Poškodené stĺpiky - autá parkujúce na zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. septembra 2012

Chcel by som poprosiť samosprávu, aby na Legionárskej ulici (číslo 2-6) opravila stĺpiky, ktoré by mali zabraňovať autám v parkovaní na zastávke MHD. Stĺpiky sú vylomené a zároveň umiestnené tak, že je aj za ne možné dostať sa s autom a tým pádom neplnia svoj účel. Mestská polícia bohužiaľ toleruje parkovanie v priestore zastávky za stĺpikmi a ešte sa mi s nimi nepodarilo vyhádať to, aby začali dané vozidlá aj napriek porušovaniu dopravných predpisov riešiť. Preto by som prosil aj o upozornenie mestskej polície do času, kým budú stĺpiky osadené, čo ak započítam aj časovú rezervu by mala šikovná samospráva zvládniť tak do 7 dní. Ďakujem pekne.

25. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. O stanovisko sme požiadali mestskú aj mestskú políciu, ktorá nám dala takúto odpoveď:

"Vzhľadom k uvedenému podnetu uvádzame, že OS MsP Nové Mesto nie je tolerované žiadne porušovanie zákonných ustanovení, alebo všeobecne záväzných nariadení t. j. ani parkovanie motorových vozidiel na zastávke MHD na Legionárskej ul. V mesiaci september 2012 bol prijatý OS MsP Nové Mesto iba jeden podnet od občana na nedovolené parkovanie na tomto úseku, ktorý bol riešený v zmysle zákona o cestnej premávke. Počas hliadkovej služby mestskej polície nebol zistený tento problém. Zo strany dispečingu DPB taktiež nebol na tunajšiu súčasť podaný žiadny podnet. Posledná kontrola hliadkou mestskej polície bola v čase o 11.50 h. dňa 24.9.2012 s negatívnym výsledkom..
Vzhľadom k uvedenému podnetu bude v danej lokalite zabezpečená zo strany mestskej polície zvýšená hliadková činnosť."

Peter Pleva, hovorca mestskej polície


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
26. september 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ešte by som rád doplnil, že dopravné značenie a stĺpiky dáme do pôvodného stavu podľa projektovej dokumentácie.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
26. september 2012

R

Pan papajcik, takutn odpoved som ocakaval. Nie tie alibisticke zvasty pana Plevu. A pan Pleva, velmi rad budem volat 159 aj 5 krat denne. Vzdal som to vsak pred casom, ked som sa hadal s mestskym policajtom o tom, ze parkovanie pred oznacnikom zastavky je zakazane. Aj sa to nebude riesit, budem kludne volat priamo vam a posielat vam to "neporusovanie" dopravnych predpisov mailom.
26. september 2012

R

A este otazka. Cez to miesto chodim kazdy den a stale tam parkuju auta na zastavke. Naco je mestska policia, ktora. to neriesi automaticky, ale az na zavolanie. To su ti pajaci naozaj tak hlupi, ze ak uvidia napriklad vrazdu, tak nezasiahnu, kym niekto nezavola???
27. september 2012

R

Momentalne 2 parkujuce auta na zastavke. Po telefonate na 159 prisla hliadka, postala 2 minuty a odisla. Ked som opat volal, tak mi odmietli povedat, ako a ci to vyriesili. Pochybujem, ze to mestska policia riesi uz cez objektivnu zodpovednost, inak by po celom meste neboli podavane papuce na auta. Len na tomto zazracnom mieste nie...
01. október 2012

Anonym

1, alebo 2 stĺpiky boli doplnené, zvyšok nie
01. október 2012

anonym

Polovičné riešenie - neriešenie, poprosím preposlať ešte raz podnet magistrátu, aby doriešil nedostatky...
01. október 2012

anonym

Okrem stĺpikov by sa patrilo doriešiť aj iné nedostatky v priestore zastávky...
01. október 2012

anonym

V projektovej dokumentacii, podla ktorej boli splpiky obnovene nepocitala s ich umiestnenim v tomto mieste - vysledok? Parkujuce auta...
02. október 2012

R

Pred hodinkou boli niektore stlpiky osadene. Nie dokonale, ale celkom fajn. Vzdavam hold zodpovednym, ze danu vec ponali zodpovedne :) Vecer pridam fotky ako aktualizaciu.
03. október 2012

Anonym

Stĺpiky boli osadené. Upozornite však prosím rýchlo kompetentných, pretože som ešte teraz v noci po stvrdnutí betónu skúšal ako pevne sú osadené a úplne všetky sa dajú vytiahnúť. Bola by škoda, ak by ich znova niekto ukradol len kvôli ich zlému osadeniu. Dvihnúť sa dajú preto, že čerstvo po osadení do nich ľudia už vrážali, nakláňali ich, opierali sa o ne, vyťahovali ich, o čom svedčí aj zaparkované auto v ohradenom priestore.
03. október 2012

Anonym

Arogancia - dvihnúť stĺpik, zaparkovať, odložiť stĺpik nabok...
03. október 2012

Anonym

Konečne je podnet riešený, ale bohužiaľ neúčinne, nakoľko stĺpiky odhadom do týždňa zmiznú kvôli kvalite odvedenej práce. Aj tu sa míňajú peniaze z mestského rozpočtu...
03. október 2012

Anonym

Nové stĺpiky boli osadené. Aj keď amatérsky, pretože sa dajú vytiahnúť a do týždňa zmiznú. Podnet je vlastne vyriešený, aj keď treba ešte kozmetické úpravy urobiť, ktoré by bolo fajn, ak by ste poslali na magistrát.
03. október 2012

Anonym

Nové stĺpiky boli osadené. Aj keď amatérsky, pretože sa dajú vytiahnúť a do týždňa zmiznú. Podnet je vlastne vyriešený, aj keď treba ešte kozmetické úpravy urobiť, ktoré by bolo fajn, ak by ste poslali na magistrát.
05. január 2013

Anonymný užívateľ

Nakoľko bolo stĺpiky nekvalitne osadené (dali sa vybrať), vodiči tento fakt zneužili a takmer všetky stĺpiky vybrali a parkujú na zastávke znova 4 autá. Mestská polícia parkovanie samozrejme aj napriek upozorneniu nerieši. Dúfam, že magistrát reklamuje nekvalitne osadené stĺpiky a nebude nové hradiť opäť z našich peňazí a že budú chýbajúce stĺpiky opäť osadené v krátkom čase. Podnet teda opäť nie je vyriešený a poprosím preposlať ho opäť na magistrát a s fotografiami v aktualizáciach. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania