Neodpratané lístie na Hlaváčikovej 14-18

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Jana 09. januára 2017

Dobrý deň,
chcela by som nahlásiť neodpratanie lístia na Hlaváčikovej 14-18. Neodpratané lístie spôsobuje problém pri zimnej údržbe a pri veternom počasí znečistenie okolia bytového domu.
Ďakujem.

11. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobry den. Podnet sme odstupili nasmu podniku VPS na vybavenie. Dakujeme za upozornenie.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
12. január 2017

Miroslav Šrol

Lístie nie je odpratané po jeseni pravdepodobne nikde v MČ, ak ho už neodvial vietor. Vidno to aj v "dvorovom priestore" medzi ul. Ľ. Fullu a J. Stanislava. Miroslav, Ľ. Fullu.
16. január 2017

Odpoveď samosprávy

Podla informacie z nasho podniku VPS - bolo listie v tejto lokalite vyhrabavane zaciatkom novembra, vtedy este nebolo zo stromov opadane vsetko. Docistovanie listia je v plane, ked to pocasie dovoli.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
17. január 2017

Miroslav Šrol

Informácie vášho podniku VPS sú "mierne povedané" nepresné. Chodím v okolí 3x denne so psíkom a asi by som si akékoľvek aktivity všimol. Rovnako "presné sú informácie o kosení - na DD sa kosilo vlani (2016) trikrát, aj to tretí krát len na niektorých miestach - viac viditeľných, hoci p. starostka v novinách hovorila o siedmich cykloch kosenia (Čo je to cyklus?). Rok predtým (2015) len jeden a pol krát (skončili v polovici ulice), hoci bolo vykázané 5-násobné kosenie. Vďaka nevhodným termínom kosenia sa vysemenením rozmnožili niektoré druhy buriny (trávniky sú už len na súkromne udržiavaných plochách). Osobitne nebezpečné sú klásky istej traviny, ľudovo nazývané osiny, ktoré sú schopné posúvaním sa v kožušine zvierat dostať sa napr. do ucha, ňucháča či oka, dokonca aj prepichnúť jemnejšie miesto kože (vlastná skúsenosť už viackrát). "Radosť" z toho môžu mať len zverolekári, asi aj preto sa v našej MČ tak "rozmnožujú". Konečne často možno postrehnúť aj neodbornosť v zimnej údržbe, a to nielen zo strany amatérov poverených správcami priľahlých budov (aj tam by sa občas zišlo usmernenie zo strany MÚ).
Keď už máme takýto, podľa všetkého úsporný, podnik verejnoprospešných služieb, mal by mať odborné vedenie (aj kontrolu vykonanej práce), prípadne využiť aj externé poradenstvo, aby bol aj užitočný. A určite by pomohlo, keby sme už konečne mali aj toľko spomínaného „inšpektora čistoty a poriadku“. Mám totiž už asi dva roky pocit (a nie sám), že naša MČ je navonok najšpinavšie a najzanedbanejšie sídlo, asi nie len v Bratislave. Kade chodia naši poslanci, keď to nevidia?
Bol som presvedčený, že sme si zvolili miestne zastupiteľstvo, ktorému okrem „veľkých vecí“ - hospodárenie, územný rozvoj, sociálne veci a pod., bude záležať aj na „obyčajnom“ životnom prostredí.
10. jún 2022

Odpoveď samosprávy

rok 2022. Podnet uzatvárame.

Beata Boháčiková, ref.dopravy a verejného poriadku, MÚ MČ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania