Odrezané verejné osvetlenie okolo domu Stavbárska 34-36-38

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Výbor zástupcov vlastníkov 07. septembra 2016

reaugujeme na "Žiadna lampa pred vchodom domu, len tma"
V tejto veci sme už dávno písali oficiálne ako Výbor zástupcov vlastníkov, Stavbárska 34-36, Bratislava aj na mestskú časť, aj na magistrát . Dostali sme odpoveď , že do r. 2018 sa to bude postupne riešiť a pritom lampa, ktorá slúži len pre pár ľudí bola ponechaná aj keď bola poškodená viac, ako tie, ktoré boli odrezané. Ľudia tu chodia po úplnej tme, podotýkame, že ani zo zástavky nie je tu žiadna lampa a teraz už ozaj chodíme po tme ako vo vreci.
Na našu pripomienku, práve na to, že boli odrezané stožiare , ktoré ako tak osvetľovali chodník a slúžili pre 3 bloky, cca 350 bytov a lampa, ktorá slúži len pre pár ľudí, zostalala a pritom bola viac poškodená , odpoveď už od magistrátu sme nedostali.


VZV Stavbárska 34-36

08. september 2016

Martin Nýdr

Treba bonbardovať magistrát, aby dal peniaze na sanácie takýchto skorodvaných stožiarov.
09. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stožiare boli zdemontované z dôvodu ochrany zdravia obyvateľov, nakoľko vplyvom nadmerného poškodenia koróziou hrozil ich pád.
Montáž nových stožiarov verejného osvetlenia /VO/ je limitovaná
finančnými prostriedkami uvoľnenými na tento účel v rozpočte Magistrátu
Hl. mesta SR Bratislavy. Podľa návrhu Dodatku č.33 k Zmluve o prevádzkovaní
VO v Bratislave, prevádzkovateľ VO fy Siemens znovupostavila v roku 2016 stožiare VO v počte 57 ks.
Z výšky pridelených prostriedkov - 100 000 EUR - na tento rok musíme konštatovať, že pridelené prostriedky sú nepostačujúce.
Oddelenie správy komunikácií v návrhu rozpočtu Magistrátu Hl. mesta SR Bratislavy na roky 2016 - 2018
žiada o pridelenie finančných prostriedkov na výmenu stožiarov VO a to v počte 300 ks ročne.
Montáž ďalších stožiarov VO - výmena skorodovaných stožiarov bude po pridelení finančných prostriedkov realizovaná v poradí v akom boli demontované.

Nakoľko terajšiemu prevádzkovateľovi VO v Bratislave spoločnosti SIEMENS, s.r.o. končí v novembri 2016 zmluva, Hlavné mesto SR Bratislavy pripravuje verejné obstarávanie na nového dodávateľa, ktorý bude od budúceho roku zabezpečovať údržbu VO. Vyvinieme maximálne úsilie, aby do tejto zmluvy boli zapracované riešenia technického stavu zariadenia VO – výmena skorodovaných stožiarov, rekonštrukcia a modernizácia s použitím úsporných svietidiel s LED technológiou s potlačením svetelného smogu.

Tá viac poškodená "lampa" nemá poškodený stožiar, ale iba prehrdzavené dvierka.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu
09. september 2016

Andželka Sweet-ova

Hlavne že sú peniaze na pelargónie na stĺpoch osvetlenia...a v zime vianočná svetelná výzdoba..Tie sú asi dôležitejšie ako bezpečnosť ľudí.A čo sú to za bezpečnostné opatrenia,kvôli ktorým sa zlikvidujú lampy a zvýši sa riziko úrazu na krivom chodníku a riziko lúpežného prepadu?! Keď ide o kydanie na Pentagon tak to majú všetci plnú hubu rečí, ale keď sa položí konkrétna otázka tak sú zrazu hluchí aj slepí. Pri kostole teraz prerábali chodník,ktorý ani nepotreboval opravu...na to tiež majú peniaze!? A hlavne,že rozhodli o zvýšení daní za byty...
25. január 2017

Aniko

Verejné osvetlenie v hlavnom meste SR Bratislave aj naďalej zabezpečuje spoločnosť Siemens. Koncom roka 2016 sa skončila dvadsaťročná zmluva na dodávku komplexnej služby správy verejného osvetlenia, ktorú malo mesto uzatvorenú so spoločnosťou Siemens. Podľa hovorkyne Bratislavy Ivany Skokanovej až do výberu nového dodávateľa komplexných služieb verejného osvetlenia mesto zabezpečilo osvetlenie Zmluvou o úrovni poskytovania služieb, ktorú so Siemensom uzavreli na dvanásť mesiacov s možnosťou opcie na ďalších dvanásť mesiacov. Verejné osvetlenie sa skladá zo svetelného zdroja, nosného zariadenia a rozvodu. Vlastníkom i správcom osvetlenia je hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, prevádzkovateľom je firma, ktorá na základe zmluvy s mestom prevádzkuje osvetlenie Bratislavy. Za technicko-prevádzkový stav zariadení verejného osvetlenia umiestneného na verejných priestranstvách zodpovedajú vlastník, správca a prevádzkovateľ.
Autor: SITA, 16. januára 2017
Na zaklade tejto informacie by bolo viac ako vhodne a potrebne, aby boli sprevadzkovane a sfunkcnene lampy verejneho osvetlenia v danej lokalite.
Kazdy,kto to nepozna osobne,moze v skorych rannych a vecernych hodinach si vyskusat prejst po neosvetlenom a zladovatenom chodniku od zastavky MHD, alebo y opacnej strany od parkoviska.
Tymto sa pytam pana starostu Kuruca,kedy bude naprava v tejto lokalite,v okoli Pentagonu?
Za odpoved dakujem
Aniko

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania