Dlhodobo zaparkované auto na Ševčenkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Miroslav 31. januára 2016

Automobil Daewoo Matiz tyrkysovej farby dlhodobo (budú to aspoň 4 mesiace) parkuje na verejnom parkovisku na Ševčenkovej ulici. Zo stavu penumatík je vidieť, že o automobil sa nik nestará.

31. január 2016

autopravo

STK je platna?
EK je platna?
Ak je odpoved 2x ano, nic s tym nespravite, len priatelsky si pohovorit s majitelom.
31. január 2016

Staromestský Občan

STK vypršala 8. 10. 2015
01. február 2016

autopravo

Tak kontaktovat mestsku cast, preveria to.
12. február 2016

Odpoveď samosprávy

Pracovníci oddelenia životného prostredia vykonali dňa 10. 02. 2016 kontrolu daného vozidla Daewoo Matiz zelenej farby, evidenčné číslo ZA 863CH a zadokumentovali ho. Vozidlo nemôžeme dať odstrániť, lebo podľa evidenčných čísel môžeme zistiť majiteľa, ktorého následne po zistení upozorníme na odstavené vozidlo. Ak si majiteľ na naše upozornenie vozidlo neodstráni alebo nespojazdní, požiadame odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii Okresného úradu Žilina o vyradenie vozidla z cestnej premávky a následne políciu o vyradenie vozidla z evidencie. Až po vyradení vozidla z evidencie môžeme dať vozidlo odstrániť.

mestská časť BA-Petržalka
12. február 2016

Milan P.

Dobry den pan/pani XY z Mestskej casti BA-Petrzalka. Dakujem za Vasu reakciu na tento podnet. Zial na otazku "Povazujete odpoved samospravy za postacujucu?", som musel kliknut na tlacidlo "Nie", pretoze neinformuje obcanov o lehotach v ktorych sa maju dane kroky uskutocnit a obcan (aj na zaklade skusenosti z inych podnetov), moze nadobudut pocit, ze riesenie problemu pojde znova do stratena.

Tymto by som Vas chcel poziadat o priebezne informovanie verejnosti s uvedenim konkretnych datumov a lehot v ktorych, sa dane kroky budu (maju) vykonavat. Myslim, ze to napomoze k informovaniu dotknutej verejnosti a zabrani komentarom typu "Mestska cast na to zabudla. Vobec nic nerobi, len pobera nase dane..." a podobne, v pripade, ze sa v nasledujucich tyzdnoch/mesiacoch uz k tomuto podnetu nevratite a nepridate ziadnu aktualizaciu situacie.

A preto, aby som len nekritizoval, tu je navrh, ako by to mohlo vyzerat:
30.01.2016 - Obdrzanie podnetu cez stranku odkazprestarostu.sk
10.02.2016 - Konrola pracovnikmi Zivotneho prostredia
xx.xx.2016 - Zistenie mena a kontaktov na majitela vozidla
xx.xx.2016 - Upozornenie majitela (telefonatom/obsielkou), ze musi v lehote xx dni zabezpecit napravu (bud odstranenie vozidla, alebo obnovenie STK+EK)

Priklad v pripadne necinnosti majitela vozidla v stanovenej lehote:
xx.xx.2016 - Opatovne zistovnanie na mieste ci doslo k naprave, kedze lehota na akciu zo strany majitela uz uplynula.
xx.xx.2016 - Zaslanie ziadosti o Vyradenie vozidla z cestnej premavky na Odbor cestnej dopravy a pozemnych komunikacii Okresneho uradu Zilina. Odpoved z Odboru cestnej dopravy Zilina ocakavana v lehote xx dni.
xx.xx.2016 - Vozidlo bolo vyradene z cestnej premavky Odborom cestnej dopravy Zilina
xx.xx.2016 - Zaslanie ziadosti na policiu o Vyradenie vozidla z evidencie. Odpoved z policie sa ocakava v lehote xx dni.
xx.xx.2016 - Obdrzanie vyjadrenia z policie s informaciou o vyradeni vozidla z evidencie.
xx.xx.2016 - Kedze nam uz v tomto bode, nic nebrani vrak odstranit. Naplanovali sme odstranenie vraku na datum xx.xx.2016
xx.xx.2016 - Odstranenie vraku zaberajuceho verejny priestor.

Dakujeme obcanom za zaslanie tohto podnetu, kedze dany vrak pravdepodobne unikol pozornosti nasho Inspektora poriadku. Taktiez dakujeme za vasu trpezlivost pri rieseni tohto problemu. Pravidelnym informovanim o situacii sme sa Vam snazili ukazat, ze na tomto podnete pracujeme. Robime to pre vas. Vasa Mestska cast Petrzalka.


Aj takato forma komunikacie s obcanom by mohla napomoct upravit vereju mienku voci Vasmu uradu a obcan konecne ziska pocit, ze mestska cast je tu pre neho a zaujima sa o veci, ktore ho trapia.

S pozdravom
MP
09. apríl 2016

Erik Homola

Nepojazné vozidlo Daewoo Matiz

Pár mesiacov odstavené vozidlo zo žilinského okresu. Neplatná TK a EK, vyfučané dve pneumatiky. Medzi Ševčenková 21 a 25.
16. máj 2016

El Padre

v piatok bol uz prec, mozete oznacit za vyriesene
19. máj 2016

Erik Homola

Auto bolo odstránené niekedy cez víkend 7-8 mája.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania