Zarastený a znečistený chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení

Chodnik je zarasteny burinou, hodilo by sa ju postriekat a vykosit.

03. október 2016

jaro

Si robíš srandu?
06. október 2016

batman

Tak toto je naozaj perlička.

Žiadam admina aby okamžite stiahol podnet zo stránky a neotravoval s takýmito vecami samosprávu. Sú tu aj dôležitejšie veci.
A Jakub nech si dlhé chvíle trávi iným spôsobom.
06. október 2016

Odkaz pre starostu

Zdravim Batman,

obsah podnetu splna predpoklady, na zaklade ktorych je mozne podnet poslat samosprave na riesenie. Vychadzam z bodu c.2: https://www.odkazprestarostu.sk/pomoc - preto Vasmu navrhu na stiahnutie podnetu z webu OPS nevyhoviem.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
10. október 2016

batman

pán Admin z MČ BaNM,
nesúhlasím a opätovne žiadam o odstránenie podnetu. Nahlasovanie každej vyrastajúcej púpavy z chodníka nepokladám za veci prospešné, skôr to pokladám za kontraproduktívne. Nárážam aj na potrebu kvalitnejšej filtrácie nahlasovaných podnetov.
10. október 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

každý občan považuje za problém niečo iné a administrátori nie sú cenzori, ktorí rozhodujú o zverejnení či nezverejnení podnetu. Pokiaľ boli splnené podmienky portálu, nemôžeme rozhodovať o tom, či ide o dostatočný problém na to, aby sme ho zverejnili - či ide o problém, ktorý je nutné riešiť, môžu zhodnotiť užívatelia v diskusii a samotná samospráva pri odpovedi.

Martin Kollárik
[email protected]
13. október 2016

batman

V poriadku teda, už dvaja užívatelia v diskusii zhodnotili, že podnet nie je nutné riešiť. Koľko je ich treba na to aby sa uznalo, že podnetom netreba zaťažovať samosprávu ?

Pochopil som teda tento portál správne?
Ak nahlásim, že mi chodník pred domom osral vrabec a treba ho vyčistit, tak môj podnet bude zaslaný príslušnej samospráve na riešenie. Samospráva napíše, že pán Batman je nám to veľmi ľúto, ale nechodíme čistiť každé hovienko od vrabca. A vy potom napíšete, že podnet bol vyriešený a zaradíte ho do štatistiky.

Ide mi o to, že stránka obsahuje kopec neodborného balastu. A Slováci sú vo všeobecnosti veľmi "sčítaný" národ. Každý, kto má vodičský preukaz si myslí, že je odborníkom na dopravu a myslí si, že to jeho riešenie je to najlepšie. Ja som dopravu študoval, a myslím, že zasielať samospráve denne niekoľko podnetov, v ktorých majú obhajovať normové riešenia nikomu nič neprinesie.

ako pekný príklad uvádzam nasledujúci podnet:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/33743/znacenie-parkovania-na-majernikovej
14. október 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

portál plní dve základné funkcie - prvou je nahlasovanie a riešenie podnetov a druhou funkciou je komunikácia medzi samosprávou a občanmi. Je preto dôležité, aby samospráva reagovala na akýkoľvek podnet svojich občanov, pretože každý má právo vyjadriť svoj názor a ako som uviedol, každého trápi niečo iné. Súhlasím s Vami, že občania potrebujú v niektorých prípadoch usmerniť a vysvetliť, a práve aj na to slúži tento portál.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
19. október 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania