Nadmerný hluk z tanečného štúdia sa širi do bytov nad ním

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Daniel Jančár 19. mája 2017

Na Sustekovej 49 sa otvorilo nove tanecne studio s nazvom Creative Labyrinth (ak sa tak vobec volaju). Na dverach priestoru nie je ziadna info ohladom nazvu zariadenia, adresy, majitela, otvaracich hodin atd. Nas najvacsi problem vsak je ten, ze ani po niekolkolkych opakovanych napomenutiach nestisia hudbu. Hudba hra na plne pecky takmer denne od 18h do 22h a v u nas byte to posobi tak, akoby ste mali pustenu zbijacku! Poprosim o preverenie ci maju opravnenie a povolenie na vyuzivanie tohto priestoru pre tuto aktivitu. Tiez poprosim o kontrolu ci svojimi decibelmi neprekracuju povolenu normu stanovenu zakonom pre denne hodiny.

24. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Problém tanečného štúdia Creative Labyrint riešime na základe podnetu obyvateľky predmetného bytového domu na Šustekovej ul. 49. Dňa 18. 05. 2017 sme na mieste vo večerných hodinách vykonali kontrolu prevádzkarne. Prevádzkovateľku sme upozornili na charakter podnetov obyvateľov a požiadali sme ju, aby dodržiavala prevádzkovú dobu v zmysle VZN, ako aj aby zabezpečila vykonanie takých opatrení, ktoré zabránia šíreniu hudby a iného hluku do okolitých bytových priestorov.
Miestny úrad mestskej časti nie je oprávnený vykonávať meranie hluku a v tejto veci je potrebné obrátiť sa na RÚVZ Bratislava Bratislava, hl. mesto SR, Ružinovská 8, 820 09 Bratislava 29, P.O.BOX 26, ktorý je certifikovaným orgánom na meranie hluku v zmysle príslušnej legislatívy. Vo veci naďalej konáme.

mestská časť BA-Petržalka
18. január 2019

Adriana

Keby ste to poculi teraz. Priserny dupot a vibracie + hlasna hudba...nepomaha ani telka poriadne nahlas. Nepomohli staznosti ani upravy, ktore vraj v studiu urobili. Uz len urobit z bytu sklad alebo dielnu s cirkularkou....hluk ako hluk. Ved...ked to nema vadit mne, nema to vadit inemu. Prepacte za ironiu. Ani predat ho nemozem, ved kto by tu chcel byvat. Je mi bezmocne z toho, ze neexistuje ziadna vymozitelnost prava na slusne byvanie a zdrave zivotne podmienky, kedze kvalita byvania isla prevadzkou tohto studia rapidne dole. A to neviem...ako su na tom susedia, pod ktorymi je dalsie tanecne studio Jump. Adriana
18. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: RÚVZ Bratislava Bratislava, hl. mesto SR, Ružinovská 8, 820 09 Bratislava 29

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania