Útočiaca svorka 30 psov na výbehu psov Gessayova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jaroslav Žuli 11. októbra 2016

Na voľný výbeh psov na Gessayovej ulici chodievajú psičkári ako aj rodičia s malými deťmi. Väčšina psov je socializovaná a na lúke nevznikajú problémy, až na jeden.
Na lúku chodí venčiť svorku cca 30 psov ich majiteľka aj s priateľom. Psov má ubytovaných v objekte Gessayova 3. Sú nezvládateľné. Útočia ako svorka, napádajú a hryzú iných psov, ich majiteľov ako aj malé deti. Sú tu každodenné konflikty, pri ktorých sú majiteľka a jej druh neobvykle agresívni a vulgárni.
Odporúčam Vám pozrieť si aj príspevok na facebooku https://www.facebook.com/groups/858082824212910/permalink/1279177352103453/?__mref=message_bubble v ktorom aj iní popisujú svoje skúsenosti.
Osobne poznám cez desať majiteľov psov, čo pre bezpečnosť svojich detí a psov prestali na lúku chodiť.

11. október 2016

autopravo

jak moze hryzt inych psov, ich majitelov a male deti len tak??? ved obycajne pohryzenie psom nie je len tak. tam treba preukazat do 72 hodin, ktory pes to spravil a ci je ockovany. to este nikto nenahlasil policajtom? nie mestskym, ale zelenym! vsak je to takmer pod oknami policie!
11. október 2016

Jaroslav Žuli

Štátni policajti tam chodia pravidelne ale vtedy ich majiteľka nevenčí (sleduje priestor kamerou). Svorka pozostáva prevažne z mexických naháčov. Útočí na všetky veľkosti psov, vrátane dog.
12. október 2016

autopravo

Asi treba volat okazmity vyjazd zelenej statnej policie.
Tu svorku treba zatrhnut a zrusit.
12. október 2016

Jaroslav Žuli

Včera pokúsali chlapca venčiaceho cane corso
12. október 2016

autopravo

Tak potom komu pomahaju a koho chrania?
13. október 2016

Anonymný užívateľ

sukromna osoba monitoruje priestpr kamerou? kde je ta kamera?
13. október 2016

Jaroslav Žuli

O akom monitorovaní priestoru hovoríte?
Ak myslíte fotku, ide o snímok z voľného výbehu psov - ilustračne nakoľko stránka na podanie podnetu vyžaduje aj fotografiu. Nejde o psov chovateľky.
14. október 2016

autopravo

Pan Karol mal zrejme na mysli cast vety pana Jaroslava Zuliho v zatvorke "(sleduje priestor kamerou)". Mna by tiez zaujimalo, ci ma niekde dotycna opravnenie sledovat priestor kamerou.
15. október 2016

Jaroslav Žuli

Áno, má kameru na budove umiestnenú tak, že sleduje voľne prístupný priestor pred budovou (kde odstavuje aj svoje auto).
30. október 2016

Jaroslav Žuli

Podnet som podal aj emailom na starostu Petržalky, p. Bajana. K tomu mám nasledujúcu odpoveď (viď nižšie). Dúfam, že miestny úrad bude situáciu ďalej monitorovať a hladať riešenie. Aj pracovníci úradu vedia, že riešenie obdobnej situácie s majiteľkou psov v Čunove trvalo niekoľko rokov. Dúfam, že teraz bude rýchlejšie.

Dobrý deň pán ...
o tomto probléme, ktorý sa týka majiteľky asi 30 psov, ktorá ich venčí v priestore Gessayovej ulice medzi nám Hraničiarov a Romanovou (Kauflandom), vieme. Títo psi sa správajú ako svorka, sú nekontrolovaní a útoční.

Majiteľka bola zamestnancami Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Petržalka a mestskou políciou kontrolovaná za účelom zistenia pôvodu psov. Dotyčná pani uviedla, že zariadenie je psí hotel a tieto psy nie sú jej.

Vzhľadom na uvedené, sme listom požiadali o prešetrenie Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu, ako kompetentný orgán, ktorá dňa 27. 10. 2016 uskutoční kontrolu aj za účasti mestskej polície a zamestnancov miestneho úradu. Zároveň sme požiadali Mestskú políciu o zvýšenú kontrolnú činnosť v uvedenej lokalite, aby bola zabezpečená bezpečnosť obyvateľov.

Chov psov, aký prevádzkuje pani určite nie je v súlade s platnou legislatívou, preto sú a budú voči nej podniknuté kroky, aby došlo k náprave vzniknutej situácie.
S pozdravom

Ing. Zuzana Juhásová
vedúca oddelenia životného prostredia
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Tel.: 02/68 288 847
www.petrzalka.sk
23. január 2017

Kaja

Tak tento podnet zaujíma aj mňa, pretože s týmito psami ako aj s majiteľmi sme tiež mali problém ako majitelia psa a nechápem prečo je v statuse neriešené,keďže je to veľký a závažný problém.
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

voči pani boli podniknuté také kroky, aby došlo k náprave vzniknutej situácie.

MÚ BA - Petržalka
17. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pani s uvedenou svorkou psov sa už dlhšiu dobu v uvedenom priestore, ani inde v Petržalke nenachádza.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
08. október 2021

Alexandra Jahnová

Ta fúria uase uradovala na namesti hraniciarov aj s jej bastardmi .. kusali mojho psa a isli aj do mna nastastie ich moj pes zahanal odomna a pani mi isla ustredrit ranu a moj pes ju kusol v sebaobrane( predtym ho kopla este do papule) zajtra to bude ohlasene opat na polici

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania