Parkovanie Pečnianska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Olivia Spanikova 29. marca 2016

Dobry den. Dnes sa zacalo vyprazdnovat parkovisko na Pecnianskej ulici bez moznosti znovu zaparkovat. Rada by som sa spytala co sa ide diat a kedy to mienite oznamit ludom ktori tam parkuju. Dalsia otazka je kde budu auta ktore tam parkovali parkovat teraz? Predpokladam, ze mate pre nas adekvatne nahradne riesenie. Dakujem za objasnenie vzniknutej situacie

30. marec 2016

Stefan

No pozemok je v sukromnych rukach a majitel ich tam nechal parkovat kym nezohnal potrebne povolenia asi. Kazdopadne ak si dobre pamätam tak tam ma vyrast budova tak ako pred Billou za zstavkou Einsteinova. Zial auta si budu musiet najst ine parkovacie miesta, a co je horsie este pridu dalsie auta a nebude ich malo. V tejto lokalite si bude asi musiet kady kto chce parkovat kupit VIP miesto.
30. marec 2016

Stefan

No pozemok je v sukromnych rukach a majitel ich tam nechal parkovat kym nezohnal potrebne povolenia asi. Kazdopadne ak si dobre pamätam tak tam ma vyrast budova tak ako pred Billou za zstavkou Einsteinova. Zial auta si budu musiet najst ine parkovacie miesta, a co je horsie este pridu dalsie auta a nebude ich malo. V tejto lokalite si bude asi musiet kady kto chce parkovat kupit VIP miesto.
30. marec 2016

Olívia Špániková

Ano, mali si zohnat povolenie pre vjazd aut z Einseinovej ktore pokial viem tak nedostali. To znamena, ze vsetky nakladne auta budu jazdit pomedzi baraky. Neviem ci ste z tej lokality alebo nie, pokial ano tak viete, ze su tam problemy aj ineho charakteru ako len parkovanie. Neviem ci panom Bajanovi a Nesrovnalovi vadia povodny obyvatelia Petrzalky alebo preco robia tieto veci, toto nie je prve parkovisko v tejto casti ktore zobrali obyvatelom. A mat tu drzost ponukat ako nahradu kupu rezidencnych kariet mi pride naozaj ako vec, ktora sa slusne nazvat neda
30. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Plocha, na ktorej doteraz parkovali autá, je vo vlastníctve súkromnej osoby a táto plocha nikdy nebola povolená a ani skolaudovaná na parkovanie. Vlastník pozemku akceptoval parkovanie áut na vlastnom pozemku bez poplatku.
Už takmer 10 rokov obyvatelia z okolitých bytov a teda aj vlastníci áut v okolí budúcej stavby vedeli, že sa na tomto pozemku plánuje stavať, čo je dostatočný časový priestor, aby sa s touto situáciou mohli primerane vysporiadať.
Územné rozhodnutie na stavbu „Polyfunkčný komplex budov, Einsteinova“ bolo vydané 30.8.2007, právoplatné 19.9.2007. Stavebné povolenie bolo vydané 30.12.2011, právoplatné 10.4.2012.
Predĺženie platnosti stavebného povolenia 5.3.2014, právoplatné 7.4.2014.
Na stavbu vydali stavebné povolenia aj špeciálne stavebné úrady ( na vodné stavby, na parkoviská, spevnené plochy a vjazd). Vo všetkých konaniach vlastníci bytov a nebytových priestorov na Pečnianskej 5-7 a 9-11 boli účastníkmi konania.

mestská časť BA-Petržalka
30. marec 2016

Olívia Špániková

Dakujem za odpoved samospravy. Ak pan Bajan mal na mysli vysporiadanie obyvatelov tak, ze ked chcu parkovat auta na sidlisku kde byvaju maju sa odstahovat mimo jeho pola posobnosti. Dakujeme pan zlodej, tak ako nevychadzate v ustrety obyvatelom, tak ani podnikatelom v Petrzalke. Drzim panovi Baja(ja)novi palce v jeho dalsich rozhodnutiach. Budem chodit parkovat na jeho parkovacie miesto ci uz v praci alebo doma. Takto som sa s tym vysporiadala totiz ja
31. marec 2016

Stefan

Ako protest ak nebudu mat vstup od Einsteinovej by som spravil blokadu. Rad sa pripojim aj ked byvam trosku obdalec. V tej nove stavbe bude chodit daleko viac aut ako parkovalo teraz na tom pozemku.
31. marec 2016

Olívia Špániková

Blokada nie je zly napad, ale treba podporu velkeho poctu ludi a spravit to tak, aby sme my nepatrili medzi tych budu tiez obmedzovat obyvatelov
31. marec 2016

Ján

Nebyvam v tejto casti BA, ale zasnem nad niektorymi vyjadreniami.
Na zaklade coho podla vas vznika mestskej casti (pripadne vlastnikovi pozemku) povinnost hladat vam nahradne riesenie parkovania? Vy si mate parkovanie zabezpecit (kupou alebo prenajatim parkovacieho miesta), tak isto ako to robia ludia v inych mestskych castiach. Ak nemam kde parkovat, tak si nekupujem auto.
Stavim sa, ze o niekolko ulic dalej sa parkovat bude dat, ale vy zrejme potrebujete vojst s autom do obyvacky.
A ta blokada, to je cisty vtip :D. Policia s vami hned poupratuje.
Viem, ze ma teraz uminuskujete, pravda sa tazko cita/pocuva.
31. marec 2016

Olívia Špániková

Parkoviska v tejto casti su zaplnene velkou castou autami z firiem ktore sidlia v auparku, digital parku, pri inchebe a v inych firmach sidliacich okolo. Dalej su parkoviska prepchate CP autami. Prepacte, ale vlastnik pozemku pripravil o parkovanie bezmala 8 vchodov. Preco ja ako clovek ktory tam byva od casu kedy sa tieto baraky postavali mam platit rezidencne parkovanie aby som zas zabwrala miesto dakomu inemu pred jeho barakom? Sibe vam alebo ste sa takou istou zlodejimou nabalili aj vy? A mate pocit, ze kazdy kto si poziada o pridelenie vyhradeneho parkoviska ho aj dostane? Nebudte smiesny. Toto co ste tu napisali je hodne skolkarskeho rozumu. Mozno ani toho nie, lebo uz aj ten skolkar vie co sa patri. Ale budem rada ak podobnu vec budete coskoro riesit na vlastnej kozi Janko. Tu ste neni u mamy na lazoch. A dufam teda, ze vy jazdite na kolobezke. To co ste napisali neni pravda ale obhajovanie zlodejov ktorych my platime z nasich penazi a oni nam za to s velkou exkluzivitou seru na hlavy. A ked byvate v inej casti tak sa nestarajte do veci do ktorych vas nic neni a netyka sa vas to
31. marec 2016

Veronika

Dobrý deň, ja v tejto lokalite bývam pomaly 30 rokov a tiež som nahnevaná, že nám chcú zobrať jedno normálne parkovisko a pani Olívií úplne dávam za pravdu to čo napísala... som rada že jedná normálna osoba si nedáva servítku pred ústa a povedala len čistú pravdu na margo pána Bajana ktorý rozpredal všetky okolité parkoviska, ktoré boli zastavané podobnými objektmi. Takže obyvateľom tohto nemalého sídliska ostáva len malo miest na parkovanie.
31. marec 2016

Ján

Ja pani Olivia nic take riesit nebudem, nakolko som myslel a parkovacie miesto som si kupil. Som ale rad, ze mi prajete :). Moje aegumenty su skolkarske, zato vase urazky a snaha o blokadu nesu znaky vyzrelej zeny. Ja som sa na nicom nenabalil, ako kazdy iny normalny clovek mam hypo a musim poctivo platit. Pozemok mestska cast normalne predala, tak aka zlodejina? Byvate tam 30 rokov, vidite ako je s parkovanim problem. Bytove spolocenstvo tiez mohlo pozemok kupit a spravit si na nom parkovisko. No radsej ste sa spoliehali a cakali, ze vsetko dostanete zadarmo. No vy uz mate vinnikov. Bajan (ktory v case predaja ani nebol starostom), ludia pracujuci v auparku a samozrejme CPckari.
31. marec 2016

Olívia Špániková

Pan Jan, Bajan v case predaja starostom bol. Odkial viete, ze nie? Zjavne mate viac info ako ja. Mate v tom tak isto prsty? Splacajte si svoju hypo a starajte sa o svoje opite deti. Vinnikov mame preukazatelnych ako zlodejov. Chodili ste niekedy na Petrzalsky stadion na fotbal? Viete za kolko ho pan ktoreho obhajujete predal? Vy tiez nie ste z BA, vsak? Prepacte, ale tento pispevok tu nebol zverejneny aby sa tu ludia neplodne osocovali. Neviete nic o tom ake problemy su s cestami medzi barakmi, ze tie cesty nezvladnu napor nakladnych aut a tazkej mechaniky, ze tu nema kto opravit dva roky stare vytlky kde odtrhnete napravu, ze sa prepadavaju chodniky a zatravnene plochy a mestska cast dava od toho ruky prec, ze tu nema kto kosit travniky a podobne veci. Moja firma plati dane presne tomuto zlodejovi ale zakladne veci ktore ma robit tak nerobi. Vie sa jedine nabalit na ukor obyvatelov Petrzalky. Osobne stretnutie a rieseni problemov bohuzial nie je mozne nakolko nereaguje a nechava za seba hovoeit uradnikov ktori s tym nic nazmozu. Viwte, je velmi jednoduche zaliezt do ulity, lebo ma o svoj zivotny standard postarane. To neviete, lebo tu nezijete. Zjavne ste neni clovek ktory musi kazdy cent dvakrat otocit. Ak mate daco co pomoze aj nam smrtelnikom vyriesit problem cca 300 parkovacich vas nazor je vitany. Ak ste sem prisli onanovat nad niecim do coho vas nic neni tak mi to mozte zaslat na mail [email protected] pripadne si vas nazor radi vypocujeme aj osobne a podiskutujeme si o nom. Mozno nam otvorite oci. Berte ohlad na to, ze niektori ludia vykonavaju viac zamestnani, obcas aj obe v jeden den a to auto je nevyhnutnost kvoli presunom. Ale to pan Tlacenka made in Lazy napochopi
31. marec 2016

Olívia Špániková

Mimochodom jedna z podmienok na moznu vystavbu bolo, ze vjazd bude z Einsteinovej. Koho treba podplatit aby sa podmienky zmenili? Nech viem za kym treba ist? Za Vami? Za kolko?
01. apríl 2016

Peter

zopár citátov pani Olívie Špánikovej:
- Prepacte, ale tento pispevok tu nebol zverejneny aby sa tu ludia neplodne osocovali.
- Sibe vam alebo ste sa takou istou zlodejimou nabalili aj vy?
- Toto co ste tu napisali je hodne skolkarskeho rozumu.
- starajte sa o svoje opite deti
- Tu ste neni u mamy na lazoch.
- Ak ste sem prisli onanovat nad niecim do coho vas nic neni
- Koho treba podplatit aby sa podmienky zmenili? Nech viem za kym treba ist? Za Vami? Za kolko?
(viete, čo je to trestný čin ponúkania úplatku?)

Čudujem sa adminovi, že takéto komentáre nemaže...

A to všetko len preto, lebo dotyčnej pani chce vlastník pozemku zabrániť parkovať na jeho súkromnom majetku (čo doteraz táto pani robila dlhé roky zadarmo a teraz jej vadí, že si bude musieť hľadať/zaplatiť parkovacie miesto niekde inde). Je toto normálne?
01. apríl 2016

Stefan

Po rozhovore s poslancom Petrzalky tento podpis ide na vrub Nesrovnala, kedze pozemok je mestsky. Dlhe roky sa to tahalo prave kvoli tomu prijazdu z Ensteinovej. Peticia vtedy pomohla. Lenze u Nesrovnala sa vymenili ludia a tí majú na haku vjazd. S tým že pozemok je v sukromných rukach uz nic nespravime, ale o prijazdovu cestu z Einsteinovej treba bojovat. Poprosil by som pána Jána aby sa staral o blaho svojej mestkej casti, popríprade sa chodte pozriet do tej nasej lokality vecer o 20 tej hodine. Vase argumenty o kupe parkovacieho miesta su tak smiesne, ze sa mi ani nechce reagovat, a nezalusite si podla mna ani tolko slov ako Vám zo svojho života darovalo pani Olívia. Inak pripomínam že pred Billou sa onedlho tiež ta luka uzavrie.
01. apríl 2016

Stefan

Po rozhovore s poslancom Petrzalky tento podpis ide na vrub Nesrovnala, kedze pozemok je mestsky. Dlhe roky sa to tahalo prave kvoli tomu prijazdu z Ensteinovej. Peticia vtedy pomohla. Lenze u Nesrovnala sa vymenili ludia a tí majú na haku vjazd. S tým že pozemok je v sukromných rukach uz nic nespravime, ale o prijazdovu cestu z Einsteinovej treba bojovat. Poprosil by som pána Jána aby sa staral o blaho svojej mestkej casti, popríprade sa chodte pozriet do tej nasej lokality vecer o 20 tej hodine. Vase argumenty o kupe parkovacieho miesta su tak smiesne, ze sa mi ani nechce reagovat, a nezalusite si podla mna ani tolko slov ako Vám zo svojho života darovalo pani Olívia. Inak pripomínam že pred Billou sa onedlho tiež ta luka uzavrie.
01. apríl 2016

Stefan

Peter cely problem vznikol tým ze pozemok bol predany sukromnej firme ktora ide stavat budovu a nie firme ktorá by tam postavila viacpodlazne parkovisko, kde by si ludia kupili svoje miesto. Na Vysehradskej sa to podarilo, tu zial nie. A tie kecy o riesení parkovacej polit. su mi najviac smiesne. Ako to chcu riesit ked vsetky pozemky predali? :) Ja mam moznosti na byvaní viac, ale su ludia ktorí nie. A z toho je mi zle, lebo oni nemožu ísť inam. Neostava im nič iné len trpieť.
01. apríl 2016

Olívia Špániková

Stefan dakkujem za podporu Vam aj pani Veronike. Ludia ktori tu neziju nevedia ake problemy okrem parkovania tato vystavba sposovi. Bohuzial nema im to kto vysvetlit. Maju pocit, ze asi jedinej mi bolo ukrivdene. Ale toze je to od teraz problem naozaj bezmala stovky aut tiez nechcu chapat. O tyzden tu mame coneco, o dva tyzdne autosalon. Som zvedava ako to tam bude vyzerat. Nech si to pani pridu pozriet na vlastne oci. Pripadne ako vy hovorite, nech sa stavia po 20tej hodine
01. apríl 2016

Peter

Štefan, ja nechcem ani náhodou obhajovať Bajana a spol. Tiež bývam v Petržalke a máme s parkovaním problém a stále sa to žiaľ zhoršuje (áut pribúda a parkovacích miest na rovnakej alebo dokonca zmenšujúcej sa ploche viac byť nemôže). A ak sa začne nejakou parkovacou politikou vymáhať dodržiavanie cestného zákona (zákaz parkovať mimo vyznačených parkovacích miest), tak len potom nastane kolaps! A niekto sa nabalí na vyberaní poplatkov a pokút, ktoré by mimochodom mohli policajti vyberať aj teraz a bez parkovacej politiky, ale žiaľ (alebo našťastie?) sa im do toho nechce.
Ale vadí mi, ak Olívia napíše, že sa tu nemáme osočovať a sama je agresívna až hrôza!

Olívia: nie ste jediná, kto má problém s parkovaním - ale agresivitou voči diskutujúcim to nevyriešite! Píšte petície, tlačte na poslancov, oslovte médiá, ale neurážajte ľudí, ktorí za váš problém nemôžu.
01. apríl 2016

Ján

Stefan: budem reagovat len na vas, nakolko pani Olivia odpoveda len urazkami.
Podnet sa od zaciatku tyka parkovania. To, ze niekto odobril vjazd odinakial je druha vec. Ale vjazd od einsteinovej by nic s parkovanim nevyriesil. Majitel to mohol kludne oplotit uz pred 10 rokmi aj bez vjazdu. A co by bolo potom? Vo velkych mestach sa jednoducho vystavba zahustuje. Pozemok by sa predal tak ci tak. V inych metropolach je to rovnake. A kto nema kde parkovat si parkovanie kupi alebo jednoducho nema auto. Bohuzial.
01. apríl 2016

Stefan

Peter ak by policajti robili to co maju len na psickarov by vybrali neskutocne peniaze. A takto by som mohol pisat dalej a dalej. ale kde nie je vola nie je cesta. Policajti sa radsej vozia autami ako chodia pesi. Ja by som im tie auta predal. Na tento portal som uz dal desiatky podnetov, na miestnom urade som bol niekolko krat, kde co sa mi podarilo, vybojoval som stromy na Gercenovej, par vrakov dal odstranit ale stale je to len ihla v kope sena co sa mi podarilo. Niektoré vraky aut uz riesim 3 roky. Som uz v koncoch aj aj , ale vzdy je nieco co ma zase nastartuje. Hodiny brigad v Petrzke ma naucili, že treba stale bojovat, aj ked ludia kladu pod nohy polena. Stretol som vela skvelých ludi a preto cháepm aj ludi, ktorí su totalne frustrovaní. V utorok ma caka dalsia brigada pri Antoskej, tak sa zase dozvie apar veci ak neda sa, nie su peniaze, atd. Tak zase prideme na to ako to spravit :) Jedina skoda že vsetky volne pozemky v Petrzke sa takto rozpredavaju. To je strasna skoda.
04. apríl 2016

Matej

Dobrý deň,

v lokalite bývam od jej vzniku a považoval som situácia s parkovaním za uspokojivú. Uznávam právo majiteľa pozemku a určite má právo používať ho ako uzná za vhodné v súlade s relevantnými úradmi. Na druhej strane zatvorenie tohto parkoviska teraz spôsobilo kaskádovitý efekt na okolité domy a považujem za neseriózne tváriť sa, že tým, že do územného konania boli zapojení obyvatelia Pečnianskej 5-11 tak sú ruky čisté. Ľudia z týchto vchodov sa presunuli pozdĺž Pečnianskej a do iných okolitých ulíc a od uzatvorenia parkoviska je situácia s parkovaním kritická.

Ja by som si veľmi rád za vyhradené parkovanie platil, ale taká možnosť nie je nikde ponúkaná pokiaľ viem a ak áno, tak je veľmi zle komunikovaná. Toto je o to viac komplikované tým, že tam parkuje veľa pracujúcich ľudí z okolia (a je to určite rovnako zlé na uliciach smerom k Digital Parku a Železničnej stanici) nehovoriac o nehoráznych situáciách počas dňa keď v Inchebe je akákoľvek výstava alebo v noci koncert.

Tento problém treba riešiť určite komplexne, ale táto novovzniknutá situácia vytvorila pre celé okolie kritickú situáciu, ktorú by mala Mestská časť riešiť čo najskôr.
05. apríl 2016

Stefan

Este by som doplnil, že podpísal to Nesrovnal. Cize riesit to musi mestska cast s nasim primatorom Bratislavy. Ak pise Matej ze eje tam teraz situacia kristicka, tak co bude po postavei budovy? V lokalite pribudne dalsich 200-300 aut. Kde budu parkovat? Gymnazium Einsteinova by malo dat do prenajmu svoje plochy asi :)
05. apríl 2016

Olívia Špániková

Neviem ci viete co sa tam deje momenntalne, ale ludia si zvolali schodzu a od vcera vecera pred branou stoji traktor aby sa nedal odtiahnut. Ludia sa realne pustili do boja, uvidime co bude dalej
08. apríl 2016

Juraj Šulavík

Toho človeka, čo predal ten pozemok súkromnej osobe, by mali zavrieť aspoň na 10 rokov za úplatkárstvo. To by normálny starosta svojim občanom nikdy nespravil - iba haj*el, čo sa chcel nabaliť a na občanov se*ie..
09. apríl 2016

Dana

Parkovisko Pecnianska a Odvoz Odpadu

Ziadame o stanovisko hygienika, dopravu a hlavne starostu na fakt, ze bez informovania obyvatelov danej lokality nam predali nielen pozemok na parkovanie pre cca 200 aut, ale aj prilahle pozemky, na ktorych su dalsie parkovacie miesta a kontajnery, cim vlastne znicili akekolvek parkovanie pred domom s 8 vchodmi a 12 poschodiami, t.j. 384 bytov, cize dvojnasobny pocet aut!!! Pred domom je uzka cesta 3.triedy a domy su zablokovane medzi benzinovou pumpou, sidliskovou cestou a dialnicou. Priamo pred domom sa neda parkovat-je to najazd pre prichod sanitky, stahovacich aut, atd. ... Rozmyslal niekto o tom vobec? Navyse kontajnery chcu hodit priamo k domu kedze pozemky pod nimi prenajali!!! Pre koho je toto vyhodne ????
12. apríl 2016

Janka Kopcova

Vytvorte si novy odkaz, tento tu oni povazuju za vyrieseny :) Drzim palce, nebyvam na Pecnianskej, ani v okoli, ale uz by sa mal niekto zamysliet nad stavebnou uzaverou v Petrzalke, pokial sa nevyriesi uspokojivo staticka doprava. Inak to absolutne nedava zmysel.
12. apríl 2016

Stefan

Prosim admina aby podnet dal do stavu v Riešení, kedze tu sa nic nevyriesilo, a len sa to tu pre ludi neviem ako to pekne nazvat.
15. apríl 2016

jmbs

Keby bola vola, tak to stavebne povolenie určite mohlo bit zrušené, ale však načo, všetko treba zabetónovať. Oveľa dôležitejšie je prečo tzv. investorovi boli prenajaté všetky priľahlé parkovacie miesta ktoré patria mestu, aj s jednej aj s druhej strane cesty, a to nie len pred predmetnou stavbou, ale aj pred gym. Alberta Einsteina. Čí že, kašľať na občanov, chudákovi investorovi treba dať všetky parkovacie miesta v priľahlom okolí. Navrhujem starostovi aby investorovi prenajal všetky parkovacie miesta na celej Pečnianskej ulici, veď investor, takí chudák aby mal dostatok miesta, čo po tom že stovky občanov nebudú mat kde parkovať. A aj gymnázium zbúrať, a dať pozemky investorovi, veď načo je tam ta škola, keď tam môžeme mat ďalší „krásny“ skleník. Prenajať investorovi všetky mestské parkovacie miesta v priľahlom okolí, kontajnerové stojiska presunúť takmer pod okna, určíte nie je v zaujme občanov, ale len a len v zaujme investora. Otázka je kto a koľko za to dostal ? Keď bi ta stavba aspoň bola nejakým prínosom pre mestskú časť, ale je len ďalšia škaredá stavba ktorá znehodnocuje bývanie stovkám občanov.
21. apríl 2016

Sam Michael

Parkovanie Pecnianska

Nakoľko na vraj "vyriesenom" podnete https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/26754/parkovanie-pecnianska
pribudla aktualizacia od pani Dany, kopirujem jej odkaz/dotaz pre starostu:

Parkovisko Pecnianska a Odvoz Odpadu ziadame o stanovisko hygienika, dopravu a starostu na fakt, ze bez informovania obyvatelov danej lokality nam predali nielen pozemok na parkovanie pre cca 200 aut, ale aj prilahle pozemky, na ktorych su dalsie parkovacie miesta a kontajnery, cim vlastne znicili akekolvek parkovanie pred domom s 8 vchodmi a 12 posch, t.j. 384 bytov, cize 2-nasobny pocet aut! Pred domom je uzka cesta 3.triedy a domy su zablokovane medzi benzinovou pumpou, sidliskovou cestou a dialnicou. Priamo pred domom sa neda parkovat-je to najazd pre prichod sanitky, stahovacich aut, atd.
21. apríl 2016

Sam Michael

Otazka pre starostu ohladom parkovania na Pecnianskej

Moja otazka je venovana priamo panovi starostovi Bajanovi - Preco ste podpisali predlzenie vykonu stavby na Pecnianskej?
Myslim, ze budete vediet, co myslim, ak nie - na osviezenie pamate - lokalita byvaleho parkoviska pre asi 150aut medzi Slovnaft pumpou a gymnaziom Einsteinova.
Dakujem za odpoved.
Verim, ze ako nasa zvolena a platena osoba si najdete aspon minimalny cas na odpisanie na moj podnet.
21. apríl 2016

Sam Michael

Otazka pre starostu - parkovanie na Pecnianskej

Moja otazka je venovana priamo panovi starostovi Bajanovi - Preco ste podpisali predlzenie vykonu stavby na Pecnianskej? Myslim, ze budete vediet, co myslim, ak nie. Na osviezenie pamate - lokalita byvaleho parkoviska pre asi 110aut medzi Slovnaft pumpou a gymnaziom Einsteinova. Dakujem za odpoved. Verim, ze ako nasa zvolena a platena osoba si najdete aspon minimalny cas na odpisanie na moj podnet.
22. apríl 2016

Stefan

Stavebne povolenioe bolo zrusene. Docase vitazstvo. Otazka je ci sa pozemok otvori alebo ostane uz uzavrety nadobro.
22. apríl 2016

Stefan

Stavebne povolenioe bolo zrusene. Docase vitazstvo. Otazka je ci sa pozemok otvori alebo ostane uz uzavrety nadobro.
25. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Plocha, na ktorej doteraz parkovali autá je vo vlastníctve súkromnej osoby, a nikdy nebola táto plocha povolená a ani skolaudovaná na parkovanie. Vlastník pozemku akceptoval parkovanie áut obyvateľov susedných bytových domov na vlastnom pozemku bez poplatku.

Zamestnanci stavebného úradu, mestskej časti Bratislava-Petržalka, poverení výkonom štátneho stavebného dohľadu (ďalej len „ŠSD“) vykonali ŠSD dňa 8.4.2016 a následne za účasti stavebníka a zhotoviteľa vykonali druhý ŠSD dňa 15.4.2016. Porovnaním výsledkov obidvoch ŠSD a miestnych zisťovaní, v ich vzájomnej súvislosti, s projektovou dokumentáciou stavby, zápismi v stavebnom denníku a stavebným povolením, orgán ŠSD dospel k záverom, že na stavebnom pozemku neboli začaté stavebné práce do 7.4.2016.

Na základe týchto skutkových zistení, stavebný úrad dospel k záverom, že stavba nebola začatá do 7.4.2016 podľa podmienky stavebného povolenia č. UKSP 2193-TX1/2010,2011-Kch-115 a tým stratilo platnosť zmysle § 67 ods. 2 stavebného zákona. Momentálne je teda v predmetnej lokalite vylúčená akákoľvek stavebná činnosť.


mestská časť BA-Petržalka
25. apríl 2016

Altruista

bývam na Kapicovej, ale sledujem tento problém na Pečnianskej. Tie kapitalistické táraniny o tom, aby si každý kúpil svoje parkovacie miesto (za tie peniaze, za ktoré to bajanovci na MÚ ponúkajú, určite nie...a parkovacia politika bajanovcov? Zhrabnúť 60e a vy.srať sa na všetko...mám riešenie - parkovanie v Petržalke patrí zdarma petržalčanom a ostatní nech si platia - a bola by vyriešená parkovacia politika + parkovacie státie na EČV za normálne ceny...na výstavbu lacných parkovacích domov zabudnime pri súčasných zlodejoch...však nech pán kapitalista umožní parkovať na svojom pozemku za nejakú symbolickú cenu, aby sa mu priestor aspoň trochu zhodnotil, keď mu zrušili jeho slávne stavebné povolenie...a Bajan nech je starostom Trnávky, tam má za isto poctivo nadobudnuté peniaze postavenú vilu
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhšiu nečinnosť pri riešení tohto podnetu. Preverujeme sučasný stav.

Vopred ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
01. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na predmetný pozemok nebolo vydané žiadne stavebné povolenie.
Kto? Stavebný úrad
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania