Zneužívanie lavičiek na stretávanie vandalov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Svätopluk Betina 09. marca 2016

Na lavičkách vo vnútrobloku sa pravidelne stretáva partia vandalov, ktorí pijú alkohol, vyrevuju a rušia nočný kľud. Včera večer rozbili lampu verejného osvetlenia (viď foto).
Keďže lavičky neslúžia na oddych obyvateľov okolitých domov ale na stretávanie vandalov a okolie lavičiek je nimi zdevastované, žiadam o odstránenie týchto lavičiek. Zároveň žiadam aj o zvýšenie frekvencie hliadok Mestskej a štátnej polície, nakoľko niektorí z vandalov pijúcich alkohol sú pravdepodobne neplnoletí.

16. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podnet sme postúpili na Mestskú políciu so žiadosťou o vykonávanie kontrol danej lokality.
Čo sa týka odstránenia lavičiek, je potrebné, aby bola doručená písomná žiadosť na referát životného prostredia, kde podpisom bude preukázaná vôľa viacerých obyvateľov tam bývajúcich, že tam lavičky nechcú.
Zo skúsenosti vieme, že keď odstránime lavičky, následne nám píšu obyvatelia prečo sme tak spravili.

kancelária starostu
17. marec 2016

Svätopluk Betina

Oceňujem rýchlu odpoveď samosprávy a teším sa na pravidelné kontroly zo strany Mestskej polície, ktorú sme volali aj v piatok večer 11.3. V tejto súvislosti chcem požiadať o zverejnenie záznamu z výjazdu ich hliadky a prikladám fotografie spuste, ktorá ostala po uvedenom piatku večer 11.3.
Skutočne potrebuje kancelária starostu viac dôkazov na to, aby zlikvidovala 2 lavičky, ktoré priťahujú vandalov a pravdepodobne aj užívateľov drog?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania