Zneužívanie verejného priestranstva

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. augusta 2012

Na Magurskej ulici na Kramaroch pan Chmelar si protipravne prisvojil verejne priestranstvo a robi si tam co chce. Doviezol tam kamenie, zmenil terenne upravy, vymuroval si oporny mur, aby tam nikto nechodil. Nasadil si tam kriky, Cely pozemok si ohradil balvanmi. Na verejnom priestranstve postavil branu. Z druhej strany pozemku si nasadil asi 20 metrov dlhy zivy plot. Su prazdniny, deti sa mozu na kamenoch poranit. No vyzera to hrozne a my, obyvatelia Magurskej ulice, sa musime na to denno-denne pozerat. Žiadame preto mestsku cast, aby verejny pozemok vyzeral tak ako ma vyzerat, aby sme tam mali bud zelen, alebo nejake parkovisko. Hlavne je, aby sme verejne priestranstvo mohli vyuzivat vsetci.

09. august 2012

C

Je pozitívne, že aspoň kúsok verejného priestranstva je vysiaty trávou, vysadený kríkmi a živým plotom. A najmä pravidelne udržiavaný. Inak by toto územie bolo zarastené burinou tak, ako to vidieť na foto za kamenným plotom. Mesto sa o svoje plochy, zeleň mizerné stará. Nebol by tam vysadený žiaden krík, a živý plot už vôbec nie.
26. august 2012

Peter Novák

Čo je na tom pozitívne, že si niekto pred svoj barák na priestranstvo nás všetkých dovezie kamene a vyzerá to tam ako na cintoríne a že zeleň. Jemu sa to páči, ale čo to má spoločné s krásou? Človek ma problém zaparkovať auto, aby si nepoškodil pneumatiku lebo tie kamene navláčil ešte aj na asfalt. To kto mu dáva právo na to, aby sa správal ako keby bol majiteľ Kramárov. A úradníci? Samozrejme nič nevidia a nič nepočujú.
Živý plot je síce pekný , ale čo ma robiť na verejnom pozemku? Mal si posadiť za svojim plotom, a nie sa rozťahuje ako rakovina na všetky strany. A vy ho v tom ešte podporujete?
26. august 2012

Stanislav Prokop

Ten človek čo tam dáva kamene mi pripadal ako psychopat, keď som ho videl ... nepríčetný...prečo si nenadrbe kamene na svoj pozemok??? Čo pán STAROSTA ???? či bojíte sa ho ? nakázať mu odstrániť kamene ?
14. november 2012

Marek Tettinger

Pekný deň,
oporný múr nie je na pozemku, ktorý je zverený mestskej časti.
Výsadba a úprava terénu zlepšila odtokové pomery z dažďovej vody. Pána Chmelára sme požiadali o odstránenie kameňov z verejného pristranstva.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
14. november 2012

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

oporný múr nie je na pozemku, ktorý je zverený mestskej časti. Výsadba a úprava terénu zlepšila odtokové pomery z dažďovej vody. Pána Chmelára sme požiadali o odstránenie kameňov z verejného priestranstva.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
14. november 2012

Olga Kmetova

Dobrý deň, akú lehotu mal pán Chmelár na odstránenie z cesty a spoločných priestorov? Kamene sú tam dodnes a od podania podnetu uplynulo vyše troch mesiacov.
14. november 2012

Kamil Chmelar

- Kamene na verejnom priestranstve ochranuju vpuste pred
poskodenim autami. Už teraz sú poškodené a mali by sa zrekonstruovat a ohradit . Kedy niekto z hore diskutujúcich alebo z Mestnej časti Ba3 cistil žlaby alebo kanalizacne vpuste? Aj napriek tomu si majitelia Vlarskej 50 odvodnili parkovisko do zlabou , ktoré sú verejnou stavbou.
Stačí jedna otočka smetiarskeho auta OLO a vpuste sa prepadnú alebo zdeformuju natoľko , že povrchova voda pri vačšej burke zatopi celé územie. Dnes som rozprával s pánom Tettingerom z Mč Ba3 a navrhujem stretnutie na investicnom odd , aby opravili zberace povrchovej vody tak,
aby sa voda z nich nevylievala a nezatapála celé územie a nesposobovala poškodenie našich stavieb .
03. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania