Aktualizovať podnet
Chodník pod trávnikom v neprehľadnej zákrute

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Chodník pod trávnikom v neprehľadnej zákrute

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

V lokalite, kde je obtiažny pohyb chodcov, je takto schovaný chodník. Určite by pomohlo aj to málo. ...

30. jún 2016

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,

Ďakujeme Vám za podnet a MČ BA – Ružinov požiada nášho dodávateľa, aby zabezpečil pokosenie ruderálu popri ceste v zákrute Na piesku.


S pozdravom


kancelária starostu
28. august 2016

vlaDyka

Problém je to, že to nie je iba "tráva na pokosenie". Tá predsa nerastie priamo na asfalte chodníka - ale na zemine, ktorá sa tu za tie roky nazbierala. A aj tú by bolo potrebné odstrániť.
A potom už nebude potrebné žiadne kosenie...

Poznámka: "ruderál" ? To predsa nie je žiadne rumovisko. Jednoducho sa o tento chodník roky nikto nestará a neudržuje. Je to predsa plne využívaná cestná komunikácia a vedľa susediaca je predsa súkromná záhrada.
04. august 2017

vlaDyka

aktuálne - žiadna zmena k lepšiemu. Dokonca už je blokovaný výhľad na komunikáciu! O zákryte chodcov ani nehovoriac...
14. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Podnet zaradíme do prebiehajúcich prác.

MU Bratislava Ružinov
10. január 2018

vlaDyka

Prešlo pár mesiacov...a žiadna zmena. :( Profil pôvodného chodníka rovnako minimálny, zarastený roh stále neumožňuje dostatočný výhľad - skôr naopak. A s prebiehajúcou stavbou BD oproti je to ešte horšie pre chodcov, ako doteraz, keďže pribudlo obmedzenie aj na náprotivnej strane vozovky - bez chodníka.
15. január 2018

vlaDyka

aktuálne
15. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne zaslaný samospráve už na základe vášho komentáru.
S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
21. máj 2018

vlaDyka

Takmer úplne zarastený chodník

Trvalo ignorovaná ůdržba chodníka. Je nutné už priam vysekať rokmi zanesený chodník zeminou, na ktorom už bujnie náletový trávnik Prečo v tak kritickom mieste, ktore nie je ani v noci osvetlené!, s neprehľadnou a zarastenou zákrutou, kde je obtiažne sa vyhnúť oprotiidúcim autám, kadiaľ vedie aj cyklotrasa, nie je možný aspoň minimálny záujem zodpovedných. Ak vóbec niekto taký je..
27. máj 2018

vlaDyka

Tak dobre teda - pridali ste môj NOVÝ podnet, k tomu existujúcemu, ktorý je od začiatku a už 2 roky trvalo NERIEŠENÝ. Voľakedy to bývalo tak, že ak sa dlho nič s podnetom nedeje, je - pre pozornosť úradu - praktickejšie vytvoriť nový, a preto som zvolil jeho nové vytvorenie, aby sa dostal do pozornosti - kohokoľvek. Vy ste ho však zaradili ako aktualizáciu to...neriešeného. Škoda - opäť sa s týmto miesto nič nestane a ostane iba v zabudnutí nevšímavých. No ktovie, možno tu raz vyrastie les a tiež si to nikto nevšimne....
28. máj 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
stránka funguje tak, že ak užívateľ nahlási podnet, ktorý už na stránke existuje, tak administrátor pridá tento novší podnet ako aktualizáciu staršieho podnetu. Takto sa snažíme o väčšiu prehľadnosť stránky a hlavne aby bol vývoj jedného problému viditeľný na jednom mieste. Keď som Váš nový podnet pridala ako aktualizáciu, automaticky som zaslala podnet opätovne samospráve na riešenie.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
31. máj 2018

vlaDyka

OK, ďakujem za vysvetlenie... Pochopil som.
17. júl 2018

vlaDyka

Bez akéhojkoľvek nánaku zmeny....
04. august 2018

vlaDyka

Stále bez zmeny k lepšiemu.
08. august 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
samospráva bola opätovne oslovená k riešeniu problému vzhľadom na Vašu aktualizáciu.

Juraj Hurný
[email protected]
20. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

na zaklade zadania prace dodavatelovi a vyslednej kontroly tymto oznamujeme vyriesenie podnetu.

@admin - prosim oznacit ako podnet vyrieseny.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
30. august 2018

vlaDyka

To myslíte vážne? A kedy zmizne aj ten "zemitý podklad" na ktorom ten porast vždy vyrastie? Ten považujete za súčasť chodníka? Podľa ktorej normy? Ak najbližšie niekde "vyrastie" na vozovka obdobný záber cez väčšinu jej profilu, to bude tiež v poriadku? Toto tu máte na jar opäť zarastené a bude to presne tam, kde doteraz....
14. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

zemity podklad nie je sucast chodnika a riesenim by bola kompletna rekonstrukcia. To by vsak vyzadovalo aby chodnik bol v majetku MC-Ruzinov. Ta disponuje iba pravomocou pozemky magistratu udrziavat, nie ich menit. Podla fotiek nie je mozne zadat presnu lokalitu, no pokial ju viete, zadajte ju sem: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/?bm=zbgis&z=8&c=19.53000,48.85063#! pre zistenie vlastnika. Ak je v majetku MC-Ruzinov, je mozne kontaktovat poslancov v komisii ktori schvaluju rekonstrukcne prace.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
29. september 2018

vlaDyka

Zrejme bude potrebné nahlásiť administrátorom tohoto portálu, že na základe ich mapy pre každý podnet, nie je možné určiť presnú lokalitu.
Ak teda Vám nestačí táto mapa na začiatku a ani uvádzané fotografie, nech sa páči: https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=zbgis&z=20&c=17.18207,48.15690&sc=n&it=point#/identifikacia/bod/20?1912716.5688202211,6133035.53045296
Chodník je na rovnakej parcele, ako susediaca komunikácia (rovnako v úbohom stave), o ktorú sa tiež "niekto" stará, predpokladám...
01. október 2018

vlaDyka

...a aktuálne doplňujem - podľa všetkého sa na danom mieste ide realizovať rozkopávka pre káblové vedenie (niečoho) - možno aj v súvislosti s novostavbou BD Novanta oproti. Takže je "predpoklad", že nejaký úrad už toto miesto zaregistroval a zadefinoval, do akého stavu sa to má dostať. A tak iba ostáva dúfať, že to nebude "zemitý podklad".
01. október 2018

vlaDyka

Doplnenie k predošlému komentáru - zrejme sa toto miesto bude rozkopávať. !? Ako dopadne???
01. október 2018

Michaela Kocakova

Dobry den,

V tomto zdevastovanom chodniku je osadena dopravna znacka a momentalne sa odtial tahaju kable, pri lampe sa robili vykopove prace. Uz len na vykopove prace musi byt povolenie od mesta. Prosim Vas dajde do poriadku aspon tu cast chodnika ktora tam je a nevyhovarajte sa nato ze to mesto nieje vlastnikom. Pochybujem ze si tam niekto sam od seba tento chodnik vyskladal. Denno- denne tadial chodia chodci, ktorych bezpecnost je ohrozena. To si treba pockat az na nestastie ?
28. október 2018

vlaDyka

Napriek tomu, že je podnet označený ako "Vyriešený", miesto vyzerá viacmenej rovnako, ako na jeho začiatku - pre vyše 2 rokmi!!! Lebo si MÚ myslí, že pokosenie trávy na chodníku je riešením problému - lebo tráva rastie bežne na chodníku, všakže....
A napriek tomu, že sa MÚ stále viac-menej dištancuje od tohoto miesta (viď doterajšia komunikácia), prebiehajú (resp. už prebehli) tu aj stavebné práce, ktorú tu zrejme ten istý úrad povolil. A pri nich sa dokonca pôvodný chodník viac a viac deštruuje - viď na zábere zachytené pôvodné obrubníky, vybrané z výkopu pre kabeláž (detto - viď aktualizáciu predtým), a ktoré už nebudú tam, kde doteraz. A očividne, zodpovedným - ak vôbec už niekto taký existuje - je to úplne jedno...
Kto teda toto má a môže riešiť ?
A opäť aj otázka na administrátora - je už načase urobiť nový podnet, alebo má stále "zmysel" pokračovať už tretí rok v tom istom ?
01. máj 2020

Marek Múčka

stale bez zmeny
16. júl 2020

vlaDyka

Je 16.7.2020 a vyzerá to nie rovnako, ale ešte horšie ako pri vytváraní podnetu! Škoda reči.....
31. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne otvorili a zaslali samospráve.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokosenie trávy pri chodníku sme zadali nášmu dodávateľovi.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
19. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol vyriešený.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania