Lavičky pri cykloceste

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter P. 20. marca 2017

Dobry den,

na cykloceste v Petrzalke pred Nemocnicou Antolska prave pribudli nove lavičky. To je sice fajn ale otazka je ci je vhodne aby pri cykloceste vobec boli lavicky. Cyklocesta, podľa mňa, nie je vhodné miesto, kde sa motajú a posedávajú mamičky s deťmi alebo starší ludia. Nehovoriac už o osadení lavičky hned pri kraji cyklocesty. Tato lavička už sama o sebe ohrozuje bezpečnosť cyklistov, nie to ešte ked bude niekto na nej sedieť. V tom pripade to bude nebezpečné pre obidve strany. Navrhujem lavičky z cyklocesty odstrániť úplne a osadiť inde, resp. prinajmenšom ich posunut aspon o 1 m dozadu.

Dakujem

Peter Polak
Petrzalka

20. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
súhlasíme s názorom , že umiestnenie lavičiek pri kraji cyklocesty nie je vhodné.
Nevieme kto to zabezpečoval a nás , správcu si od nás nikto nepýtal stanovisko.
Určite by bolo zamietavé , resp. žiadali by sme ich zasunutie .
Obrátime sa ohľadom tohto problému na MČ Petržalka.

Katarina Szabová STARZ
20. marec 2017

Peter P.

Dakujem za odpoved, Myslim si, ze pri cykloceste by nemali byt ziadne lavicky. Pohybyju sa tam cyklisti, ktorych rychlost je omnoho vyssia ako chodcov. Takze nie je vhodne aby sa pri cykloceste pohybovali chodci, ktori tam budu postavat alebo posedavat. Nehovoriac a mamicka s detmi, ktore budu pobehovat okolo. Je to nebezpecne miesto pre deti. Kedze cyklisti tam lavicky nepotrebuju, navrhujem ich odtial odstranit uplne,
20. marec 2017

Michal Oravec

Depends. Konkretne umiestnenie je urcite sproste. Ale vseobecne - maju chodci/rodicia/deti alternativu? Predstavte si ze byvate niekde pri ramene a chcete ist s kocikom na prechadzku k Dunaju. Alebo len na prechadzku okolo ramena. Vela moznosti nemate.
20. marec 2017

Michal Oravec

"Je to nebezpecne miesto pre deti." A kde je bezpecne miesto pre deti?
20. marec 2017

Peter P.

Bezpecne miesto pre deti je, urcite, detske ihrisko. Samozrejme chapem, ze aj rodicia s detmi sa chcu prejst popri ramene a aj to tak funguje, ze cyklocestu vyuzivaju aj chodci aj mamicky s kocikmi. To im nikto nemoze a ani nechce zakazovat. Avsak cesta ma sluzit hlavne na presun a nie na posedavanie na lavickach pri cykloceste a motanie sa deti medzi cyklistami. Asi si nikto nezela aby dochadzalo ku koliziam a urazom.
23. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská časť zabezpečí odstránenie lavičiek z uvedenej lokality a umiestni ich na inom vhodnejšom priestore.

mestská časť BA-Petržalka
03. apríl 2017

Peter P.

Lavicky uz pri cykloceste nie su. V tomto pripade postupovala samosprava rychlo za co si zasluzi pochvalu. Vdaka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania