Rajčianska 20-garáže-dlhodobo odstavené vozidlo, platná TK/EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Peter 17. apríla 2024

Auto odstavené od jesene 2023.
Nemožnosť zaparkovať iné autá ani v prípade krátkodobého státia (odnesenie ťažkého nákupu alebo osôb zdravotne obmedzených), nakoľko ak by tam zaparkovalo iné auto - blokuje sa tým vjazd a výjazd do garáže.
Týmto starým skoro rok od parkovaným autom je zabránené parkovať iným autám - zablokované najbližšie možné parkovacie miesto do vnútrobloku.
Maximálna arogancia a obmedzovanie parkovať iným autám aj v prípade núdze.

17. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia a odpadového hospodárstva
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
18. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu príslušná referentka vykoná v priebehu najbližších dní ohliadku predmetného vozidla a písomne požiada políciu o lustráciu jeho majiteľa/držiteľa. Zároveň, aby sa aktivovala majiteľova pozornosť, vozidlo bude označené výzvou na odstránenie vozidla do 60 dní
v zmysle zákona o odpadoch. Fotodokumentáciu so znením výzvy zverejníme na úradnej tabuli miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Vrakuňa.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia a odpadového hospodárstva
Kedy? v priebehu najbližších dní

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
03. máj 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet je vyriešený.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
06. máj 2024

Peter

Dobrý deň pán Peter. Auto tam stálo 2 týždne, dva, pred tým tam stálo moje druhé auto, garáž tam je moja, vozilá tam odstavujem kvôli tomu že jednoduhší ľudia ako Vy, mi blokujete vjazd, ja si do garáže navážam materiál, nakoľko funguje ako sklad. Po niekoľko mesačných riešeniach necháavých ľudí, ktorý "rýchlo odbehnú" alebo dajú kripel kartu za okno a tvária sa že nič, som bol nútený si toto miesto takto zablokovať, aby som si vozidlo preprakoval počas nakládky, vykládky. Bohužiaľ, aj to dobrosrdečným ľuďom na sídlisku vadilo, tak mi na druhom vozidle prepichli všetky 4 gumy 2x po sebe, rozbili čelné okno, na ešte jednom ktoré tam stálo počas mojej dovolenky nacpali do zámku zápalky. Ak by mal pán Peter gule, tak ma osloví keď som v garáži, a som tam často, ale bohužiaľ, internet znesie viac.
06. máj 2024

Peter

FAKTY:

1, Nezavádzajte, všetci susedia v okolí vieme, že auto tam stojí od jesene 2023

2, Priestor, kde neoprávnene blokujete parkovať iným vozidlám takmer trištvrte roka je VEREJNÉ PRIESTRANSTVO, NIE VÁŠ SUKROMNÝ POZEMOK

3, Uvedené VEREJNÉ PRIESTRANSTVO, kde neoprávnene blokujete parkovaniu iných vozidiel NEBLOKUJE VSTUP do Vašej garáže. 30 rokov tam autá parkovali bezproblémovo.

4, CIELENE BLOKUJETE (pravé Ste sa priznali) jedine možne parkovanie najbližšie do dvora

5, Ak si auto nepreparkujete (resp. tam odstavíte iné vozidlo) bude zavolaná polícia, ktorá Vám vysvetli, že sa jedná o verejne priestranstvo a nie Vás súkromný pozemok a že daným parkovaním, kde Ste cielene odstavili auto - NIE JE BLOKOVANÝ vstup do Vašej garáže

6, To že je to Vaša garáž neznamená, že budete blokovať jediný možný verejný priestor, kde môžu parkovať iné auta do dvora
06. máj 2024

Peter

1. Sú dve vozidlá, keď ste farboslepý, ja za to nemôžem! DVE vozidlá, s týmto sa dokonca jazdí, a väčšinou ho zaparkujem po cca hodine dvoch naspäť.
2. Neoprávnené by bolo ak by sa jednalo o vozidlo odstavené, nepojazdné, alebo bez platnej TK/EK. Toto vozidlo má dokonca čerstvú, to jest pred 4 týždnami vykonanú povinnú technickú kontrolu!!!
3. Verejné priestranstvo zaručuje že nie je zakázané na ňom parkovať aj keby tam stojím 5 rokov pokiaľ mám splnené všetky podmienky prevádzky vozidiel na cestnej premávke podľa zákona 106/2018 Z.z.
4. Vozilo tam stojí z uvedených dôvodov lebo susedia taký dobroisrdečný ako Vy, pán Peter, nedokážu pochopiť že keď mám garáž o šírke 4,55m, a parkujem s vozidlami ktoré majú nakladací priestor väčší, je nutné aby som tam vedel zacúvať, to sa s ďalším vozidlom, vzhľadom na technické spracovanie budovy nedá!!!
5. Ďakujem za vyhrážku, s PZ som túto skutočnosť riešil, už nie jeden krát, znova kvôli DOBROSRDEČNÝM SUSEDOM, ktorý nechápu, že keď tam odstavia vozidlo a ja neviem použiť GARÁŽ tak sa jedná o priestupok zo strany parkujúceho! Dúfam že aj hliadke PZ sa predstavíte len ako pán Peter a budete to pozerať s balkóna a nepriznáte sa im.
6. Na parkovisku je viac priestorov ktoré sa dajú využiť ako parkovací priestor, dnes Vám to môžem prísť zmerať, ak si myslíte že to je jediné miesto na parkovanie.

Vzhľadom na to že "susedia" si myslia že poškodzovať cudzí majetok ktorý NEPORUŠUJE ŽIADNE ZÁKONY budem nútený túto vec riešiť z OČTK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania