Rušenie nočného kľudu pracovníkmi mesta pri odhrabávaní snehu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. februára 2013

Dobrý deň,
bývam na prízemí v bytovom dome v inak pokojnej lokalite na Ambroseho ulici. V zimných mesiacoch mám pravidelne problém s rušením nočného kľudu pracovníkmi mesta vykonávajúcimi údržbu chodníka rovno pod mojimi oknami. Okolo 4. hodiny (!) v noci zvyknú pravidelne rámusiť rovno pod oknom neberúc ohľad na to, že tam spia ľudia - miešanie posypového štrku v kovovej nádobe alebo škrabanie kovovou lopatou po asfalte je v noci dosť rušiaci element. Chápem, že údržbu komunikácií treba vykonať, ale realizovať ju takýmto hlučným spôsobom v čase, keď 98% ľudí spí, nie je podľa mňa akceptovateľné. Chodníky možno odhrabávať aj cez deň. Žiadam preto o posun výkonu týchto prác na neskoršiu DENNÚ hodinu. Ďakujem.

12. február 2013

naco nemam

stuple do usi a je to vybavene :D naco staznosti.. treba rano solit..a nie ked uz su ludia vonku a tak.
13. február 2013

expert

ked su cesty a chodniky neodhrabane, ludia nadavaju... ze to uz rano malo byt spravene ked idu do roboty. ked sa odhrnaju tak, aby boli odhrnute, ked pojdu rano do roboty, tak sa zase stazuju, ze robia hluk. Tak ako?
13. február 2013

okoloidúci

jednoducho: jedni nadávajú na to, druhí na ono :D
13. február 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
treba si uvedomiť, že rozloha Petržalky je viac ako 28 km2 a dĺžka nami spravovaných komunikácii je viac ako 53 km. Ak by pracovníci nastúpili na práce len počas dňa, tak by sa problémy so snehom len znásobovali. Sneží takmer v kuse ale napriek tomu sa chcú ráno ľudia dostať do práce, do škôl, do obchodu alebo do zdravotníckeho zariadenia a my sme tu od toho, aby sme im v rámci možností tieto komunikácie spriechodnili. Zamestnanci MP VPS sú takmer nepretržite už tretí deň v práci, na mnohé miesta sa musia vracať aj opakovane, pretože hodinu po odhrnutí to ani nie je poznať. SHMU vyhlásil navyše II. kalamitný stupeň, takže tomu musíme prispôsobiť aj našu aktivitu.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
13. február 2013

Olga

Sťažovateľ môže byť rád, že nemusí v noci odhadzovať sneh on. Robotníci pod jeho oknami by sa určite tiež radšej prehadzovali v teplej posteli ako byť od tretej rána na nohách! Pod našimi oknami keď je ráno takýto "hluk", tak s vďakou myslím na tých ktorí tam pracujú, aby sme sa my nemuseli brodiť v závejoch do roboty...
13. február 2013

Juliette

mal by byt rad ze aspon upratuju, o ine casti Petrzalky ani nezakopnu
13. február 2013

VladoB

u nás neodhŕňajú ani cestu, nie ešte chodníky a tiež bývam v BA...
14. február 2013

242

Byvam na opacnej strane, na Hrobakovej, okna na Ambroseho a napriek tomu co tu pisete, mozem potvrdit, ze to bolo maximalne neprijemne prebudenie...
15. február 2013

Obcan

Neuveritelne, nasnezilo a oni drzo odpratavaju sneh? Bez toho, aby si vypytali povolenie od miestnych obyvatelov?? Kocurkovovo toto! </sarcasm>
16. február 2013

Stvrty pilier SSR

O stvrtej rano nemaju co odpratavat sneh!
16. február 2013

Juliette

co by ste vy ludkovia robili keby vam to mesto pri kalamite prikazalo... to by ste museli makat a nikto by sa vas nepytal ci sa vam chce alebo nie
16. február 2013

Stvrty pilier SSR

Bez problemov, som za taky prikaz!
24. február 2013

TIEZ anonym ako stazovatel

ten co napisal tuto staznost musi byt riadny dement !
24. február 2013

Admin Bratislava-západ

Dovoľujeme si Vás požiadať o také vyjadrovanie kritických názorov, ktoré neobsahuje osobné útoky na iných prispievateľov a rešpektuje ich právo na odlišný názor.
01. marec 2013

Di

Teda neviem aký m*gor toto písal, ale mal by byť rád, že to odpratávajú skoro ráno, aby sa ľudia neprizabili. Toto sú presne typy, ktoré sa prvé sťažujú ak sa šmyknú. Takže, za mňa pochvala upratovacej rote:-)
27. marec 2013

Waldir

Prinesiem vám z práce stuple? Nie je problém, používam ich pravidelne, teda v praci. Ako sa len na toto niekto môže sťažovať! Ja mam pod oknom lode, vlaky, diaľnicu a verte že je to pohoda.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania