Rekonštrukcia karloveskej knižnice

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Zaujímalo by ma, či Mestská časť neplánuje výmenu okien a opravu fasády karloveskej knižnice. Súčasný stav je totiž značne nevyhovujúci. A nepíšte, že nie sú peniaze, rekonštrukciou by sa určite ušetrili náklady na kúrenie. Ďakujem za odpoveď.

15. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Priestor, v ktorom sa nachádza knižnica patrí hlavnému mestu Bratislava. Mestská časť je v danom priestore iba v podnájme a z tohoto dôvodu nemôže investovať svoje prostriedky do rekonštrukcie daného zariadenia.

Pri prenájme Karloveskej klubovne v tom istom objekte dostalo hl. mesto Bratislava 30 000 eur, ktoré sú účelovo určené na rekonštrukciu priestorov knižnice. Mesto sme už požiadali, aby za tie peniaze zrealizovalo potrebné opravy. Bohužiaľ nemáme dosah na to, kedy a akým spôsobom to bude mesto riešiť.

Mgr. Michal Skalník
Komunikácia s verejnosťou a médiami
Email: [email protected]


Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
12. máj 2020

Michal Molčányi

Podľa informácií z webovej stránky mestskej časti sa na rekonštrukcii knižnice už pracuje (https://www.karlovaves.sk/aktuality/prva-etapa-rekonstrukcie-zlepsila-podmienky-v-karloveskej-kniznici/ ).
18. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu správy nehnuteľností.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Sekcia správy nehnuteľnosti k podnetu uviedla nasledovné stanovisko:

Hlavné mesto SR Bratislava sa s mestskou časťou Bratislava-Karlova Ves dohodlo, že v súlade so Zmluvou o spolupráci pri realizácii projektov v podfinancovaných mestských častiach, prispeje zo svojich zdrojov na rekonštrukciu Karloveskej knižnice. Momentálne je vo fáze preberania diela I. etapa rekonštrukcie, kde boli zrekonštruované hygienické zariadenia pre návštevníkov, šatňa pre personál, miestnosť pre vzduchotechniku a šatne pre návštevníkov. Podľa stanoviska mestskej časti Karlova Ves by v II. etape, ktorá je momentálne v štádiu príprav, malo dôjsť k rekonštrukcii fasády Karloveskej knižnice.

Pekný deň,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania