Kamery na zastávke Zochova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 20. septembra 2012

Zastávka Zochova prešla nedávno rekonštrukciou, v rámci ktorej bol na nej nainštalovaný kamerový systém (2 kamery). Kamery majú však už približne 2 týždne počarbané objektívy čiernou fixkou, čo znemožňuje ich funkčnosť (ak to nie sú atrapy) a zároveň sú každý deň kamery otočené v inom uhle - vždy mimo toho, čo by mali sledovať - raz sú vytočené do stropu, raz priamo na zem. Ide vôbec o funkčné kamery? Realizujú tieto kamery videozáznam, prípadne sú napojené na políciu? Ak áno, prečo nikomu neprekáža, že objektívy sú počarbané?

20. september 2012

Peter

Kamery v meste, napríklad na Hodžovom námestí, sú buď iba atrapy, alebo sú to finkčné prístroje, avšak z dôvodu úspory sú vypnuté, resp. sa zapínajú iba na pár minút denne. To je realita.
22. september 2012

Tomas

Pekny podnet. Podla mna sa zastupitelia mesta (a to myslim kazdu stvrt), policia, iba hraju na dodrziavanie poriadku. Staci sa prejst po uliciach a musi Vam byt jasne ktora bije. Nemaju ziadny system, firmy co im to namontuju, tam cosi namontuju a to je tak vsetko. Ziadna kontrola neegzistuje=ziadna ochrana majetku a ludi. Podla mna by pomohol web, kde by sa zverejnovali mena aj s fotkou doticneho s danym priestupkom.
Chcel by som vidiet, koho by tam policia zverejnila. Asi nikoho, pretoze su to tragedi.
24. september 2012

Tomáš

Odpoved Tomášovi: Čo Vám hovorí zákon 428/2002 Z.Z o Ochrane osobných údajov??? Asi nič, lebo by ste nemohol napísať, aby boli priestupcovia zverejňovaní na verejnom webe. Záznamy z kamier a narábanie s nimi sú presne definované týmto zákonom. Takže asi toľko.

Odpoveď Petrovi: Realita je úplne iná, no to by ste sa potom nemohol hrať na informovaného.

Pekný deň páni.
24. september 2012

Peter

Odpoveď Tomášovi: Viete, to, že realita je úplne iná a že sa hráte na informovaného, to môžem napísať aj ja o Vás, pretože ste nenapísali, aká je realita a prečo sa práve Vy hráte na informovaného. Takéto reakcie ale naozaj diskusiu nikam neposúvajú. Ja mám informáciu o nezapínaní kamier od človeka, ktorému skoro na smrť zbili rodinného príslušníka v centre Bratislavy, a to na mieste, kre bola namierená kamera. Príslušní policajti informovali tohto človeka, že na prevádzku kamier nie sú peniaze a preto sa kamery zapínajú iba na pár minút/hodín denne. Ak viete niečo iné, rád si to prečítam. Ďakujem. Ale, prosím, nie v štýle, "viem, ale nepoviem". To naozaj diskusiu nikam neposúva.
24. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Rekonštrukcia zastávky bola financovaná súkromnou spoločnosťou, a ešte stále je v jej vlastníctve. Jej súčasťou je aj kamerový systém, ktorý zatiaľ neprešiel do majetku mesta a nemá ho v správe ani dopravný podnik.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
25. september 2012

Filip

Ak je zastavka vo vlastnictve sukromnej osoby/firmy tak by mala mat povolenie na prevadzku kameroveho systemu od uradu na ochranu osobnych udajov a na zaklade povolenia aj viest evidenciu.

Takze treba oslovit urad na ochranu osobnych udajov, prip. vlastnika.

Ak spolocnost nema povolenie od uradu na ochranu osobnych udajov tak je to porusenie zakona...
28. november 2012

Peter

Super, Tak kameru už niekto ukradol, druhá visí. n

Nemohli by ste túto skutočnosť, spolu so zničenými kríkmi na začiatku zastávky nahlásiť J&T Real Estate? Táto spoločnosť totiž mala na starosti rekonštrukciu zastávky Zochova.
06. marec 2013

toJejedno

Tie kamery boli atrapy, zostali po nich len stojany -- a tie atrapy boli dost kvalitne, nikde v eshopoch som ich nenasiel - asi bolo zo zahranicia.
03. október 2019

Martin Uváček

Kamery boli atrapy. Už tam ani nie sú. Podnet už je neaktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania