Oranica namiesto zelene

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Juraj Hronsky 14. januára 2013

Problém s parkovaním je aj v tejto MČ značný a obyvatelia Kafendovej ulice sa už dávnejšie sťažovali priamo starostovi na parkovanie v časti od č. 22 po 30. Najskôr vodiči parkujú na chodníku a aj pred schodmi do vchodov a ďalej na verejnej zeleni, ktorá už dávno zeleňou ani nie je. Z rozbahneného terénu sa stala doslova oranica a blato vynášajú vozidlá na vozovku, kde vzniká blatová vrstva a po jej vysušení len prach. Navyše, do ulice v tejto časti je dopravnou značkou Zákaz vjazdu všetkých vozidiel, ktorý však nikto nerešpektuje a ani nikto nekontroluje. Je tu teda opätovný podnet na riešenie, za ktoré ďakujeme.

14. január 2013

Simona

Nabuduce treba poslat fotku aj s tymi autami susedov, ktorí tam takto na zeleni parkuju alebo treba hned volat mestsku policiu.
16. január 2013

Odpoveď samosprávy

Na Kafendovej ulici, v časti od obytného domu č. 22 po č. 30, je umiestnená dopravná značka B1 Zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch, spolu s dodatkovou tabuľkou E12 s textom „OKREM ZÁSOBOVANIA“ ktorá obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie, opravárske, údržbárske alebo komunálne a podobné služby, na vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo na vozidlá s osobitným označením č. O3; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je tabuľka umiestnená. Vodiči, ktorí parkujú so svojím vozidlom v zeleni porušujú VZN hl. mesta Slovenskej republiky Bratislavy o starostlivosti o verejnú zeleň na území hl. m. SR Bratislavy č. 8/1993 § 7, ods. 5, písm. a) a VZN Mestskej časti Rača o verejnej zeleni č. 10/2008 čl. 11, ods. 5, písm. h). Z uvedeného dôvodu bude okrskár mestskej polície častejšie a prísnejšie vykonávať kontrolu dodržiavania dopravných predpisov v tejto časti. V prípadoch, keď vodič porušuje dopravné predpisy a napríklad bráni pri vstupe do objektov, je možné obrátiť sa so žiadosťou o pomoc priamo na operačné stredisko Mestskej polície, č. tel.: 159.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
20. január 2013

Hronsky

Z celej odpovede mi je jasné, že porušovanie dopravných predpisov a ničenie verejnej zelene je v podstate v poriadku. I tak ďakujem...
26. január 2013

Dušan Veselý

Pracovníci m.č. Rača laxne pristupujú k riešeniu sťažností občanov. Povedal by som, že sa dokonca vysmievajú.
17. február 2013

Rudo

Prečo vypisujete na toto forum, lebo je to jednoduchšie, že? Čo tak zavolať na MP a prídu to riešiť hneď.
19. február 2013

Oliver

Pan Rudo, skusal si to uz niekedy?
Podstata je vsak inde, je to verejna zelen v starostlivosti MC, ktorej by malo zalezat na jej vzhlade a funkcnosti. Zelen tam uz totiz nikdy rast nebude a blato vynosene kolesami aut na cestu, kde namaju co robit nakoniec uschne a vydychaju si to len ludia z okolia.
18. marec 2013

Marcel J.

Predpokladam, ze ste si vsimli v novych podnetoch dalsiu lokalitu parkovania v oracine na Rustaveliho ul. To skutocne tu niet nikoho, kto by sa pozrel na taketo spinenie ulic a verejnych priestranstiev. Mestskych policajtov nevidno, ako je mesiac dlhy.
18. marec 2013

Dušan Veselý

A ani nebude ich vidno, ako je volebne obdobie dlhé.
25. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento priestor bol po ukončení rekonštrukčných prác na budove bývalých jaslí na Plickovej ulici zrenovovaný kameňmi. Toto riešenie umožňuje aj prechodné parkovanie automobilov, ktoré dovezú alebo prídu prevziať klientov zo stacionáru pre seniorov. Stacionár otvorí mestská časť Rača v októbri tohto roku.

Ďakujeme za podnet

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ BA - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania