Blokovaný chodník v Karloveskom ramene

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý

V poslednej dobe je problém prejsť pohodlne od Riviéry ku Karloveskému ramenu, nakoľko chodník pri lodenici blokujú autá. Bolo by fajn naňho osadiť tzv. biskupské klobúky. Verím, že boháči z J&T budov majú na prenájom miest v garáži.

16. marec 2016

Michal K.

volajte mestsku policiu, ak tam nie je 1,5m. potrebuju podnet obcana, sami neriesia nic.
16. marec 2016

Kristina

Ten 1,5 m tam možno aj je, ale keď chodník končí v zaparkovanom aute (ako je vidno na fotke), tak je to úplne jedno...
16. marec 2016

Michal K.

musite volat MsP, skuste to
16. marec 2016

Michal K.

MsP Dubravka: +421 2 645 343 51
alebo 159
17. marec 2016

Michal Oravec

Ak tam je 1.5 metra tak nema zmysel volat 159, nic nespravia. http://de.scribd.com/doc/204493443/Chodniky-1-5m-Odpoved-MV

Kristina velmi spravne ziada MC o osadenie pevnych zabran. Este by bolo fajn poziadat o osadenie znacky IP24a. MC ale nic nespravi - lebo nechce. Tento stav jej vyhovuje.
17. marec 2016

Michal K.

podla fotografie tam zjavne nie je 1,5m. kym sa osadi nejaka zabrana, staci par krat zavolat MsP. a ani si osobne nemyslim, ze je dobre a pekne ostlpikovat kazdy meter chodnikov, nehovoriac o nakladoch.
17. marec 2016

Michal Oravec

Ja si to tiez nemyslim, ale inak bohuzial velmi tazko - policajti meter nemaju a ak maju nepouzivaju/nechcu pouzivat. Zjavne je to mozno pre vas a pre mna, nie pre policajta. Keby MC osadila znacku zakazujucu parkovat mimo vyznacenych parkovacich miest tak by to bolo zjavnejsie - mozno aj pre policajta.
17. marec 2016

Michal K.

v tomto mate pravdu. minuly tyzden stalo na nasej ulici auto v krizovatke, ze ostatne mali problem prejst okolo. MsP prisla v aute, jeden vysiel von, druhy zostal sediet. chvilku chodil okolo, odfotil to na mobil a odisli. volal som im, ze preco.ho neriesili. vraj nestoji v krizovatke a nechal 3m. ked som oponoval, ze z okna vidim, ze to je menej, povedali mi, ze oni maju certifikovane meradlo. v ten den tam boli viac krat, kedze sa ludia stazovali, a ani raz nic nemerali. iba jeden pobehal okolo auta a odisli. sam som to bol.odmerat a bolo.to menej ako 3m. takze takto "funguje" nasa MsP. ale obcas papuce davaju. na vedlajsej krizovatke podobna situacia, no ovela menej zavazna. tam davali casto. asi volal iny obcan s vyssou prioritou.
17. marec 2016

Michal Oravec

Ako obcan nedonutite policajta spravit nic ani keby ste sa na hlavu postavili. Maju prikazy zhora. Jednoducho MC aj Magistratu anarchia vyhovuje a chcu to tak mat. Zjavne to vyhovuje aj vacsine ludi.. Keby napriklad MC chcela nieco robit s parkovanim tak osadi vsade zonalne znacky. Ale nechce.
17. marec 2016

Michal Oravec

A uplne najlepsie je, ze do par dni MC odpovie v zmysle "volajte 159", v preklade = obcan neotravuj, a do par hodin je tento podnet "Vyrieseny".
31. marec 2016

Kristina

Vcera vecer. Zavolala som MsP, ale ci prisli uz neviem...
10. máj 2016

Kristina

Dnes už autá stáli aj na cyklotrase vedúcej popri Karloveskom ramene. Za chvíľu zrejme začnú parkovať až na pláži pri vode...
26. máj 2016

Kristina

Dnes opäť takto...
08. jún 2016

Kristina

A zas... Ako takmer kazdy den
13. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v takýchto prípadoch Mestská polícia odporúča volať hliadky, ktoré budú situáciu riešiť na mieste. Bohužiaľ, civilizovanosť vodičov sa preukazuje aj frekvenciou výskytu stĺpikov v obytných zónach. Nie je však možné osadiť stĺpiky na každý chodník a urobiť z mesta "les" stĺpikov. V konečnom dôsledku sa tým v podstate aj míňajú finančné prostriedky, potrebné na údržbu ciest, ktoré sú často v havarijnom stave. Rozpočet nie je bezodný. Stĺpiky sa snažíme osádzať na miesta, kde dochádza k úplnému zabráneniu prechodu chodcov v kolmom smere. Mestská časť pripravuje rezidenčné parkovanie, kde nebude možné parkovať mimo vyznačených miest.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
13. jún 2016

Michal Oravec

"Mestská časť pripravuje rezidenčné parkovanie, kde nebude možné parkovať mimo vyznačených miest." Kolko rokov, desatroci, storoci.. to este budete pripravovat? Preco nemozete okamzite osadit znacku IP24a parkovanie len na vyznacenych miestach? Co ulice ktore, nemate v sprave?
14. jún 2016

dano

"Mestská časť pripravuje rezidenčné parkovanie, kde nebude možné parkovať mimo vyznačených miest." - to znamená, že potom zrazu budú všetci parkovať civilizovane? Alebo potom zrazu začnú chodiť policajné hliadky riešiť priestupky a inkasovať pokuty samé od seba (a nebude ich treba volať)? Ak áno, prečo nechodia policajti už teraz sami od seba vykonávať svoje povinnosti? Veď aj teraz je zakázané blokovať chodníky a parkovať na tráve, na prechodoch pre chodcov, v križovatkách, na kruhových objazdoch, pri žltej čiare, na ľavej krajnici, ... - prečo to teraz nikto nerieši? To treba schváliť nejaké rezidenčné parkovanie a až keď začne na pokutách zarábať niekto konkrétny, až potom sa v prístupe polície niečo zmení?
14. jún 2016

Michal K.

rezidencne parkovanie je plne rozporov a prinesie omnoho viac problemov ako uzitku. otazne je, ci je vobec v sulade s ustavou.
mestska policia neriesi bez podnetu obcana nic, praca naviac. a s podnetom je tiez casto bez vysledku.
preco to nikto neriesi? nie je zaujem. frflajuci obcan nikoho nezaujima, ked nie je kratko pred volbami.
11. september 2016

Kristina

V posledných týždňoch badám, že šoféri sa už často ani nevyštverajú na chodník a stoja len na kraji cesty alebo nechajú dostatočný priestor chodcom. Asi čítajú odkaz pre starostu :-) čo však stále nepochopili je, že to červené ukončenie chodníka slúži vozíčkarom či ľuďom s kočíkom a stále ho zvyknú zablokovať :-(

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania