Parkovacie miesta - 500m od bytu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Jana 16. mája 2017

V Krasňanoch kolujú reči, že ste stavebníkovi dovolili vytvoriť nové parkovacie miesta tým, že namiesto toho, aby ich vybudoval pri nových bytoch, si prenajal parkovacie miesta na konci ulice. Jedná sa o ulicu Cyprichova v Krasňanoch. Bod A na fotke znázorňuje nové byty a bod B miesto, kde majú byť prenajaté parkovacie miesta pre nových obyvateľov. Je to naozaj pravda? Ak je to pravda, naozaj si myslíte že toto je účelné a rozumné? Takto obchádzať zákon? Vy by ste parkovali 500m od bytu?

16. máj 2017

Roman Salkovic

Viem ze toto zakon zial povoluje. Developerovi staci namiesto postavenia novych parkovacich miest prenajat miesta do cca 500m od budovy. Ten isty zakon uz ale neriesi, co v pripade, ak najomnu zmluvu developer zrusi. Je to zjavne najnovsi trend spekulantov, ako na predaji bytov zarobit co najviac. Podobny pripad sa teraz riesi s bytmi na Nobelovej (resp. Odborarska - byvale kancelarske priestory).
22. máj 2017

Ivan

Osobne nie som proti stavbám bez parkovania. Dokonca som za, je to ozaj veľké a zbytočné predraženie resp. neefektívne vyžitie priestoru. V tom prípade by však malo byť trvalo jasné, že daní obyvatelia parkovať nemôžu, alebo budú draho a ďaleko platiť, čo asi tu a žiaľ aj celkovo v Bratislave sa nerieši.
Ja by som bral 20-30% lacnejší byt v meste, s tým, že nemôžem mať auto. Ani teraz ho nemám, a keby potrebujem, občasný taxík alebo podobné vyjde lacnejšie. Rád by mal dobré miesto na bicykel, ale tých vojde aj 10 kde 1 auto.
09. jún 2017

Juraj

Pilinsky s tym problem evidentne nema a povoluje taketo nezmysly. Ja som zaevidoval aj 700 metrove vzdialenosti pd nadstavieb....logicky ti ludia tam parkovat nebudu. Kym si budu ludia kupovat 3 auta na 2 izbak, tak budeme stavat parkovacie plochy donekonecna.
24. august 2017

dusan Grunwald

Nie nemozu to urobit,cesta patri magistratu!!!
16. júl 2018

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Dobrý deň,

stavebný úrad mestskej časti Rača vo vami vyznačenej časti lokality nepovoľoval žiadnu nadstavbu bytového domu, ktorá by mala parkovacie miesta riešené prenájmom na konci Cyprichovej ulice.

S pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania