Neprehľadná zákruta na ulici Ota Holúska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Záhorská Bystrica

Vyriešený
meno
Karol 10. novembra 2016

Na zákrute popri bytovom komplexe Pod vŕškami každý deň hrozí dopravná kolízia. Veľmi by pomohlo, keby sa tam dalo dopravné zrkadlo.

10. november 2016

Michal Jemala

Podporujem podnet a súhlasim, že zákruta je veľmi neprehľadná. V prípade, že chce vodič odbočiť vľavo, nemá viditelnosť na protiidúce vozidlá až dovtedy, kým nevojde do opačného pruhu. Dopravné zrkadlo by určite situáciu výrazne vylepšilo.
11. november 2016

Zuzana Synakova-Reisingerova

Podporujem podnet a dufam,ze tak lahko riesitelny problem rizikoveho useku cesty, na ktorom denne odbacam dolava (co je prave problematicky smer),sa coskoro vyriesi.
12. november 2016

Frédéric Jacq

Takisto podporujem podnet. Bol som uz dva krat na MU v ZB, v snahe to riesit, hovorili mi, ze som jedinny, koho to trapi... Verim, ze MU coskoro urobi vsetko co je v jeho silach, aby to dali to poriadku. Dakujem.
14. november 2016

Odpoveď samosprávy

Na základe viacnásobných podnetov zo strany obyvateľov bývajúcich v tejto lokalite, mestská časť oslovila súčasného správcu komunikácie - spoločnosť Opera SL Group aby sa k danej veci vyjadril. Toto je stanovisko súčasného správcu: Momentálne prebieha proces odovzdávania predmetnej komunikácie a všetkých ostatných komunikácií v lokalite Krče a Pod vŕškami na Hlavné mesto SR Bratislavu. Celá dopravná infraštruktúra tejto lokality bola vybudovaná podľa schválenej projektovej dokumentácie, ktorej súčasťou bol aj projekt dopravného značenia na komunikáciách. Tento bol riadne odsúhlasený všetkými kompetentnými orgánmi, a v štádiu procesu odovzdávania nie sú možné akékoľvek zmeny a zásahy do schválenej projektovej dokumentácie.

Štulajterová, Referát výstavby a dopravy
14. november 2016

Jozef Reisinger

Zákruta je jednoznačne neprehľadná. Existuje niekto, kto po nej jazdí a tvrdí, že je prehľadná?
14. november 2016

Michal Jemala

V prvom rade ďakujem p. Štulajterovej za oslovenie súčasného správcu komunikácie. Avšak je zrejmé, že Opera SL Group nemá už v tomto štádiu najmenší záujem riešiť tento problém. Fakt, že momentálne už prebieha proces odovzdávania komunikácie samospráve, je výborná príležitosť nečakať na jeho ukončenie a proaktívne osloviť kompetentné orgány na revíziu dopravného značenia v mieste zákruty. Kým sa proces ukončí možme mať na stole schválenu žiadosť na inštaláciu zrkadla. V našom štáte sa to síce deje len zriedka, ale možno by v tomto prípade mohol zdravý rozum zvíťaziť na byrokraciou.
21. november 2016

Lucia Jacq

Pripájam sa k podpore podnetu na osadenie zrkadla.
Osobne som tam už zažila niekoľko nepríjemných situácii!
Rada by som sa informovala, ako dlho už prebieha odovzdávanie Hlavnému mestu a kedy je predpoklad, že to odovzdane bude. Takto môžeme čakať kľudne aj rok, dva, tri a nič sa nebude diať, lebo cely proces bude stále v štádiu " odovzdávania". Dakujem.
22. november 2016

Odpoveď samosprávy

Pridaná odpoveď:
Správca komunikácie bol písomne vyzvaný na riešenie, ale ako som už spomínala, nie je v našej kompetencii „prinútiť“ ho, aby tam toto dopravné zrkadlo aj skutočne osadil, keďže ako dôvod uvádza už spomínaný neukončený proces odovzdania komunikácií Hlavnému mestu.







Ing. Štulajterová, referát výstavby a dopravy
20. december 2016

Odpoveď samosprávy

Stanovisko správcu komunikácie- Pod Vŕškami je k nahliadnutiu na referáte výstavby a dopravy.

referát výstavby, dopravy a životného prostredia
Ing. Liďáková
30. január 2017

Frédéric Jacq

Dobry den, pani Lidakova, mohli by ste nam strucne napisat obsah toho stanoviska ? Dakujem.
10. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. december 2019

Jozef Reisinger

Zrkadlo bolo osadene. Ďakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania