Bordel v ramene

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Hromada odpadu v ramene a pri ramene. Mrtve ryby. Skladka nedaleko, pri stavenisku. Vycistit, udrziavat, kontrolovat.

02. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Chorvátske rameno je vodohospodárske dielo, ktoré je v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku. Vyzveme ich, aby ho vyčistili. Napriek tomu ai nám nie je ľahostajný stav tohto významného prvku v Petržalke, preto sa o brehy často stará náš miestny podnik VPS a mestská časť pravidelne organizuje aj dobrovoľnícke akcie zamerané práve na vyčistenie ramena a jeho okolia. Radi aj vás na takejto akcii privítame.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
02. apríl 2014

Jaro

Pekne ste mu odpovedali :-).
03. apríl 2014

Ignac

Je to verejne priestranstvo v strede obytnej zony a nic ine ma nezaujima. Ako obcan platiaci dane vas ziadam aby ste si okamzite plnili povinnosti za ktore ste plateni, nech sa skryvate za nalepkou ktorehokolvek uradu.
03. apríl 2014

johnny

Ignac, len aby ste tie dane platili ako hovorite ;-) Ja ako obcan nesuhlasim s tym aby peniaze ktore sluzia na cistotu v Petrzalke boli pouzite na pozemkoch, ktorych majitelom alebo spravcom nieje Petrzalka, ak si nieje niekto schopny plnit svoje povinnosti moze ich dobrovolne odovzdat, urcite nebude mestska cast proti. Lebo inak mozu chodit kopat a upratovat aj k Vam do zahrady :)
07. apríl 2014

obyvateľ

O ten kus prírody ktorý slúži nám Petržalčanom sa naozaj nikto nestará. Minulý rok kosili rákosie ktoré sa rozrastá takmer až do polovice ramena, kosili ho len na jednom úseku. O čistení nie je ani reč. Vodohospodárskemu podniku nie je možné uložiť sankciu za neplnenie si povinnosti?
11. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k diskuii ešte zopár poznámok : Chorvátske rameno bolo vybudované v sedemdesiatych rokoch ako umelý kanál a jeho prvoradou funkciou bola ochrana Petržalky voči vysokej hladine podzemnej vody počas povodňových prietokov v Dunaji. Technická štúdia v tom čase neriešila urbanistické súvislosti, z čoho pramení väčšina problémov, ktoré toto územie prináša. Rameno je znečisťované odpadom od rybárov, zo sídliska od kontajnerových stojísk alebo od návštevníkov okolia.
Správcom ramena je Slovenský vodohospodársky podnik závod Šamorín. Kosenie brehového trávového porastu pri Chorvátskom ramene zabezpečuje správca, ktorý vykonáva v prvom rade údržbu ramena tak, aby bola zabezpečená jeho vodohospodárska funkcia. Harmonogram kosenia brehových porastov a vodných rastlín (okrem chránených lekien) je každoročne navrhovaný Regionálnym centrom ochrany prírody Bratislava. Okresný úrad Bratislava, ktorý vykonáva vodoochranný dozor Chorvátskeho ramena na základe tohto návrhu určí pre správcu časový harmonogram kosenia. Kosenie trstín sa vykonáva po stanovených úsekoch prevažne v období od konca augusta do konca novembra, vzhľadom na hniezdenie vtáctva. Kosenie vodných rastlín, sa zmysle výnimky udelenej MŽP, tiež vykonáva v tomto období. Z uvedených dôvodov nie je možné kosiť všetko. Vodoochranný dozor sa je aktuálne zvolaný dňa 15. apríla 2014, na ktorom bude upresnený harmonogram kosenia brehových porastov a vodných rastlín.
Mestská časť organizuje každoročne dobrovoľncku akciu so zámerom vyčistiť brehy i hladinu ramena, tentokrát to bude vo štvrtok 24. apríla od 14,00 hod., vítaní sú všetci, ktorí chcú priložiť ruku k dielu...

Mestská časť Bratislava-Petržalka
06. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania