Aktualizovať podnet
Chýbajúci prechod pre chodcov

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Chýbajúci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Ako obyvateľ Kapicovej ul. by som chcela nahlásiť absolútne chýbajuci prechod z Kapicovej na Lenárdovú ul. Obe ulice lemujú zaparkované autá a tak chodci, vrátane kočíkov, nemajú inú možnosť ako sa dostať na druhú strane než sa brodiť blatom a trávnikmi plnými psích exkramentov, ktoré tam pravidelne zabúdajú psíčkari, a prepchávať sa pomedzi autá (existujúce 2 prechody sý vzdialené cca 150m, teda pri použití predstavujú spolu 300m extra chôdze) Pritom je naznačený chodník smerom na cestu (na obrázku č.1), ktorý by pár čiarami mohol logicky vyústiť do prechodu pre chodcov. Na druhej strane cesty by stačilo vyhradiť jedno parkovacie miesto a znížiť obrubník. Takéto riešenie by prispelo aj k zníženiu rýchlosti áut, ktoré pri odbočení z hlavnej cesty často nerešpektujú zónu 30 v obytnej zóne.

02. december 2015

Odpoveď samosprávy

Zriadenie priechodu pre chodcov podľa návrhu nie je možné z dôvodu nedostatočných normových rozhľadových pomerov, t.j. 5m pred priechodom pre chodcov v smere jazdy (chodci by prakticky vychádzali na komunikáciu pomedzi zaparkované vozidlá, čo pri menšom vzraste (dieťa) je zvlášť nebezpečné).

mestská časť BA-Petržalka
02. december 2015

Michala Hrnciarova [email protected]

Ďakujem za informáciu. V tom prípade stačí prechod o pár metrov posunúť, aby bol vyústením chodníka, ktorý ide zo strany Gercenovej ulice. Na druhej strane cesty by potom stačilo medzi stromy položiť širší páz zámkovej dlažby, aby chodci neprechádzala z chodníka rovno do blata.
27. február 2016

Brano

Mysleli na MU Petrzalka na podobne riesenie?

http://farm1.staticflickr.com/76/180847575_d70a95fb12_o.jpg
27. február 2016

Brano

Mysleli na MU Petrzalka na podobne riesenie?

http://farm1.staticflickr.com/76/180847575_d70a95fb12_o.jpg
10. október 2018

JD

Dobrý deň,

v obytnej zóne nám chýba prechod pre chodcov v časti Haanova, kusok od Blingválneho gymnazia C.S. Lewisa. Medzi chodnikmi na križovatke sa nenachádza žiaden prechod (ani v blizkej vzdialenosti), takže je nemožné prejsť z jednej strany na druhú.

V oblasti sa pohybuje zvyšene množstvo študentov rôzneho veku pretože sa v oblasti nachádzajú 2 školy a jedna materská škôlka. Chodník smeruje ku križovatke a je to zaroveň najkratší a najfrekventovanejší chodník smerom k autobusovej zastávke Lachova.

Situacia sa zhoršila najmä od doby kedy otvorili Gymnazium C.S. Lewisa a rodičia detí sú neohladuplní a nedávaju prednosť chodcom aj ked chodec nemá žiadnu inú možnosť prejsť cez prechod. Kritické hodiny su pred štandardnou pracovnou dobou (8:00-9:00) a po pracovej dobe (17:00-18:00), kedy sa rodičia ponáhlaju svoje deti odniesť alebo vyzdvihnúť zo školy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania