o 1 až 1,5 roka. Pri parkovaní v území nezaregulovanom cez celomestský systém PAAS platí, že je možné parkovať všade tam, kde to legislatíva alebo dopravná značka vyslovene nezakazujú (Technické podmienky 117, bod 2.13.1.1). Pri parkovaní v území regulovanom cez celomestský systém PAAS zase platí, že je možné parkovať iba tam, kde to zvislá dopravná značka a vodorovné značenie umožňujú.

Regulácia parkovania (PAAS) "uprace" verejný priestor, nastaví jednotný systém a férové podmienky parkovania s akcentom na rezidentov. Vytvára dostatočný priestor nielen pre parkujúcich, ale zvažuje aj potrebu verejného priestoru pre chodcov, cyklistov, mamičky s kočíkmi alebo telesne postihnutých spoluobčanov.

Parkovacia politika (PAAS) sa zavádza plošne pre väčšiu časť územia, neriešia sa ňou čiastkové (lokálne) problémy. Preto je dôležitá trpezlivosť, kým príde parkovacie politika PAAS do západnej Rače, systémovo nastaví pravidlá a nahradí súčasné zvykové parkovanie.

Ďakujeme za trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie parkovania
Kedy? 2025

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania