Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jan 02. apríla 2017

Dobrý večer.

Kedykoľvek idem po jednosmernej časti Jadranskej ulice v smere od Žatevnej, parkujú majitelia áut svoje vozidla na chodníku tak, že zaberajú celý chodník. Mnohí majú pritom na pozemku garáže a dvory, kde môžu parkovať tiež. Mestská polícia s tým absolútne nič nerobí.
Prosím o riešenie situácie, pretože chodci a mamičky s kočíkmi sú nútení kráčať po ceste, kde ich ohrozujú iní vodiči.

Ďakujem.

Jan

03. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Váš podnet postupujeme mestskej polícii. Riešenie týchto situácií je v kompetencii mestskej polície. Skutočne je im to treba nahlásiť. Pokiaľ máte vedomosť, že napriek nahláseniu nekonajú, prosím o informáciu kedy to bolo.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ
03. apríl 2017

Jan

Ja som mestskej polícii v minulosti nenahlásil chybné parkovanie na Žatevnej, ale problém je tam stále rovnaký už najmenej dva roky a mestská polícia s ním nič nerobí.
Predpokladám, že mestská polícia by mala aspoň raz za rok prejsť každou ulicou v Dúbravke.
02. máj 2017

Eva Evicka

Taketo nahlasovanie mestskej policii uz bolo v minulosti .jedenkrat pokutovali vytipovane auta a odvtedy sa s tym nic nerobilo.najma ked prsi a cesta je zaliata vodou,clovek nema kam ustupit nakolko na chodniku su auta..mestska policia na to kasle a konat by mal miestny urad a pozadovat pravidelne kontroly a nie sa alibisticky vyhovarat.
02. máj 2017

Eva Evicka

A este k tomu nahlasovaniu.Nahlasovali to aj susedia mestskej policii,ta absolutne nekonala,a potom uz vyzerali ako kverulantska rodina tak sa na to vykašlali.ALIBISTICKE VYHOVORKY MÚ
03. máj 2017

Jan

Za ten mesiac, čo je parkovanie na chodníku na Jadranskej nahlásené som tadiaľ už viackrát išiel a nič sa nezmenilo. Predpokladám, že mestská polícia tam ani nebola, alebo ak bola tak nič nevyriešila.
Nejde mi o to, aby tam pokutovali a rozdávali papuče, ale aby zaistili, že sa na chodníku jednoducho parkovať nebude.
06. máj 2017

Eva Evicka

To by na Jadranskej ,kde parkuju auta na chodnikoch nesmeli byvat osoby ako napr.pani Ghanamova,/znama z TV ,kt.riadi seniorsky domov/.Tam treba hladat pricinu necinnosti zo strany Miest.uradu a nasl.nezaujmu mests.policie.
13. máj 2017

Jan

Mňa až tak nezaujíma kto tam býva. A pani Ghanamová je pre mňa absolútne nezaujímavá. Veci sa dajú riešiť rôzne, napríklad tak, že tam pozvem RTVS nech spravia reportáž. Potom sa možno začnú len diať veci.
30. máj 2017

Eva Evicka

No,pomaly sa prehupneme do juna a dva mesiace sa nic neudialo.To by sa dalo nazvať absolutnou ignoráciou zo strany kompetentneho prednostu na MÚ ,kt.evidentne pisomne ani nepoziadal mests.policiu o riesenie.Pravdepodobne čaká ,kým sa na neho napíše sťažnosť.
31. máj 2017

Odkaz pre starostu

Prosíme užívateľov o slušnosť v diskusii a zdržanie sa urážlivých komentárov.

Pavla Rachelová
[email protected]
31. máj 2017

Odpoveď samosprávy

pani Evička,
úplne zbytočne urážate pracovníkov miestneho úradu a mňa. Slušne a myslím aj jasne som napísal ako treba postupovať v takomto prípade. Naše kompetencie sú jasne určené zákonmi Slovenskej republiky a nehnevajte sa na mňa ale "absolútnou ignoráciou" z mojej strany by bolo ich nedodržiavanie.
Voči zaparkovaným autám a ich majiteľom miestny úrad nemôže nijako konať, zákon nám neuložil v tejto veci absolútne žiadne kompetencie. Ako som napísal, treba volať miestnu políciu a pokiaľ miestna polícia NEKONÁ môžete mi to oznámiť aj s presnejším určením času a až s týmto vieme niečo urobiť. Predvoláme si veliteľa a vieme vo veci konať a dosiahnuť zlepšenie práce polície.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
31. máj 2017

Jan

Dobrý deň.

Pán prednosta napísal, dňa 3.4.2017 "Váš podnet postupujeme mestskej polícii.".
Mám za to, že ste podnet mestskej polícii postúpili a tá napriek tomu zjavne už dva mesiace nekoná, keďže situácia s parkovaním sa na Jadranskej v ničom nezmenila.
Naposledy som bol na Jadranskej včera.
Predpokladám tiež, že ak by polícia na váš podnet reagovala, podala by vám na MÚ nejakú správu.
Asi by bolo dobré urgovať riešenie u mestskej polície.

Ďakujem.

Jan
03. jún 2017

Peter Novak

Zmazali ste môj príspevok,kt.nebol urážlivý,len konštatoval fakty .Ešte nedávno bola verejnosť prítomná,na stretnutí samosprávy s verejnosťou a mests.políciou,kde bola mests.policia zo strany mest.úradu poverená dohliadať na dodržiavanie novozavedenej jednosmerky pod MÚ k Lidlu,a to najprv.bez pokút s dohovorom.Tam to išlo,tu nie.Prečo..?
03. jún 2017

Peter Novak

A propó,preco ste zmazali môj príspevok,kde uvadzam fakty a paragrafy ,zakazujúce podnikať štátnym zamestnancom?Iste,nepatrí to do tejto rubriky,ale to môžme asi smelo ignorovať,keď Vy ignorujete "hlas ľudu a porušovanie zakona o cest.premavke sa deje na Vašom území.A naozaj sa mi tu s Vami nechce vypisovať,riešiť Vašu ignoráciu,neviem z akého dôvodu ste zaujali postoj mŕtveho chrobáka,je problèm napísať žiadosť na Mests.políciu,dať si ju podpísať starostom,s tým,aby polícia tri krát do týždňa ,po dobu postačujúcej k náprave,chodila po prvom týždni upozornení zakladať papuče,a poslať túto žiadosť na políciu?V čom je problèm pán prednosta,niečo tu smrdí.Môžem Vás ubezpečiť,že len pokojne napínajte gumu v gaťoch a raz tå guma predsa praskne.Máte slúžiť verejnosti,a nie aby verejnosť s Vami bojovala o takèto svoje triviálne ,zákonom podopretè práva.
03. jún 2017

Peter Novak

Ale už naposledy odkaz pre prednostu:Zakon 564/199 Zb.o obecnej policii hovorí okrem iného:mests.policia vykonáva všeobecne záväzné nariadenia obce,uznesenia obecného zastupiteľstva a rozhodnutia starostu.Žiadam Vás pan prednosta ,aby ste sa držali zákona a predpisov a nevyhovårali sa a nezdôvodňovali svoju nepochopiteľnú nečinnosť takýmto farizejským postojom.To ze ste mi zmazali prispevok s faktami z verejne dostupnych dokumentov ,hovoriacich o Vašich súkr.aktivitách,hovorí len o tom,že ste nekompetentný zastávať úlohu prednostu a špiniť takto dobrè meno starostu.
26. jún 2017

Peter Novak

Pan Bagar nasadil novu taktiku,tzv.vyhnitie problèmu,veď časom jeho neschopnosť zapadne na poslednè stránky "odkazov pre starostu"a nikto po problème parkovania na chodníku ani neštekne.Možno by bolo dobre dať podpísať všetkým matkám chodiacim na dets.ihrisko s kočíkmi,aj ostatným návštevníkom ,najmä kostola,nedeľ.omší ,keď kľučkujú chodník -cesta v prípade blížiaceho sa auta,kedy sa nie je kde uhnúť ,petíciu za odvolanie prednostu za ignorantskú nečinnosť.
26. jún 2017

Peter Novak

A vtipnè je,že v úvodnej titulke MÚ hádže zodpovednosť na INÉ, rozumej mests.políciu a nechce konať .Som presvedčený,že za týmto sú úzke vzťahy niekt.obyvateľov inkriminovanèho úseku s určit.ľuďmi /či človekom?/vo vedení samosprávy.Fuj na pozvracanie.
29. jún 2017

Jan

Dobrý deň.

Náš problém má už bez pár dní tri mesiace. Nahlásil som ho 1. apríla a nebol to prvoaprílový žart. Kvartál za nami a všetci sú zdá sa spokojní. Aj MP aj na MÚ a zjavne aj majitelia áut, parkujúci na chodníku na Jadranskej ulici.
Len ja som ufrflaný. Musím s tým niečo robiť a hlavne začať od seba.

Pekný deň všetkým.

Jan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania