Parkujúce autá ničia stromy - Ružinovská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Nacbo Ynmynona 29. januára 2017

Parkujúce autá ničia miesta pre stromy na Ružinovskej. Prosím o vyriešenie, kým je okolo stromov aspoň aký taký obrubník a kým nemajú úplne ujazdenú pôdu. Ak tam chceme mať parkujúce autá, inšpirujme sa susedným rakúskom a spravme tam medzi stromami ostrovčeky na úrovni vozovky. Je to lepšie ako potom rovnaké peniaze vraziť do záchrany stromov a rekonštrukcie chodníka, ktorý autá čoskoro zničia. A ak tam nechceme mať parkujúce autá, tak stačí aby samospráva zatlačiť na políciu, ktorá o probléme vie, ale odmieta ho riešiť. Autá totiž parkujú na cestičke pre chodcov a cyklistov. Ďakujem.

30. január 2017

Maja

Súhlas, ale ja by som tam radšej zakázala parkovanie....
03. február 2017

Braňo

Treba zakázať parkovanie na chodníkoch. V celej BA sú zničené obrubníky a zeleň, parkujúce autá vytláčajú chodcov.
02. marec 2017

AdPo

Pozdravujem Vás,

Tiež som si hneď spomenul na Rakúsky systém, ktorý je pekný, úhľadný, šetrný a čo viac, aj funguje v praxi. Ale to by sme nemohli žiť na Slovensku, kde sa nič pekné, úhľadné, šetrné a praktické nedá urobiť, pretože vraj na to nie sú peniaze.

Ale ako vidíme v praxi, tak peniaze sú, ale na nesprávnych účtoch.

Apropo, robte niečo s tým ružinovom, lebo to tam ide hrozne dole vodou a ako vidím aj na OPS, tak je to tu červené more neriešených problémov.

Dokedy?

p.s. Držím tomu stromu palce. aby zvládol prežiť, ale ľahké to mať nebude. Na korene mu totiž šliape automobilová loby a tá, na rozdiel od stromu, dokáže vyhrávať voľby.
02. marec 2017

Nacbo Ynmynona

Tomu mlademu stromu uz nanestastie nepomoze nic. Stale je vsak cas, ochranit ostatne od jazdenia po korenoch. Navyse ide o cesticku pre chodcov a cyklistov, ktoru si auta zamienaju s chodnikom a pravidelnym jazdenim a parkovanim nicia ju aj stromy. Travnik vedla bezohladni vodici uz znicili, ale na to je uz iny (tiez nerieseny) podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/14958/parkovisko-na-luke-stadion-v-dzurilu
Prosim o rychle riesenie situacie v tejto oblasti a ked tu bude "bezpecne" (aspon pre stromy), tak ziadam aj o znovuvysadenie chybajuceho stromu.
Preistotu zopakujem, ze policia to neriesi, takze odporucanie volat 159 mi prosim nedavajte.
02. marec 2017

Nacbo Ynmynona

V aktualizacii som uviedol, ze "auta si cesticku pre chodcov a cyklistov zamienaju s chodnikom" ale miesto "chodnikom" tam malo tam byt "parkoviskom". To je tak, ked bezohladni vodici parkuju vsade kde sa zmestia a clovek uz ani nevidi rozdiel medzi chodnikom a parkoviskom.
07. marec 2017

AdPo

Ako vidím, tak podnet je neriešený.
Včera som sa tam bol pozrieť a teda poviem Vám, že to vyzerá otrasne. Ale čo viac, tak mám pocit, že celý Ružinov padá veľmi hlboko do miest, kam slnko nesvieti. Pán Ing. Mgr. DUŠAN PEKÁR, nehanbíte sa tak troška za svoju mestskú časť? Máte 2 (slovom: dve) vysoké školy a nechce sa mi veriť, že by človek ako vy dopustil takéto správanie sa vodičov. Samozrejme, vy ste v Ružinove nevyrastal a nemáte k nemu tak silný citový vzťah, ako ľudia, ktorých záujmy zastupujete, ale predsa len by sa patrilo mať v sebe trocha viac seba-reflexie.
Odkaz pre starostu je tu aj na to, aby nastavil zrkadlo kompetentným a pripomenul im ich povinnosti, ale každý podnet (až na malé výnimky) sa automaticky posúva do statusu neriešený.
Tie autá sú naozaj iba špička ľadovca a treba si uvedomiť, že už nepracujete pre spoločnosť Slovnaft a nemusíte tým pádom obhajovať záujmy petrolejových princov a každý jeden kúsok priestoru obetovať parkujúcim autám.
Kompletné náklady, ktoré mala mestská časť s vysadením a údržbou poškodenej zelene v tejto časti Ružinova, by som ja osobne dal preplatiť Vám, ako pokutu za Vaše nekonanie a benevolentný prístup. A k tomu by bola pripojená aj povinnosť nejaké tie stromy vysadiť. To totiž politici (aj starostovia) veľkého formátu občas robia.
08. marec 2017

Maja

Súhlasím, druhé volebné obdobie Pekára je úplná ničota. Vie, že už nemôže kandidovať tak mu na ničom nezáleží a asi má iné záujmy ako starosť o mestskú časť. Všade špina, viac a viac áut a všetko zanedbané.
03. február 2018

Nacbo Ynmynona

Boli osadené stĺpiky, takže parkujúce autá už neničia stromy. Prechádzajú "len" cez miesto kde pred rokom zlomili strom a doteraz nebol nahradený a cez prechod pre chodcov pri odbočke k pohotovosti, ale to je asi na iný podnet. Tento podnet sa teda môže uzavrieť.
Celkovo je však smutné, že samospráva radšej investovala peniaze do stĺpikov, namiesto toho, aby autá parkujúce a jazdiace po cestičke pre chodcov a cyklistov riešila polícia. Teraz sa tam už síce neparkuje, ale autá tade jazdia naďalej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania