Nelegálne parkovanie taxi služby Trend taxi

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Tomáš 19. januára 2016

Na Dulovom námestí a Košickej pravidelne parkujú vodiči Trend taxi. Nestoja na vyhradených parkovacích miestach v zmysle VZN hl.mesta Bratislava č. 15/2012. V Ružinove majú mať podľa tohto VZN vyhradené parkovanie za 0,25 €/m2/deň, čo je cca tisíc eur ročne pre mesto.
Mestská polícia tento stav ignoruje, naopak, obyvateľom na Košickej pravidelne rozdáva papuče. Dohovor s taxikármi je nemožný, sú drzí a vulgárni. Parkujú nielen na ulici, kde zvyknú parkovať obyvatelia, ale na zákazníkov čakajú aj vo vnútroblokoch domov. Takáto situácia je nielen počas dňa, ale aj večer a v noci. Veľakrát parkujú aj na miestach, ktoré spájajú ľavú a pravú časť Košickej, čím ostatným vodičom znemožňujú bezproblémové využitie komunikácie. Samozrejme, bez povšimnutia polície (mestskej, štátnej).

19. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Uvedený podnet patrí do kompetencie Hlavného mesta SR Bratislavy z dôvodu, že ide o parkovanie na komunikácii II. triedy, ktorá je v priamej správe magistrátu hl. mesta SR Bratislavy a pravdepodobne dochádza k porušovaniu VZN hlavného mesta, nie mestskej časti.




kancelária starostu
24. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol preposlaný mestskej polícii. Policajti príslušnej okrskovej stanice sa ním budú zaoberať. Je však potrebné, aby aj občania podobné konkrétne prípady hlásili aj na číslo 159.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania