Neprispôsobiví občania v parku


V riešení
meno
Anonymný užívateľ 30. apríla 2013

Dobrý deň,

pamätám si na dni, kedy do parku chodievali mamičky s kočíčkmi, deti z okolitých skôl sa hrať, ľudia psov venčiť. TERAZ TU MÁME BEZDOMOVCOV, KTORÍ PIJÚ NA VEREJNOSTI, chodia na WC do kolitých kríkov, spia na lavičkách, keď su opítí tak sa bijú a hlavne každé druhé slovo je nadávka. Niekoľko krát som zavolal na nich políciu. Nič sa nevyriešilo. Chcem sa teda opýtať ako mienite tento problém riešiť ? Požívanie alkoholu na verejnosti je zakázané, každý deň tam sedia celý deň a pijú, kde sú TEDA POLICAJTI ??????? Prečo sa to nerieší ?
Touto cestou Vás žiadam o riešenie tohto problému.

Ďakujem za odpoveď

30. apríl 2013

roman

Bezdomovci sa maju na Slovensku ako kravy v Indii. Su doslova posvatni a nikdo sa ich ani len nedotkne. Mozu si robit co si len zmyslia. A to doslova.
30. apríl 2013

zuzana

presne rovnaky problen je v parciku na Gessayovej ulici, dokonca v tesnej blizkosti MŠ (to neprekaza ani vedeniu MŠ, ktorej zriadovatelom je MČ Petrzalka, ze hrajuce sa deti sa takmer denne prizeraju na opitych asocialov, ktori denne uz od rana popijaju a močia ci vykonavaju ine fyziolog. potreby priamo pred ich ocami ???)
Opakovane bola zo strany rozhorcenych obcanov prizvana Mestska policia - hliadka pride, dotycnym dohovoria, oni sice aj odidu, na druhy den detto ...akurat ich zoskupenie sa stale rozrasta...
V Petrzalke sa napory bezdomovcov ci roznych inych popijajucich povalacov nesmierne rozmoholi, MČ v spolupraci s Mests.policiou by skutocne mali mat zaujem prist s nejakym systemovym riesenim ...vsak je stale v platnosti VZN o zakaze konzumacia alkoholu na verejnosti, nie ? A toto spolocenstvo nezahana nikdy smäd nealko napojmi...
01. máj 2013

platcaDani

Zaujimave, ze na Slovensku ma vacsie privilegia asocial ako slusny clovek prispievajuci kazdy mesiac do statnej kasy. Do kedy budeme toto trpiet?
02. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci sociálneho oddelenia v spolupráci s Mestskou políciou pravidelne mapujú lokality, kde sa zdržiavajú občania bez prístrešia (domova). Jednou z mnohých lokalít je aj Vami spomínané miesto pri bývalom divadle Luduse, ktoré sme navštívili naposledy dňa 18.04.2013. Počas našej ostatnej návštevy v tejto lokalite sme na lavičkách našli piatich bezdomovcov. Všetkým sme poskytli základné sociálne poradenstvo, kde sa môžu okúpať, dostať teplé jedlo, možnosť prenocovania, vymeniť si šatstvo, taktiež sme im poskytli zoznam s ubytovaním v Bratislave. Pokúsili sme sa im vysvetliť, aby si vybavili potrebné doklady, ktoré im chýbali, nájsť spôsob ako majú pri vybavovaní dokladov postupovať. Tým, čo majú pobyt na území Petržalky, sme poskytli informáciu o možnosti vybaviť si dávky v hmotnej núdzi, jednorazovú finančnú výpomoc a o možnosti prísť na OSV pre radu a pomoc. Bezdomovci našu pomoc odmietli a stále odmietajú.
Okolie Ludusu a aj okolie parku medzi Fedinovou a Tupoloevovou ulicou je pravidelne čistené. Z parku je vyzbieraný odpad v rámci pravidelného čistenia Petržalky 1 x do týždňa. Minulý rok MČ Bratislava-Petržalka zorganizovala špecializovanú dobrovoľnícku akciu zameranú na vyčistenie okolia Ludusu. Počas tejto akcie boli odstránené skládky medzi terasou a budovou Ludusu. Pred hlavným vstupom boli odstránené aj vrstvy exkrementov od holubov. Park a priestor Skateparku bol vyčistený aj počas piatkovej akcie „Čistenie Chorvátskeho ramena.
Aj túto lokalitu budeme v spolupráci s Mestskou políciou aj naďalej monitorovať. V prípade, že sami uvidíte takýchto ľudí sa tam zdržiavať, znečisťovať okolie alebo rušiť kľud a podobne, mali by ste zavolať mestskú políciu.


Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
02. máj 2013

obcan

INYMI SLOVAMI NEBUDETE S TYM NIC ROBIT. KLASIKA. Policajti pravidelne monitoruju miesto ? kedy ? temer kazdy den vencim psa naobed a poobede.. POLICAJTI TAM NIE SU az ked ich zavolam !
05. máj 2013

Anonymný užívateľ

smutný pohľad... horšie bude, ak niekto vezme spravodlivosť do vlastných rúk a bude sa snažiť ich odtiaľ vyštvať násilím... alibizmus zodpovedných a deravosť zákonov tomu iba nahráva
06. máj 2013

Barbora

K muru a strielat....ked utracaju tulavych psov, nech strielaju aj bezdakov. A s nazorom, ze ludsky zivot bla bla bla mi vylezte na hrb, je to zberba, clovek nemoze nikam chodit. Podnapiti su agresivni, vulgarni, stale zobru peniaze, robia neporiadok. To uz fakt zavedme zakony ako v USA o drzbe zbrani a vyriesme si to po svojom.... Jasne, ze nechcu vyuzivat vase socialne sluzby, pretoze tam musia byt triezvi. Keby nepili, tak by postupne pokapali....Alebo im dodavajte alkohol z Ciech :D :D a bude to este kratsi proces....
06. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Barbora, dovoľujeme si Vás požiadať o riešenia podnetov, ktoré neprekračujú rámec zákona ani etiky.
09. máj 2013

Anonym

aj oni ziju aj oni su ludia
03. jún 2018

Mohorita

5 rokov po pridani tohto podnetu je to este horsie - bezdaci si zriadili letny kemping pri soche v parku na byvalom namesti Majoveho povstania ceskeho ludu. ludia sa tade boja prejst aj cez den!!! asociali su neustale ozrali, znecistuju okolie vykalmi a sexuju na verejnosti. hlavne cez vikend sa neda spat pri otvorenom okne pretoze v noci hulakaju po sebe. nikto to riesit nebude, co? asi sa caka na zasah nejakeho dalsieho Harmana z okolitych barakov s AK47...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania