Kosenie trávnikov patriace súkromným osobám

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 09. decembra 2012

Žiadam m.č. Raču - jej vedenie, aby bezodkladne zmapovala, ktoré trávniky na sídliskách sú vo vlastníctve fyzických osôb.
V lete 2012 bola verejnosť informovaná o prevode trávnatého pozemku na sídlisku Krasňany, m.č.Bratislava-Rača.
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/z-domova/07/uradnicka-developerka-od-statu-kupila-pozemok-za-pol-miliona-eur.html
a
http://www.narks.sk/media-monitoring/2012/183/uradnicka-developerka

Údržbu zelene v Bratislave zabezpečuje/ú

Oddelenia mestskej zelene
Oddelenia cestného hospodárstva
Mestských častí
Mestských organizácií a iných subjektov
zdroj: http://www.bratislava.sk/vismo/dokumenty2.asp?id_org=700000&id=11022376&p1=11037942

Vyzývam aby si m.č.Rača plnila povinnosť len voči tým trávnatým plochám, ktorých údržba vyplýva zo zákona, resp. zo Všeobecného nariadenia . Žiadam, aby m.č.Rača v súčinnosti s Oddelením životného prostredia m.č.Rača počas sezóny kontrolovala údržbu tých trávnatých plôch, ktoré sú vo vlastníctve fyzický osôb. V prípade, že dôjde k porušeniu Všeobecného záväzného nariadenia Mestskej časti Bratislava–Rača č. 8/ 2008 zo dňa 18.11.2008, tak zariadiť okamžitú nápravu.

Pozn.: foto je iba ilustračné

10. december 2012

Jetamtoho

Je tam toho pan Vesely. To pokosenie mohlo stat tak 20 eur. Ale na najblizsom plene v Raci sa chysta ina corka. KDH ma mat odpustenu sekeru co tu nastvarali vo svojom klube v sume 12 000 eur. Co myslite,ako budu v buducnosti 3ks poslanci v Raci za KDH pre tzv.starostu hlasovat ???
10. december 2012

Dušan Veselý

Ano viem o tej čorke. Ja s nou nesuhlasím.
11. december 2012

Ľudo Havlovič

L85:Za starostovania Ing.Pajdlhausera bol obbjekt býv.materská škôlka v
Knižkovej doline daný do správy KDH, ktorí tam dojednali tiež umiestnenie fyEDAS z Talianska. Urobila sa tam plynová prípojka a rekonštrucia kotolne.
Podľa výrokov vtedajších funkcionárov KDH z prenájmu tejto fy sa malo
tiež pokryť užívanie objektu ostatnými organizáciami, ktoré mali súhlas na svoju činnmosť v tomto objekte. Ak nie sú o tom dohody, ale sú ešte
pamätníci ako v KDH,tak aj ostatných, ktorí tam mali možnosť vykonávať svoju činnosť.
11. december 2012

Este dva roky nam bude dobre

Ale,ale Ludko. Ziadna organizacia okrem KDH uz do tejto budovy nemala pristup. Rekonstrukciu vykonal MU Raca. A nie KDH. Tato zdiskreditovana organizacia nikdy nic nefinancovala. Len sa tu v Raci prizivovala jak zeleny teraz. Preto aj nasli spolocnu rec. Jediny,kto tam vykonaval cinnost boli KDH-ci. A na tie ich zurky sa im skladali a skladaju vsetci obcania Race,Vychodneho a Krasnan. A preco? tzv.starosta potrebuje ich hlasy na super predrazeny Amfiteater a nenormalne predrazenu cyklotrasu Jurava. No a v neposlednom rade im je vdacny za prve uspesne zadlzenie Race,ktore sa mu podarilo v hodnote 40 000 000 korun.
16. december 2012

Ľudo Havlovič

Veď pani Anna tam chce stavať, tak nebude treba kosiť.
Ale čo s tým ma KDH?
18. december 2012

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava–Rača eviduje aj plochy verejnej zelene, ktoré sú vo vlastníctve iných fyzických alebo právnických osôb. Počas vegetačného obdobia monitorujeme stav plôch verejnej zelene na celom území MČ Bratislava–Rača. Vlastníkov, ktorý zanedbávajú povinnosti vyplývajúce z ustanovenia § 6 Všeobecne záväzného nariadenia hl. m. SR Bratislavy č. 8/1993 „O starostlivosti o verejnú zeleň na území hl. m. SR Bratislavy“, ako aj na základe ustanovenia článku 9 Všeobecne záväzného nariadenia MČ Bratislava–Rača č. 10/2008 o verejnej zeleni, vyzývame na vykonávanie odbornej údržby spravovanej zelene, najmä zabezpečiť pravidelné kosenie trávnatých plôch minimálne dva krát do roka.
V roku 2012 Mestská časť zaslala 17 výziev na vykonanie nápravy v starostlivosti o plochy verejnej zelene iných vlastníkov.

Zmenu vlastníckeho vzťahu na parcele č. 1513/9 sme zaznamenali a budeme uplatňovať jej údržbu u nového vlastníka.

V najbližších dňoch zverejníme na internetovom portáli „Stromy pod kontrolou“ orientačnú mapu s vyznačením stromov verejnej zelene. Informácia o portáli bude aj na našej web stránke.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
18. december 2012

Dušan Veselý

Zaujimava odpoved p.Peškovej. Pevne verím, že to tak aj bude v praxi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania