Preplnené nádoby na psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Jeden z občanov, ktorý vlastní psa a chodí ho pravidelne venčiť k Chorvátskemu ramenu, upozornil Jednotku oduševnených Petržalčanov na preplnené nádoby na psie exkrementy v tejto oblasti. Ako nasvedčuje priložená fotka k vyneseniu odpadu z koša neprišlo už viac ako týždeň a situácia začína byť kritická. Mestská časť Petržalka bojuje so psími exkrementmi na verejných priestranstvách umiestňovaním praktických sáčkov a nádob. Stále viac majiteľov psov si začalo na túto samozrejmosť zvykať. Je oprávnené sa domnievať, že aj tí poctiví psíčkari, ktorí si túto povinnosť splnia, budú veľmi demotivovaní v nej pokračovať, keď si mestská časť alebo jej dodávatelia neplnia svoju úlohu.

15. január 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade treba zdôrazniť, že majitelia psov môžu exkrementy po svojich psoch odhodiť aj do bežného koša na komunálny odpad. Zároveň je treba dodať, že v Petržalke máme osadené stovky košov na psie exkrementy v sídlisku nad rámec zákona, ktorý ukladá takéto špeciálne koše osádzať len pri výbehoch pre psov. Dodávateľská firma, ktorá zabezpečovala vyprázdňovanie košov na psie exkrementy a dopĺňanie sáčkov, ukončila svoju činnosť k 31.12.2012, v spolupráci s ňou sme nepokračovali kvôli nespokojnosti obyvateľov i samosprávy s jej činnosťou. Mestská časť mení systém údržby košov na psie exkremnety. Namiesto papierových sáčkov budú k dispozícií igelitové sáčky a vyprázdňovanie bude vykonávať Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka. Súčasná situácia vznikla z dôvodu tejto zmeny a zároveň preto, že VPS musela rovnakými kapacitami zabezpečiť aj zimnú údržbu. Podľa najnovších informácií by mali byť už všetky koše vyprázdnené.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
22. január 2013

Štefan Vetrák tiež psíčkár

Nezmysel. Keď sa o to staral VK servis tak takéto problémy neboli. Poďte sa pozrieť do priestoru medzi Lietavskou a Budatínskou. Zberná nádoba je plná. Je 15.1 2013 15:17. Načo si to VPSka brala, keď na to nemá pracovníkov? Alebo zasa iba lobbing? Igelitové sáčky? Dajú sa dať do kompostu? Za ako dlho sa rozložia? Papier sa znepáčil niektorým ľuďom?
26. jún 2013

Lýdia

Firma má pravideľne koše vyprázdňovať! nie raz za mesiac! Súhlasím so Štefanom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania